CELLRO-automaatiojärjestelmät Makrumin valikoimiin

Makrumilla on laaja-alainen kokemus työstökoneiden kaupasta ja niiden mukana automaatiostakin. Valmistajien omia palettijärjestelmiä ja Fastemsin kontteja yritys on toimittanut asiakkailleen aikaisemminkin. Nyt LEAN-ajattelun yleistyessä on tarve helpommin ohjattaviin ja muokattaviin automaatioratkaisuihin kasvanut markkinoilla. Makrum vastaa haasteeseen tuomalla hollantilaiset CELLRO-automaatiojärjestelmät asiakkaidensa ulottuville.

CELLRO-järjestelmiä on käytössä ympäri Eurooppaa ja laitteet palvelevat lähes kaikkien eri työstökonevalmistajien koneita, sorveista työstökeskuksiin. Yhdellä järjestelmällä voidaan käyttää kolmella eri ohjauksellakin olevia koneita ja yksikkö on helposti siirrettävissä sorvilta työstökeskukselle.
– Karatuntien lisääminen ja joustava vaihto tuotteesta toiseen on helppoa. Miehittämätön työstö iltaisin, öisin ja viikonloppuisin on mahdollista Cellron Xcelerate -järjestelmällä. Takaisinmaksuaika on yleisesti alle 1,5 vuotta sijoitetulle pääomalle, kertoo myyntipäällikkö Ismo Hyttinen.
Järjestelmät alkavat Xcelerate X10 -mallista, jolloin käsittelykyky on 10 kg ja päätyvät X60-malliin, jossa käsittelykyky robotin mukaan kasvaa jo 70 kg asti. Tätä järeämmistä systeemeistä vastaavat Modulerate, Elevate ja Ultimate, jolloin kappaleiden suurin paino nousee aina 250 kg asti. Myös työkalunmakasiini on yhtenä omana tuotteenaan CELLRO-tarjonnassa.
– CELLRO-automaatiojärjestelmät kasvavat yrityksesi mukana henkilöstön kanssa yhteistyössä. Automaatio on suunniteltu joustavaksi ja laajennettavaksi tuotannon kasvun mukaisesti. CELLRO:lla on yli 15 vuoden kokemus modulaarisista automaatiojärjestelmistä. Makrumille CELLRO on tullut tutuksi aikaisemminkin Matsuuran koneiden yhteydessä. Matsuuran Euroopan keskuksella on usein esillä valmistajien yhteistyön tuloksena automaatiosoluja, valaisee Hyttinen.

INFO

Makrum Oy
puh. 010 239 3388
www.makrum.fi