Machinery Oy jakautuu kahdeksi itsenäiseksi yritykseksi: Machinery Oy ja Machinery MT Oy – tavoitteena parantaa asiakaslähtöisyyttä sekä selkiyttää sisäisiä prosesseja

Machinery Oy, yksi Suomen johtavista teollisuuskoneiden ja -laitteiden toimittajista, uudelleen järjestelee liiketoimintaansa ja yhtiöittää metallintyöstöliiketoiminnan erilliseksi Machinery MT Oy -yhtiöksi. Uudelleenjärjestely astuu voimaan 1.10.2024, ja sen myötä Machinery MT Oy aloittaa toimintansa itsenäisenä yrityksenä, erillään Machinery Oy:stä.



Omistuspohja säilyy ennallaan: Machinery MT Oy toimii jatkossa Machinery Oy:n sisaryhtiönä

Yhtiön omistuspohja säilyy ennallaan muutoksen jälkeen, ja Mac­hinery MT Oy toimii osana Boreo-konsernia, Machinery Oy:n ja muiden Boreo-konserniin kuuluvien yhtiöiden sisaryhtiönä. Muutoksen jälkeen Machinery Oy keskittyy kahteen päätoimialaan: rakennuskalustoon ja voimantuottoon. Uusi yritys, Machinery MT Oy, erikoistuu metallintyöstökoneiden, niiden kulutus- ja varaosien myyntiin ja huoltoon. Muutoksen yhteydessä Silja Frigård, entinen konepajaliiketoiminnan toimialajohtaja, siirtyy Machinery MT Oy:n toimitusjohtajan rooliin ja Juha-Pekka Honkanen, entinen voimantuoton toimialajohtaja, siirtyy Machinery Oy:n toimitusjohtajan rooliin.


Miksi näin?

”Tämä uudelleenjärjestely on tärkeä askel molempien liiketoiminta-alueidemme kasvun ja kehityksen kannalta,” kommentoi Juha-­Pekka Honkanen, Machinery Oy:n toimitusjohtaja. ”Jakautumisen avulla molemmat yritykset voivat keskittyä ydinosaamiseensa, parantaen asiakaspalvelua ja vahvistaen markkina-asemaansa. Lisäksi pystymme vielä paremmin hyödyntämään rakentamisen ja voimantuoton toimialojen synergiaetuja.”

Machinery MT Oy:n perustaminen tuo mukanaan merkittäviä etuja metallintyöstökoneiden asiakkaille. Machinery MT Oy:stä tulee pienempi ja ketterämpi organisaatio, jonka liiketoimintamalli mahdollistaa nopeamman päätöksenteon, tiiviimmän asiakassuhteiden kehittämisen ja asiakaslähtöisempien ratkaisujen tarjoamisen. Yrityksen nimi on johdettu sanasta Machinery Machine Tools ja suomenkielisestä vastineesta metallintyöstö.

”Machinery MT Oy:n tavoitteena on olla johtava metallintyöstökoneiden toimittaja Suomessa sekä tarjota syvällistä asiantuntemusta ja ensiluokkaista palvelua asiakkailleen. Koko konepajayksikön henkilökunta siirtyy uuteen yritykseen kuin myöskin kone-edustukset,” sanoo Silja Frigård, Machinery MT Oy:n toimitusjohtaja. ”Uusi rakenteemme tekee meistä entistä joustavamman ja paremmin varustetun vastaamaan asiakkaidemme muuttuneisiin tarpeisiin. Minulla on vahva usko tulevaisuuteen ja olemmekin palkanneet jo kesän aikana kaksi uutta työntekijää Jani-Pekka Koposen vahvistamaan huoltotiimiä ja Sami Suomisen lastuavaa myyntiä.”

Molemmat yhtiöt jatkavat vahvojen asiakassuhteiden vaalimista ja korkealaatuisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamista. Uudelleenjärjestelyn tarkoituksena on luoda selkeämpi ja keskittyneempi liiketoimintaympäristö, joka hyödyttää asiakkaita, konevalmistajia sekä yrityksen henkilöstöä. 

Machinery Oy
Milja Frigård
markkinointi- ja viestintäjohtaja
puh. 040 730 2550
milja.frigard@machinery.fi

Machinery MT Oy
Silja Frigård
toimitusjohtaja
puh. 045 349 6288
silja.frigard@machinery.fi

Machinery Oy
Juha-Pekka Honkanen
toimitusjohtaja
puh. 040 571 1550
pekka.honkanen@machinery.fi
www.machinery.fi