Cutlite Penta -kuitutasolaserit Alikon edustukseen

Aliko Oy Ltd edustaa suomalaista levynkoneistusosaamista jo vuodesta 1978. Nyt tämä kokenut konevalmistaja ja -maahantuoja on lisännyt valikoimiinsa Italiassa valmistettavat Cutlite Penta -tasokuitulaserit, jonka laaja valikoima yltää aina 40 kW:n tehoon ja 3,5 x 16 m leikkausalaan saakka. Matka Cutlite Pentan kanssa on lähtenyt Alikolla vauhdikkaasti liikkeelle, sillä tänä keväänä alkanut yhteistyö on jo poikinut kaksi kauppaa Suomeen, joista ensimmäisen toimitus tapahtuu kesäkuussa.

-Cutlite Penta on suurin Italiassa toimiva laserkonevalmistaja valmistaen vuositasolla noin 400 konetta. Tästä määrästä noin puolet päätyy vientiin. Cutlite Penta valmistaa sekä putki- että tasolasereita ja automaattivarastojärjestelmiä. Koneen valmistus suunnittelua myöten on tämän italialaistehtaan omaa käsialaa, muun muassa leikkaus- ja viistepää edustavat Cutlite Pentan omaa tuontantoa, kertoo Aliko Oy Ltd:n toimitusjohtaja Stanislav Demin.

Cutlite Penta aloitti CO2-laserien valmistuksella vuonna 1992. Sittemmin yritys siirtyi kokonaan kuitulaservalmistajaksi. Varsinaisen läpimurron yritys teki vuonna 2016 juurikin Deminin mainitsemien leikkaus- ja viistepäiden johdosta.
– Olemme itse kokenut konevalmistaja ja tämän ansiosta tiedämme mistä aineksista laadukas kone syntyy. Cutlite Pentan osaaminen ja koneet vakuuttivat meidät. Olemmekin todella iloisia ja innoissamme saadessamme juuri tämän huippumerkin valikoimiimme, iloitsee Demin.


PLUS- ja LME-mallisto

Tasokuitulasereita Cutlite Penta valmistaa kahta mallisarjaa: PLUS ja LME. LME on perustason kuitulasermallisarja yltäen tehoon 15 kW saakka. Isompi ja järeämpi PLUS on Cutlite Pentan lippulaivamalli, josta löytyy täysi sarja koneita tehosta 2 kW aina 40 kW saakka. Leikkausala mallistossa yltää kokoon 3,5 x 16 m saakka.
Cutlite Penta -vakiokonemallisto on laaja. Koneita voidaan myös räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan aina väritystä myöten. Esimerkiksi Suomeen vuoden vaihteessa toimitettava kone räätälöidään viisteleikkausalan maksimoimiseksi.
– Etenkin lippulaivamallisto PLUS on herättänyt paljon kiinnostusta Suomen markkinoilla heti tässä yhteisen matkamme alkupäässä ja kaksi ensimmäistä konetta olemme Suomeen jo myyneetkin. Näistä ensimmäisen toimitus on kesäkuussa. Todella räväkkä alku uudelle tuote-edustuksellemme, vaikka emme ole ehtineet käytännössä vielä mitään markkinointiponnisteluja Cutlite Pentan suhteen edes tekemään, hämmästelee Demin.

Cutlite Penta -mallisto on laaja. Esimerkiksi PLUS-mallista löytyy koneita teholuokkiin 2 kW aina 40 kW saakka. Koneita voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan aina väritystä myöten.


Cutlite Pentan leikkausnopeuden takuuna oma leikkaus- ja viistepää

Stanislav Demin mainitsee Cutlite Pentan tasokuitulasereiden vahvuudeksi leikkausnopeuden.

– Cutlite Pentan hui­kean leikkausteknologian ansiosta sillä pystytään korvaamaan plasmaleikkausprosesseja. Pelkkä kilowattimäärä ei takaa tasokuitulasereiden leikkausnopeuksia – ison virtalähteen voi ostaa kuka vain. Cutlite Pentan omien leikkaus- ja viistepäiden ansiosta pystytään hyödyntämään maksimitehoilla koneen 2,5 G kiihtyvyys. Myös pöydän suojaukseen on kiinnitetty paljon huomiota, jolloin leikkauspöydän käyttöikä on pitkä. Kaiken kaikkiaan Cutlite Penta on erittäin jykevä ja tukevarakenteinen kone. Tälle laadulle tarjoamme vakaana ja osaavana konevalmistajana ja -maahantuojana täydet jälkimarkkinointipalvelut oman organisaatiomme toteuttamana, joten huippukoneelle lupaamme myös täyden kumppanuuden koko koneen elinkaaren ajalle.

Cutlite Penta valmistaa viiste- ja leikkauspäät itse. Stanislav Deminin mukaan tällä varmistetaan maksimaalinen leikkausnopeus aina tehokkaimpienkin virtalähteiden täysimääräiseen hyödyntämiseen.
– Tällä hetkellä Cutlite Pentan tehokkain kone on 40 kW, mutta 60 kW kone on jo italialaisvalmistajan suunnitelmissa, paljastaa Demin.


”Hintakilpailukyky erinomainen”

– Cutlite Pentan hintakilpailukyky on erinomainen, se saattaa yllättää positiivisesti. Cutlite Pentassa huippulaatu yhdistyy yllättävän alhaiseen hintaan – tämän merkin kohdalla hinta-laatusuhde on todella kohdillaan, joten kannattaa ehdottomasti pyytää tarjousta, kehottaa Demin, ja jatkaa:
– Toimitusajat Cutlite Pentalla ovat myös nopeat, noin 2-8 kuukautta tilauksesta.


Messeriltä erikoiskoneet

Messer Cutting Systems jatkaa edelleen Alikon valikoimissa Cutlite Pentan rinnalla. Messer on ollut Alikon valikoimissa jo vuodesta 2000. Tänä päivänä tämän saksalaisyrityksen valikoimista löytyy räätälöityjä ratkaisuja plasma-, kaasu- ja laserleikkausjärjestelmiin.

– Kuitulasereihin Messer pystyy tar­joamaan räätälöityjä erikoisratkaisuja, valaisee Demin.


Cutlite Pentan lippulaivamalli PLUS, josta löytyy täysi sarja koneita tehosta 2 kW aina 40 kW saakka. Leikkausala mallistossa yltää kokoon 3,5 x 16 m saakka.

Aliko Ltd Oy
Stanislav Demin
toimitusjohtaja
puh. 040 195 6767

www.aliko.fi