Digitalisaatio Indexin AMB-messujen pääteemana

AMB-messut käynnistävät syksyn messukauden Stuttgartissa Saksassa 18.–22.9.2018. Tapahtuma on vuoden suurin eurooppalainen työstökone- ja työkalunäyttely. Messualue laajenee entisestään uusien hallien myötä. Näytteilleasettajia on 1350 yli 30 eri maasta, jotka ovat esittelemässä omaa tuotetarjontaansa yhdessä Euroopan huipputeknologian keskuksessa, jonne odotetaan yli 90000 kävijää.

Digitalisaatio on tulossa konepajoihin vahvasti. Index esittelee uuden
iXworld-pilvipalveluun perustuvan alustansa AMB:ssä. Tämä palvelu auttaa käyttäjiä monissa eri työstökoneen elinkaaren vaiheissa, kuten varaosien hankinnassa, työkalupitimien valinnassa sekä huollossa. 

Indexin tärkeänä tavoitteena on joustava tuotanto ja lyhyet asetus- ja kappale-ajat myös monimutkaisilla kappaleilla. Koneiden räätälöitävyys on tärkeää, jolloin ne voidaan modulaarisen rakenteensa avulla tehdä -asiakkaan tarpeita vastaavaksi. 

Index G420 ja MS22-L

Messujen aikana Index esittelee osastollaan uuden Index G420:n, joka on suunniteltu isojen kappaleiden nopeaan ja joustavaan valmistukseen. Nähtävillä on myös pienempi sorvaus- ja jyrsinkeskus Index G200 sekä uudelleen muotoiltu Index C200 -monitoimisorvi.

Index MS22-L -monikarakone on messuilla ensiesittelyssä. Se on varustettu pitkäsorvausominaisuuksilla ja iXpanelilla. Tämä tarkoittaa työstökonetta, jossa on 6 pitkäsorvia yhdistettynä yhteen monikarakoneeseen. Tankohalkaisija-alue on 5–20 mm ja maksimi työkappaleen pituus 200 mm.

Traub TNL 20 hyödyntää pneumatiikkaa

Traub TNL20 -pitkäsorvaus-/CNC-sorvi esitellään myös messujen aikana. Se voidaan varustaa 9- tai 11-akselilla. Koneen hydrauliikan korvaaminen pneumatiikalla on koneen suurin mekaaninen muutos, jolloin päästään muun muassa erittäin nopeaan työkappaleen kiinnitykseen. Se tapahtuu jopa 0,2 sekunnissa. Samalla vältytään hydrauliikan aiheuttamista lämpötilaongelmista.

Suomalainen edustus paikalla

Suomalainen tehtaan edustus on paikalla AMB-messuilla auttamassa työstökoneasioissa. Lisäksi messujen aikana on tilaisuus vierailla sovittaessa Index-Traubin tehtailla, jotka ovat messualueen läheisyydessä. Tehdaskäynnin aikana voi tutustua Indexin ja Traubin työstökoneisiin pintaa syvemmältä.

– Nähdään Messuilla Stuttgartissa! Tervetuloa halliin 4, osastolle B31, toivottavat Index-Traub Finlandin Sakari Palho ja Pekka Virkki. 

INFO

Index-Traub Finland Oy

Sakari Palho

myyntijohtaja 

puh. 010 843 2005

sakari.palho@index-traub.fi

www.index-traub.fi