ACG Nyströmiltä huippulaadukkaat OMAX-vesileikkurit

OMAX-vesileikkurit lukeutuvat maailman myydyimpien vesileikkureiden kärki­kolmikkoon. Nyt tätä amerikkalaista huippu­teknologiaa tarjotaan myös Suomessa, kun kokenut maahan­tuoja ACG Nyström Oy on lisännyt OMAX-vesi­leikkurien laajan valikoiman maahan­tuontiohjelmaansa.


ACG Nyström Oy:llä on Suomessa jo yli 60 vuoden kokemus teknisestä maahantuonnista. ACG Nyström Oy:n emoyhtiön ACG Groupin historia on vieläkin upeampi, sillä tällä ruotsalaisella perheyrityksellä on jo kunnioitettava yli 100 vuoden historia takanaan. Tänä päivänä ACG Group toimii globaalisti lähes kaikilla mantereilla työllistäen yli 300 henkilöä. Liikevaihtoa konsernilla on noin 50 miljoonaa euroa. Maahantuontivalikoimaansa ACG Ny­ström Oy on lisännyt uuden kone-edustuksen alansa kärkitoimijoihin ja markkinajohtajiin kuuluvan yhdysvaltalaisen OMAX-vesileikkurivalmistajan myötä.


Osaksi Hypertermiä – lisää softavaihtoehtoja

– Merkittävä liike tapahtui vesileikkurimarkkinoilla Hypertermin ostettua OMAXin. Muun muassa laserleikkauskoneiden yhteydestä monille tutun Hypertermin noin miljardin euron liikevaihdosta on vesileikkauksen osuus parinkymmenen prosentin luokkaa. Yhdistymisen myötä erityisesti softapuolella on tapahtunut synergiaetuja kuten ProNest-nestausohjelmat ovat nyt myös osa OMAX-softavalikoimaa, kertoo ACG Nyström Oy:n myyntipäällikkö Markku Lappalainen.
– OMAX tarjoaa vesileikkausohjelmistoilleen ilmaisen päivityksen koko koneen elinkaaren ajan kuten myös ilmaisen web-koulutuksen tai paikan päällä tapahtuvan koulutuksen USA:ssa Kentissä, sanoo Lappalainen ja jatkaa: – Softan osuus tehokkaassa vesileikkausprosessissa on suuri. Vaikka kone olisi muuten hyvä, ilman huippusoftaa ei kyetä hyödyntämään ideaalisesti koneiden ominaisuuksia. OMAX-koneissa softat edustavat alansa ehdotonta kärkeä ja ne ovat täysin DXF-yhteensopivia – käytännössä minkä tahansa CAD-ohjelman kanssa käytettävissä, valaisee Lappalainen.

– OMAX-vesileikkurimallisto sisältää täyden valikoiman vaihtoehtoja tällaisesta kompaktista kokoluokasta 30 x 30 cm aina kokoon 4 x 16 metriä saakka. Nämä malliston pienimmät vesileikkurit ovat olleet erityisen suosittuja opetuskäytössä hyödynnettyinä koneina, kertoo ACG Nyström Oy:n myyntipäällikkö Markku Lappalainen.


Aito ”jenkkituote”

OMAX-vesileikkurien taustalla seisovat vesileikkuriteknologian pioneerit Dr John Olsen ja Dr Cheung. – Tämä kaksikko loi alun perin pohjan koko vesileikkuriteknologialle. OMAX on aito amerikkalaistuote: se valmistaa koneisiinsa kaiken itse pumppuja ja softaa myöten. Näin saavutetaan paras mahdollinen laatutaso ilman alihankintaketjujen epävarmuustekijöitä, vakuuttaa Lappalainen.


Vesileikkausteknologian moninaiset hyödyt

OMAX-vesileikkurit hyödyntävät puhdasta vesileikkausta ja abrassiivista leikkausta.
– Puhuttaessa metallien ja kovien aineiden vesileikkauksesta yleensä käytössä on abrassiivinen leikkaus, jossa veden, hiekan ja paineen hallinnalla saavutetaan optimaalinen leikkaustulos. Eli käytännössä vesileikkaus on eroosiota hyödyntävä prosessi. Hyvin harvoin kovien aineiden leikkausta suoritetaan vain pelkällä vedellä. Vaikka Omax-vesileikkureilla voidaan leikata yli 4000 barin paineella, käytännössä kaikki leikkaus suoritetaan pienemmilla paineilla alle 4000 bar, mikä lisää myös koneen käyttöikää, valistaa Lappalainen.

Lappalaisen mukaan vesileikkauksen hyödyt ovat moninaiset.
– Vesileikkauksesta ei aiheudu lämmöstä johtuvia muutoksia; reuna ei tule kovaksi ja hitsattavuus paranee. Vesileikkausta pystyy hyödyntämään laajasti eri materiaaleille kuten metallit, komposiitit, laminaatit, lasi, keramiikka ja kivi. Vesileikkaus ei ole muille teknologioille kilpaileva menetelmä, vaan pikemminkin vaihtoehtoinen menetelmä, jonka etuja ei mielestäni täysimääräisesti hyödynnetä, miettii Lappalainen.

– Abrassiivisella vesileikkauksella pystytään leikkaamaan hyvinkin paksuja materiaaleja, esimerkiksi noin 20 cm paksua titaania, jossa muototarkkuus on erittäin tarkka. Myös erittäin pienet leikkaustarpeet hoituvat tarkasti vesileikkauksella. OMAX-vesileikkureissa on myös viisteleikkausmahdollisuus 60 asteen kallistuskulman leikkauspäällä. Viisteitykset putkiin ovat toteutettavissa 6-akselisuuden ansiosta.


Pirteä startti Suomessa

– Vuoden aikana olemme kartoittaneet vesileikkurimarkkinoita ja sen tuloksena arvioimme markkinoilla olevan paljon potentiaalia lisätä vesileikkurien määrää. OMAX-huipputuotteilla on paljon annettavaa tällä sektorilla, jota suomalaisen teollisuuden kannattaa hyödyntää. Hintataso on melko samanlainen merkistä riippumatta, mutta OMAX erottuu parhaimmilla teknisillä ominaisuuksilla edukseen. Näistä syistä johtuen kysyntä on ollut varsin pirteää, ja olemme toimittaneet jo kymmeniä OMAX-vesileikkureita Suomeen. Toimitusajat ovat myös OMAXilla kohtuulliset, mallista riippuen noin puolen vuoden aikana tilauksesta saadaan toimitettua kone asiakkaalle. OMAX-mallistosta löytyy varmasti laite jokaiseen tarpeeseen kompaktiluokan pöytäkoosta 30 x 30 cm aina 4 x 16 metriä saakka, tarjoten parhaan ja tehokkaimman teknologian erilaisiin tarpeisiin, vakuuttaa Lappalainen.


Vesileikkausteknologiakeskus Lahteen

ACG Nystöm Oy muutti tänä keväänä Lahteen, jossa osoitteeseen Alavankatu 3 on Lappalaisen mukaan tarkoitus rakentaa vesileikkausteknologiaan erikoistunut keskus. – Tänne uusiin toimitiloihimme meillä on suunnitteilla rakentaa esittelytilat, jossa asiakkaille voidaan toteuttaa myös koulutuksia.
– Olemme panostaneet myös toimivan jälkimarkkinoinnin takaamiseksi, jossa ennakoiva huolto on tärkeässä osassa. Kriittiset varaosat löytyvät täältä Lahdesta ja tarjoamme täydelliset huoltopalvelut omien teknisten erikoisosaajiemme toteuttamana. Myös huoltosopimukset ovat osa palvelukonseptiamme, joten OMAX-huippulaadun lisäksi voimme luvata huolettomia ja tehokkaita leikkausprosesseja suomalaiselle teollisuudelle, päättää Lappalainen. 

ACG Nyström Oy
Markku Lappalainen
myyntipäällikkö
puh. 040 580 0690

www.acgnystrom.fi
www.omax.com

OMAX kuuluu vesileikkuriteknologian pioneereihin tarjoten aitoa yhdysvaltalaisteknologiaa suunnittelusta ja komponenttien valmistuksesta aina kokoonpanoon saakka.