RP-Weld laajensi palvelukonseptinsa Huyndai WIA -koneilla myös lastuavaan työstöön

Hitsauksen alihankintatöillä vuonna 2018 aloittanut RP-Weld Oy laajensi parisen vuotta sitten palvelutarjontansa käsittämään myös lastuavaa koneistusta. Konemerkiksi näihin tehtäviin valikoitui Machineryn toimittama Hyundai WIA F500 Plus 4-akselinen työstökeskus. Tänä vuonna lastuava kapasiteetti laajentui myös sorvaukseen. Hyvät kokemukset Hyundai WIA -työstökeskuksesta ja onnistuneesta konetoimituksesta kallistivat vaa´an jälleen Hyundaihin ja alkuvuodesta lähtien sorvaustehtäviä on suoritettu Hyundai WIA SE2200LM CNC-sorvilla.

RP-Weld Oy perustettiin alun perin kuitulaserleikkaukseen ja särmäykseen erikoistuneen Fibercut Oy:n alihankintahitsauksia suorittamaan. – Fibercutin tarpeista lähdimme liikkeelle ja aluksi teimme pääasiassa heille hitsaustöitä alihankintana, mutta sittemmin asiakaskunta on laajentunut käsittämään useampia kymmeniä eri toimialoja edustavia yrityksiä ympäri Suomea. Asiakaskunnan laajenemisen myötä myös liikevaihtomme on kasvanut nopeasti tämän hetken lukuihin noin 600 000 euroa. Kasvuvauhti on ollut kovaa myös Fibercutilla, jonka liikevaihto on tätä nykyä noin 9 miljoonaa euroa, kertoo toimitusjohtaja Risto Ylikangas. joka kuuluu sekä Fibercut Oy:n että RP-Weld Oy:n omistajiin. Ylikankaalla on vahva tuntemus alasta, sillä tämä konetekniikan DI toimi ennen vuotta 2016 alkanutta yrittäjyyttään IWE-hitsausinsinöörin tehtävissä.


Luotettava Hyundai WIA

Asiakaskunnan kysynnän kasvaessa RP-Weld päätti laajentaa palvelukonseptinsa kattamaan myös lastuavan koneistuksen työt.
– Ensin lähdimme kartoittamaan koneistuskeskuksia. Useampaa merkkiä tutkittuamme päädyimme Hyundai WIA F500 Plus -koneeseen. Halusimme tuotantoomme vahvan merkin, jolla on maahantuoja, jonka jälkimarkkinointipalveluihin voimme luottaa. Hyundai WIA -maahantuoja ­Machi­nery osoitti jo konetoimituksen yhteydessä olevansa odotuksiemme arvoinen, ja saimme koneen todella nopeasti tilauksesta tuotantoomme. Valinnan vaakakupissa painoivat niin ikään useat vakuuttavat Hyundai WIA -referenssit. Myös hinta-laatusuhde on Hyundai WIA -koneissa kohdillaan, avaa Ylikangas hankinnan taustoja.

– Hyundai WIA F500 Plus on irrottanut lastua tuotannossamme parisen vuotta ja olemme olleet siihen erittäin tyytyväisiä. 4-akselikoneena sillä pystytään tekemään haastavampiakin kappaleita kerralla valmiiksi ja mikä tärkeintä, kone on toiminut täysin moitteetta ilman ensimmäistäkään vikaa, iloitsee Ylikangas.
– CNC-sorvin hankinnan yhteydessä oli helppo kallistua jälleen Hyundai WIA:n suuntaan – niin hyvät kokemukset meillä on Hyundai WIA -koneistuskeskuksesta. Koneistuskeskus tuli meille nopeaan toimitukseen varastokoneena, mutta myös pyörivillä työkaluilla varustettu Hyundai WIA SE2200LM CNC-sorvi saapui meille nopeasti, vain kolme kuukautta tilauksesta. Ja molemmat koneet saatiin meille saapumisestaan yhdessä päivässä tuottaviin tehtäviin lastua irrottamaan Machineryn toimittamana. Ohjauksena koneissa oleva Fanuc oli koneistajillemme tuttu jo entuudestaan, joten ohjelman opetteluunkaan ei kulunut aikaa, sanoo Ylikangas.
– Palvelutaso pysyi korkeana, vaikka konetoimitusten välillä tuli pieni ero konemyyjän etunimen suhteen. Keskus ostettiin Kari Raivoselta ja sorvi hänen pojaltaan Herkko Raivoselta, naurahtaa Ylikangas.

4-akselinen koneistuskeskus Hyundai WIA F500 Plus on palvellut RP-Weld Oy:n tuotannossa parisen vuotta moitteetta ilman vikoja.


Joustavaa synergiaa

Ähtäriläisen RP-Weldin valmistamat sarjat lähtevät yksittäiskappaleista, mutta tyypillisimmillään sarjakoot ovat joitakin kymmeniä. Hitsaustöissä materiaaleina käsitellään lähinnä alumiinia, RST, HST sekä tulenkestävät teräkset. Koneistuspuolella materiaalikirjo on laidasta laitaan ja koneistuskapasiteetti yltää keskustöissä halkaisijaan 1,2 metriä ja sorvaushalkaisija on maksimissaan 550 mm.

– Olemme pienenä yrityksenä joustava kumppani, jolla on tarvittavaa venymiskykyä nopeisiinkin toimituksiin. Synergiassa Fibercut Oy:n kanssa pystymme toimittamaan joustavasti laserleikatut ja särmätyt levyosat hitsattuina ja koneistettuina kokonaisuuksina, vakuuttaa Ylikangas ja jatkaa: – Tälle tarjoamallemme konseptille on ollut selkeä tilaus. Vaikka aloituksemme osui haasteelliseen kohtaan, on ollut koronaa ja Ukrainan sotaa, työtä on riittänyt hyvin ja vauhti tuntuu jatkuvan edelleen hyvänä. Tarkoitus on jatkossakin kehittyä sopivasti ja kasvaa järkevästi, kuten olemme myös Fibercut Oy:n kanssa edenneet. Eli uusia asiakkaita haemme edelleen, joten kannattaa olla yhteyksissä, niin puntaroidaan yhdessä, josko tarjoamamme joustava palvelumalli palvelisi myös teidän alihankintatarpeitanne, kehottaa Ylikangas.

– Tämän pyörivillä työkaluilla varustetun Hyundai WIA SE2200LM CNC-sorvin myötä palveluntuottokykymme lastuavan työstön saralla kasvoi edelleen hitsaustöiden rinnalla, kertoo toimitusjohtaja Risto Ylikangas.

RP-Weld Oy
Risto Ylikangas
toimitusjohtaja
puh. 044 577 6257
www.rp-weld.fi

Lisätietoa Hyundai WIA -koneista:
Machinery Oy
myynti lastuavat koneet:
Jukka Ilonen
puh. 044 764 0304
jukka.ilonen@machinery.fi

Juha Parri
puh. 040 181 7295
juha.parri@machinery.fi

www.machinery.fi