Camcut Oy kasvaa

Lastuaville konepajoille palveluitaan tarjoa­va Camcut Oy on kasvanut lyhyessä ajassa merkittäväksi toimijaksi alallaan. Toimintansa kas­vaessa Camcut vastasi asiakkaidensa kysyntään palkkaamalla myyntitiimiinsä uuden asiantuntijan Etelä- ja Lounais-Suomen alueelle, jotta asiakkaiden tarpeisiin pystyttäisiin vastaamaan jatkossakin nopealla vasteajalla. Michael ­Mårtenson omaa vankan kokemuksen metalli­teollisuuden eri tehtävistä ja CAM-ohjelmistoista. ”Michael puhuu myös sujuvasti toista kotimaista kieltämme, joten pystymme jatkossa tarjoamaan paremmin palveluitamme myös ruotsinkielisille asiakkaille. ­Michaelilla on myös vankka kokemus työkalu- ja muottivalmistuksesta, sekä karkaistujen työkaluteräksien työstöstä ja suurnopeuskoneistuksesta. Toivotamme hänet tervetulleeksi mukaan tiimiimme!”, kertoo Mikko Vepsäläinen.
Nuorekas ja asiakaslähtöinen palvelu sekä laadukkaat tuotteet ovat nostaneet Camcutin nopeasti monen suomalaisen konepajan tietoisuuteen. Camcut aloitti toimintansa keväällä 2014 yrittäjien Mikko Vepsäläisen ja Janne Pesosen ideasta perustaa yritys, joka pystyy tarjoamaan lastuaville konepajoille kokonaisvaltaista palvelua. Niinpä he perustivat yrityksen ainutlaatuisella konseptilla, joka pystyy tarjoamaan CAM-ohjelmistopalveluita Suomen ja maailman myydyimmän CAM-ohjelmiston Mastercamin avulla toimimalla ohjelmiston virallisena jälleenmyyjänä, kouluttajana sekä tukipalveluiden tarjoajana. Mastercam-ohjelmiston lisäksi lastuavien työkalujen merkiksi valikoitui Walter Tools, jonka tuotteet Janne tunsi hyvin jo entuudestaan. Tänä vuonna 100 vuotta täyttänyt saksalainen lastuavien työkalujen valmistaja Walter Tools tunnetaan laadukkaista ja innovatiivisista työkaluistaan. Walter ­Toolsin laajan työkaluvalikoiman ja nopean toimituksen ansiosta tuotteet ovat erinomainen osa Camcutin tuotevalikoimaa. ­”Walterin innovatiivinen ja nuorekas ajattelutapa on hyvin lähellä omaamme. He ovat myös meidän tavoin aktiivisia sosiaalisessa mediassa sekä teollisen internetin vallankumouksessa”, Mikko toteaa ja viittaa Camcutin omaan mobiilisovellukseen, joka on saavuttanut suuren suosion koneistajien keskuudessa. Camcutin tavoin myös Walterilta löytyy useita nykyaikaisia sovelluksia, jotka helpottavat koneistajien arkea. ­Camcutin myyntijohtajan Janne Pesosen mukaan laadukkailla tuotteilla saadaan tuotua lisäarvoa asiakkaille. ”Pyrimme myymään tuotteita, joiden takana voimme seistä selkä suorana, koska tiedämme tuotteiden olevan hyviä ja tuovan asiakkaillemme niiden ja oman tietotaitomme avulla heidän tuotannolle lisäarvoa”, Janne sanoo. Mastercamin ja Walterin lisäksi Camcut onkin saanut edustukseensa useita muitakin laadukkaita tuotemerkkejä mm. Fuchs Oilin leikkuunesteet ja voiteluaineet, saksalaisen SFT Spannsysteme GmbH:n matalakiinnitin ratkaisut, Arianan leikkuunestetarvikkeet, Dümmelin ja Mikronin erikoispienet lastuavat työkalut ja Karl Schüssler ­GmbH & Co:n työkalupitimet sekä useita muita tuotemerkkejä.
Ei pelkästään CAM-koulutusta. Camcut on tunnettu tavastaan järjestää ohjelmistokoulutukset aina menetelmälähtöisesti asiakkaan tarpeiden mukaan niin, että koulutuksen ohessa voidaan kehittää samalla yrityksien tuotantoa ja ottaa kehittyneitä tuotantomenetelmiä tehokkaasti käyttöön asiakkaiden tuotteiden valmistamisessa. Vahvan koneistustaustan omaava Mikko on toiminut itsekin koneistajana ja tästä syystä uutta työntekijää haettaessa yhtenä tärkeimpänä vaatimuksena olikin käytännön kokemus koneistustehtävistä. ”Kun kouluttaja omaa itsekin kokemusta koneistuksesta, niin on helpompi puhua samaa kieltä koneistajien kanssa”, Mikko kertoo. ”Koska emme ole pelkästään ohjelmistotoimittaja, vaan omaamme myös koneistuskokemusta ja myymme lastuavia työkaluja, niin pystymme tarjoamaan asiakkaille viimeisintä tietotaitoa koko koneistusprosessista, aina oikean työkalun valinnasta oikeisiin työstöarvoihin ja tehokkaimpien työstöratojen tekemiseen”.
Camcut-mobii­-
lisovellusta on ladattu jo yli 30 000 kertaa ja se on saavuttanut merkittävän roolin teknisenä käsikirjana konepajateollisuudessa sekä ammatillisen opetuksen aputyökaluna. Sovellus on käyttäjille täysin ilmainen ja se toimii sekä Android- että iOS-ohjelmistoalustoilla. Sovelluksen versio 2.0beta
julkaistaan syksyn 2019 aikana sekä täysversio kevään 2020 aikana. Beta-versioon tullaan julkaisemaan muutamia uusia ominaisuuksia ja parannetaan aiempien ominaisuuksien käyttökokemusta. Keväällä julkaistavaan 2.0-versioon tulee mukaan myös lisää kierrestandardeja sekä muita taulukoita ja konepajoissa tarvittavia oppaita ja laskureita. Mobiilisovelluksen lisäksi Camcut on aktiivinen myös so­siaalisessa mediassa, jonne he lisäävät ajankohtaista tietoa tuotemerkeistään. mm. omalla YouTube-kanavalla Camcutilla on jo yli 5000 tilaajaa ja Facebook-sivustolla yli 1000 tykkääjää. Camcut toimii myös ylläpitäjänä Facebookin koneistajat-ryhmässä, joka onkin Facebookin suurin suomalainen ammattilaiskoneistajien keskusteluryhmä.
Alihankinta 2019 -messuille Tampereelle Camcut lähtee uudella myyntitiimillä tutulle Zenex Computing Oy:n messuosastolle C921. ”Esittelemme osastolla uuden ­Mastercam 2020 version lisäksi myös ­Walter Toolsin uutuustuotteita sekä teollisuusrobottien etäohjelmointiin suunniteltua Robotmaster-ohjelmistoa ja Cimcon NC-koodiin perustuvaa työstökonesimulointia. Tule tutustumaan myös mobiilisovelluksemme uusimpaan versioon sekä uuteen myyntiedustajaamme. Tervetuloa, välkommen!” ●

INFO

Camcut Oy
puh. 045 1872 212
myynti@camcut.fi
www.camcut.fi