SPINNER, PARPAS ja Masterpallet Evomaxin uusia edustuksia

Viime vuonna Suomen yrityskartalle piirtyi uusi yritys, Evomax Oy, jonka tavoitteena on suomalaisen metalliteollisuuden kilpailukyvyn parantaminen. Nyt reilu vuosi perustamisensa jälkeen yritys ottaa merkittävän kehitysaskeleen laajennettuaan työstökonevalikoimiinsa saksalaiset SPINNERit sekä järeän kokoluokan italialaiset PARPAS-
koneet.

-Yksi yrityksemme perusajatuksia on halu madaltaa konepajojen kynnystä uusia kalustoaan käytettyjen koneiden realisointipalveluilla kansainvälistä verkostoamme Gindumacia hyödyntäen. Tätä kuviota uudet vahvat edustuksemme SPINNER ja PARPAS täydentävät erinomaisesti. Asiakastarpeeseen vastaaminen on kaiken toimintamme perusta. Esimerkiksi mikäli asiakkaan tarve on piensarjatuotannon tehostaminen ja vanhasta koneesta täytyisi samalla päästä eroon, tar­joamme räätälöidyn avaimet käteen -ratkaisun, jossa vanha kone korvataan uudella tehokkaammalla ratkaisulla automatisointeineen, asennuksineen ja käyttöönottokoulutuksineen. Ja palvelu jatkuu koko koneen elinkaaren läpi yhteistyökumppanimme Konecranesin huoltoa hyödyntäen. Automaatioratkaisuissa yhteistyökumppanimme on Robotmation, kiteyttää Mauri Kautto yrityksensä toimintamallin.
Yksi palanen Evomaxin kokonaispalvelua on myös käytettyjen, juuri asiakkaan tarpeisiin kohdennettujen koneiden tuonti ulkomailta. – Asiakas määrittelee tarpeen, me vastaamme siihen kilpailukykyisimmällä ratkaisulla. Jossain kohtaa paras ratkaisu voi olla uuden sijaan myös käytetty kone, valaisee Kautto.
Evomax tarjoaa myös tulevaisuuden teknologioita, tarjoten InssTek 3D-tulostuslaitteita metallien teolliseen tulostamiseen.
Näiden lisäksi Evomaxin tarjonta kattaa erilaiset työstökoneiden oheislaitteet. Yhteistyö on jo aloitettu Blum-Novotek-mittalaitevalmistajan kanssa. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. 3D-mittaprobet. Uusimpana valikoimia täydentää suomalaiset Masterpallet-kiinnitintornit työstökoneisiin.

Saksalainen SPINNER
Kauton mukaan Evomaxin uusi edustus, vuonna 1949 perustettu SPINNER Machine Tools, valmistaa 550 työntekijän voimin kolmessa tehtaassaan yli 1500 konetta vuodessa, joista noin puolet menee Saksan ulkopuolelle.
Munchenin kupeessa sijaitsevan SPINNERin mallistosta löytyy sekä perus- että monirevolveriset sorvit. Työstökeskuksia tämä saksalaisvalmistaja tarjoaa 5-akselisina ja pystymallisina.
– SPINNER on aito saksalaiskone, joka valmistaa koneensa itse karoja myöten. SPINNER edustaakin taattua saksalaista korkeaa laatua ja tämä laatutaso onkin jo myös monissa suomalaispajoissa käytännössä todettu eli tyytyväisiä lukuisia SPINNER-­asiakkaita Suomessa on ollut jo vuosia. Meidän edustuksessamme merkki on uusi ja se sopii erittäin hyvin valikoimiimme senkin vuoksi, että se soveltuu automatisoitavaksi erinomaisesti ja sen kone- että varaosasaatavuus on nopeaa. Esimerkiksi uuden koneen saa nopeasti Saksan varastosta tai sellainen saadaan lyhyellä aikajänteellä tehtyä, koska hyllystä löytyy jopa valukomponentit valmiina. SPINNER panostaa paljon kokonaisratkaisuihin pakkoja, tangonsyöttöä ja työkalustusta myöten, joten merkin ajatus­maailma on hyvin samankaltainen kuin ­Evomaxin. Lisäksi merkillä on paljon innovatiivisia, jopa markkinoiden muista koneista selkeästi edukseen erottuvia ratkaisuja ja saksalaiskoneeksi hintataso on hyvinkin kilpailukykyinen. Näistä ratkaisuista kerromme mielellämme lisää, joten kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä, mikäli uuden työstökoneen hankinta on ajankohtainen. Tarjoamme kaikki ratkaisut koneen hankintaan, on hankintamalli sitten osto, leasing tai vuokraus. Ollaanpa kuulolla, kehottaa Kautto.

INFO

Evomax Oy
Mauri Kautto
toimitusjohtaja
puh. 044 4100 145
mauri.kautto@evomax.fi
www.evomax.fi