Dener-levykoneet Adverilta

Adver Oy on solminut sopimuksen turkkilaisten Dener-levykoneiden maahantuonnista ja markkinoinnista yksinoikeudella Suomessa. Denerin levypuolen tuotevalikoima – levyleikkurit ja -kuitulaserit sekä särmäyspuristimet – on nyt saatavilla jälkimarkkinointipalveluineen Adver Oy:n toimittamina. 

Vuonna 1974 perustettu Dener Makina valmistaa vuositasolla noin 600 levytyökonetta 350 henkilön voimin. Yli 43 vuoden kokemuksella Dener vie tuotteitaan kaikkialle maailmaan. Koneita on tuotantokäytössä mm. Mitsubishin ja Mercedeksen autotehtailla.

Kolmen kuukauden kuluttua yritys muuttaa uusiin tiloihin, joihin yhdistetään myös lastuavien koneiden tuotanto ja tilojen kokonaisalaksi muodostuu 200 000 m2. 

Denerin tulevaisuudentavoitteet ovat kovat, sillä Adver Oy:n Kalle Louhimon mukaan neljän vuoden kuluttua uusissa tiloissa on tavoitteena valmistaa 10 000 konetta vuodessa (levykoneita 2000 kpl ja lastuavia 8000 kpl).

Tuotekehityksen osaaminen vakuutti

Jos ovat Denerin kasvutavoitteet kovat, niin kasvuun tähtää myös Suomeen konetta maahantuova, vuonna 2009 toimintansa aloittanut metallintyöstökoneiden ja metalliteollisuuden laitteiden maahantuontiin, agentuurikauppaan ja huoltoon erikoistunut Adver Oy. – Itse olen tehnyt töitä reilut 20 vuotta levykoneiden parissa ja me Adverilla tunnemme levykonevalmistajat ja -koneet todella hyvin. Etsiessämme uutta merkkiä levypuolen valikoimiimme kartoitimme useita valmistajia. Päädyimme Deneriin, koska se on arviomme mukaan kaikkein pisimmälle viety kone luokassaan. Dener Makina on perustamisestaan lähtien ottanut periaatteen tuottaa laadukkaita ja uusinta teknologiaa olevia koneita. Yrityksellä on käytössä ISO 9001 -laatujärjestelmä ja koneet ovat CE-sertifioituja. Erityisesti meidät vakuutti tuotekehityksen osaaminen, jolloin tuotetuki on korkealla tasolla. Tehdas on panostanut vahvasti myös after sales -palveluihin. Meillä Suomessa etuna on myös se, että toimimme samassa kellonajassa Turkin kanssa, jolloin aikaero ei aiheuta esimerkiksi jälkimarkkinointitoimiin turhia viiveitä, kertoo Adver Oy:n Kalle Louhimo.

Servotekniikka hallussa

Denerin tuotevalikoimasta löytyy hydrauliset ja servosärmäyspuristimet, mekaaniset levyleikkurit sekä laser- ja plasmaleikkurit. Dener omistaa myös lastuavia koneita valmistavan yrityksen, joten servotekniikka on tullut yritykselle tutuksi. – Dener on ainoa turkkilainen valmistaja, jolla on tarjota täysi valikoima servosärmäyspuristimia aina pienistä kuularuuvilla toimivista suuriin hihnatekniikan koneisiin, sanoo Louhimo.

– Denerin servotoimiset särmäyspuristimet ovat todella nopeita ja erittäin tarkkoja. Servopuristin vaatii vain vähän huoltoa ja on käytössä hiljainen sekä kuluttaa vain vähän energiaa. Lenzen servomoottorit yhdistettynä hihnavetoon takaavat tarkan ja nopean taivutuksen, jopa 35 % hydraulista nopeamman. Lisäksi koneen energiankulutus on jopa 50 % pienempi hydrauliseen puristimeen verrattuna, opastaa Louhimo.

Hihnakäytön servosärmäyspuristimia on vakiomalleina taivutuspituudesta 1530 mm aina 4080 mm taivuttavaan koneeseen. Taivutustehoa löytyy 40–200 tonnia. Kone voidaan toimittaa monilla eri varuste- ja ohjausvaihtoehdoilla.

Särmäreitä pienistä jättimäisiin

Dener valmistaa särmäyspuristimia yksirunkoisena aina 8 m/2000 tn saakka, tandemina koneita löytyy vieläkin suurempiin kokoluokkiin. Pienemmässä päässä kokoluokka alkaa 1 m/20 tonnia.

Hydrauliset Dener NC- ja CNC-levyleikkurit

Dener valmistaa levyleikkureita vakiona 6–20 mm vahvuuksille ja 3–6 m leikkuule-veyk-sille, tilauksesta saa myös suurempia koneita tai vaativampia järjestelmiä leikkureiden ympärille. Runko on yksiosainen vahva hitsattu rakenne, joka varmistaa tarkan leikkuun ja pitkän käyttöiän. Tuottavuuden varmistaa käyttäjäystävälliset ohjaukset ja kattavat varusteet.

Käyttäjä antaa ohjaukselle materiaalin vahvuuden ja tyypin sekä halutun leikkuumitan, jonka jälkeen kone säätää terävälyksen, teräkulman (CNC) ja takavasteen aseman automaattisesti.

– Denerin levyleikkureissa on erittäin pienet leikkuu- ja ylläpitokustannukset, lupaa Louhimo.

Dener-laser-leikkaus-järjestelmät

Denerin-laserleikkausjärjestelmät edustavat uuden sukupolven kuitulaserteknologiaa, jotka ovat varustettu 1–8 kW IPG- tai FANUC-resonaattorilla ja 19” Fanuc-kosketusnäytöllä. Mallistosta löytyy sekä päädystä että sivusta purettavat mallit automaattisella pöydällä.

– Automaattisella säteen kohdistuksella voidaan leikata ohuet ja paksut levyt parhaalla mahdollisella laadulla helposti ja nopeasti, ilman pitkiä asetusaikoja, kertoo Louhimo.

– Hitsattu yksiosainen lämpökäsitelty runko mahdollistaa käyttämään erittäin suuria kiihdytyksiä. Muun muassa alhaiset käyttökustannukset ja pieni energiankulutus, erinomainen leikkuutulos kaikentyyppisille materiaaleille, korkealaatuiset eurooppalaiset komponentit, automaattinen nopea vaihtopöytä, moderni ja kompakti muotoilu sekä tehokas ja käyttäjäystävällinen rakenne tekevät Dener-lasereista potentiaalisen vaihtoehdon konepajojen kilpailukykyä nostamaan, jatkaa Louhimo.

Suomen ensimmäisestä laserista huipputarjous

– Teemme ensimmäisestä Suomeen toimitettavasta Dener-laserista huipputarjouksen. Nyt kannattaakin ehdottomasti ottaa meihin yhteyttä, mikäli olette hankkimassa laserleikkausjärjestelmää. Voimme myös järjestää tutustumismatkan Pietariin, johon juuri toimitettiin uudenmallinen Dener-laser, sanoo Louhimo.

Tutustumismahdollisuus Euroblechissä tai marraskuussa Turkissa

Dener-valikoimaan on hyvä mahdollisuus tutustua 23.–26.10. Hannoverissa levytyökoneisiin erikoistuneilla Euroblech-messuilla, jossa Denerillä on esillä reilu kymmenen konetta 700 m2:n osastollaan. – Olemme koko messujen ajan tavattavissa, joten tervetuloa Euroblechissä Denerin osastolle. Tule paikalle, niin teemme kovan messutarjouksen! Toinen hyvä mahdollisuus tutustua Deneriin avautuu marraskuussa, jolloin järjestämme tehdasmatkan Turkkiin. Samalla reissulla tutustumme Deneriin tositoimissa Mercedes Benzin Turkin tehtaalla. Mikäli levytyökonehankinta on yrityksessänne ajankohtainen, kannattaa lähteä matkaan mukaan, kehottaa Louhimo. 

INFO

Adver Oy

Turkkirata 19 D, 33960 Pirkkala

puh. 010 439 9700

Kalle Louhimo

puh. 040 136 3538

Juha Vartiainen

puh. 040 545 0226

info@adver.fi, www.adver.fi