AM-Koneistuksen tarkkuudet DMG MORI:n 5-akselikoneella uudelle tasolle

”Kun ihan hyvä ei riitä. Komponenttiemme kestävyys takaa niiden toiminnan äärimmäisen rankoissakin olosuhteissa.” Näihin asiakaslupauksiin nojautuminen yli kahden vuosikymmenen aikana on rakentanut AM-Koneistus Oy:stä merkittävän luottotoimittajan päämiehilleen. Isossa osassa yrityksen kehityskaarta ovat myös jatkuvat investoinnit huippulaitteisiin, joista uusimman DMG ­MORI DMU 85 myötä yrityksen koneistuspalvelut laajentuivat kattamaan myös vaativat 5-akselikoneistukset.


AM-Koneistus Oy on valmistanut vuosituhannen vaihteesta lähtien kestäviä laatukomponentteja äärimmäisen haastaviin olosuhteisiin. Yrityksen koneistamien tuotteiden laatu laitetaan päivittäin testiin eri puolilla maailmaa; esimerkiksi valtamerien armoilla viranomaisveneissä ja syvällä suomalaisessa metsässä harvesteripäissä. Vaativiin käyttökohteisiin päätyvät myös muut AM-Koneistuksen komponentit ja materiaalit mm. logistiikkateollisuuden, globaalin tiehöyläteknologian, ase- ja puolustusvoimien sekä monenlaisten muiden teollisuusalojen tarpeisiin.

AM-Koneistus vastaa räätälöityjen komponenttien ja kokonaisuuksien tuotannon suunnittelusta, valmistuksesta ja toimittamisesta suoraan asiakkaan tuotantolinjalle sopimuksen mukaan esim. settitoimituksina.

– Tapamme toimia on pitkään harjoiteltu ja tehokas. Hallitsemme erilaisten vaativien koneistustuotteiden valmistamisen ja niiden toimitusprosessi on toimintamme keskiössä. Otamme aidosti vastuun lopputuotteen toimivuudesta, kertoo toimitusjohtaja Arto Hynninen.
– Olemme äärimmäistä kestävyyttä vaativien, yksilöllisesti suunniteltujen komponenttien erikoisosaaja ja lukuisten vaativien teollisuusasiakkaiden luottotoimittaja. Vahvuutemme on paitsi erinomainen asiakaspalvelu ja joustavuus myös se, että pystymme tekemään aina tarpeeseen parhaiten sopivan sekä kustannustehokkaimman ratkaisun. Olemme palveleva luottotoimittaja, kiteyttää Hynninen.


Korkealaatuiset komponentit mittatilaustuotteina

AM-Koneistuksen osaamisalue on laaja, sillä yritys valmistaa vaativat koneistus-, sahaus-, poraus-, hitsaus-, jyrsintä-, sorvaus- ja kokoonpanotyöt täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Oman ydinosaamisensa lisäksi tiivis alihankkijaverkosto kattaa alojensa huippuosaajia mm. pinta- ja lämpökäsittelyssä, poltto-, vesi- ja laserleikkauksissa sekä särmäyksissä.

– Tarvitsetpa muutaman kappaleen tai tuhansien sarjan, toimitamme tuotteet sovitussa aikataulussa. Me myös suunnittelemme sinulle täydellisesti sopivan komponentin – yksilöllisen, sinun ja asiakkaasi tarpeita juuri vastaavan ratkaisun, lupaa Marko Pitko, Team Leader, koneistus.

DMG MORI 5-akselisen työstön ansiosta onnistuu AM-Koneistuksella aiempaa vaativampien kappaleiden koneistus.

– Konsultoiva henkilöstömme on aina käytössäsi. Yhdessä suunnitellen laskemme, mikä on tuotannollisesti järkevintä esimerkiksi valmistustekniikan tai sopivan lämpökäsittelyn suhteen, ja näin pystymme vaikuttamaan kustannustehokkuuteen. 3D-mallinnuksella saatava malli toimii tuotteen hahmottamisen apuna ja prototyypin tai itse tuotteen valmistuspohjana. Tuotantoprosessimme on aina mahdollisimman nopea ja optimoitu. Tiivis yhteistyö asiakkaan suunnittelun ja tuotekehityksen kanssa takaa onnistuneen lopputuloksen, täsmentää Hynninen.


Karkaistujen akseli- ja niveltappien erikoisosaamista

Joensuussa toimiva AM-Koneistus on erikoistunut erilaisten karkaistujen akseli- ja niveltappien valmistamiseen metsäkoneteollisuuden sekä kone- ja laitevalmistajien tarpeisiin. Lämpökäsittelyvaihtoehtoja ovat mm. alipainekarkaisu, erilaiset hiiletyskarkaisut, induktiokarkaisu, nitraukset ja kovakromaukset. Yritys on toimittanut karkaistuja akseleita ja niveltappeja asiakkailleen jo lähes miljoona kappaletta.


”Kun ihan hyvä ei riitä”

Korkealaatuinen viimeistely on AM-Koneistuksen arvomaailmassa itsestäänselvyys.
– Tuotteissamme kestävyys yhdistyy huoliteltuun ulkonäköön. Modernin konekannan ansiosta olemme erittäin ketterä ja kustannustehokas valmistaja. Olemme varteen­otettava kumppani päämiehillemme silloin, kun ”ihan hyvä” ei riitä, vakuuttaa Hynninen.


Huippuosaajia, modernit koneistus­keskukset ja robottihitsaussolu

AM-Koneistuksen tuotannossa hyödynnetään robotiikkaa sekä kappaleenkäsittelyssä että hitsausprosesseissa.

– Meille tekijöidemme ammattitaito on kunnia-asia. Tämä korkeatasoinen osaaminen yhdistettynä huippukoneisiimme takaa tuotantotehokkuutemme ja investoimmekin huippulaitteisiin jatkuvasti. Muun muassa hitsauksen tehokkuutta terästämään olemme hankkineet Yaskawa-­Fronius-ro­bot­tihitsaussolun, jolla pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä monipuolisemmin ja erittäin kustannustehokkaasti, sanoo Hynninen. Koneistussektorinsa kyvykkyyttä AM-­Koneistus lisäsi maaliskuussa tuotantoon saadulla DMG MORI DMU85 Monoblock 5-akselisella koneistuskeskuksella.


Hyvin varusteltu DMG MORI 5-akselityöstöön

DMG MORI DMU85 Monoblock on AM-­Koneistuksen ensimmäinen 5-akselinen koneistuskeskus. Koneessa on molemmista päistä tuettu kehtopöytä ja HSK 63 -kartio, vahvasti vääntävä kara sekä 60-paikkainen työkalumakasiini. Koneen X = 935, Y = 850 ja Z = 650, maksimi kappalepaino 1500 kg.

Tässä AM-Koneistuksen uusimmasta vahvistuksesta löytyy myös yleisimmät mittalaitteet ja -ominaisuudet työkalujen ja -kappaleiden mittaukseen. Lisäksi koneeseen otettiin kattava lisävarustepaketti: korkeapainejäähdykset, automaatiopaketti robottia varten sekä increased accuracy -paketti, jolla varmistetaan kappaleiden korkea tarkkuus.

– Monipuolisena markkinoiden kärkeä edustavana koneena DMG MORI 5-akselikeskus takaa meille optimaalisen suorituskyvyn toteuttaa vaativien muotojen koneistusta vastaamaan täysimääräisesti asiakaskuntamme koneistustarpeisiin, summaa Pitko koneen hankinnan perusteet.

– Haimme parasta suorituskykyä, kustannustehokkuutta ja ajansäästöä. Monipuolisella 5-akselikoneella vaativatkin kappaleet voidaan työstää vähemmillä työvaiheilla. Lisäksi pystymme tarjoamaan sekä nykyisille että uusille asiakkaillemme entistäkin monimuotoisempien kappaleiden huippulaadukasta koneistusta, jotka aiemmin on monesti jouduttu tekemään useassa eri vaiheessa, jatkaa Pitko.

– After Sales -toiminnot toimivat DMG MORI:lla loistavasti. Apua saa aina ja varaosat löytyvät varastosta myös aina nopeasti perille. Tällä oli iso merkitys siihen, että tämänkin 5-akselikoneen hankinnassa päädyimme DMG MORI:in. Iso merkitys oli myös aiemmilla positiivisilla DMG MORI -kokemuksillamme, joita ovat kartuttaneet DMU60E-jyrsinkone ja NL2500Y-sorvi.
– DMU 85 saapui arsenaaliimme viikolla 10, koulutukset tehtiin seuraavalla viikolla. Tämäkin prosessi meni sovitussa aikataulussa ilman ongelmia. Olemme hyvin tyytyväisiä koneeseen. Tämä oli meille tärkeä investointi ja tulemme saamaan sen ansiosta entistä tehokkaamman työstämisen lisäksi myös uusia töitä, arvioi Pitko.


”Paras yhteistyökumppani”

– Visiomme on kasvaa yhdeksi alueemme ja toimialamme johtavista yrityksistä, joka tunnetaan erityisesti asiakkaalle tarjoamastaan kokonaiskonseptista, jossa yhdistyvät korkeatasoinen asiakaspalvelu, kestävä laatu, huoliteltu viimeistely ja luotettavat toimitukset. Tämä tekee meistä parhaan yhteistyökumppanin, visioi Hynninen.


AM-Koneistuksen uusi DMG MORI 5-akselikone optimoitiin kattavalla lisävarustepaketilla: korkeapainejäähdykset, automaatio­paketti robottia varten sekä increased accuracy -paketti, jolla varmistetaan kappaleiden korkea tarkkuus.

AM-Koneistus Oy
Arto Hynninen
toimitusjohtaja
puh. 040 135 0021
Marko Pitko
Team Leader, koneistus
puh. 040 551 7180
www.am-koneistus.fi

DMG-työstökoneista:
DMG MORI Finland
Juha Mäntysaari
puh. 040 558 4730
https://fi.dmgmori.com