DMG MORI -Techday

DMG MORI Finland järjesti marraskuussa kaksipäiväisen DMG MORI Techday -tapahtuman, jossa DMG MORI:n asiantuntijat esittelivät kehittämisratkaisuja lastuavien konepajojen tuotantoon.


Erittäin laajasta DMG MORI -valikoimasta oli esiin nostettu kompakti 3-akselinen koneistuskeskus DMG MORI M1 sekä sorvauskeskus DMG MORI CLX 450 TC. – Valikoimamme on markkinoiden laajin ja pystymme tarjoaman hyvinkin erilaisiin tarpeisiin erittäin kilpailukykyiset ratkaisut. Esimerkiksi Techday-tapahtumassamme esillä olleen M1-koneen Plus-mallin hinta rahteineen nostoineen, haalauksineen ja asennuksineen on vain alle 70 000 euroa. Maailman johtavana työstökonevalmistajana DMG MORI -linjasta löytyy niin ikään ratkaisut erittäin vaativiin kohteisiin, jolloin hintalappukin malliston yläpäässä saattaa nousta useamman miljoonan euron arvoiseksi, kertoo toimitusjohtaja Lauri Erkkola, DMG MORI Finland Oy Ab.

– Konepajoilla on nyt hyvä vauhti päällä ja halusimme järjestää tämän tapahtuman kertoaksemme meidän ratkaisuistamme kehittääksemme asiakkaidemme kilpailukykyä. Tapahtumalle olikin selkeästi kysyntää, sillä parin päivän aikana Techday houkutteli paikalle runsain määrin konepajamiehiä, iloitsee Erkkola.

3-akselinen koneistuskeskus DMG MORI M1, jonka kompakti layout vaatii ainoastaan 6 m2 lattiapinta-alaa.

M1

Techday-tapahtumassa esitellyn uuden 3-akselisen pystykeskuksen M1 muotoilu perustuu monoliittivalurunkoon, joka takaa staattisen ja dynaamisen jäykkyyden sekä erinomaiset vaimennusominaisuudet. Jäykkyyden ansiosta saavutetaan myös korkealaatuiset työstöominaisuudet sekä hyvä pinnanlaatu. Komponenttien suuri lämpökapasiteetti takaa puolestaan lämpöstabiilisuuden. Inline-karan, joita on toimitettu jo yli 3000 kpl ympäri maailmaa, tehoa ja laatua on parannettu entisestään. Ohjauksena M1-koneessa on Siemens 828D ja digitaalinen liitettävyys on vakiona (IoTconnec­tor). Kone vaatii vain 6 m2 lattiapinta-alaa työstöalueen ollessa X = 550, Y = 550 ja Z = 510. Kiinteän ja tukevan pöydän koko on 850 x 650 mm, maksimi kappalepaino 600 kg. M1-mallista on saatavissa kolme eri konfiguraatiota: Complete, Plus ja Pro.

– M1 on oiva esimerkki siitä, että suhteellisen edullisella hinnalla DMG MORI pystyy tarjoamaan paljon ominaisuuksia. Sama korkea hinta-laatusuhde on DMG MORI -linjan koneissa kautta linjan. Tämä on huomattu myös suomalaisten asiakkaiden keskuudessa, sillä parin viime vuoden aikana olemme saaneet toimittaa runsaasti DMG MORI -koneita laajalla skaalalla suomalaiskonepajojen kilpailukykyä kohottamaan. Emmekä halua puhua pelkästään koneista, vaan ratkaisukokonaisuuksista, joita asiantuntijamme avasivat Techday-tapahtuman aikana, sanoo Erkkola.


CLX 450 TC

Toinen Techday-tapahtuman lattialla olleista koneista oli DMG MORI CLX 450 TC. – Tämä malli antaa uuden määritelmän termille yleissorvi. CLX 450 TC -mallissa on muun muassa erinomainen työtilan hyödyntäminen compactMASTER-jyrsinkaran ansiosta sekä lyhyet asetus- ja työstöajat monitoimi- ja sisartyökalujen ansiosta, vakuuttaa Erkkola.

CLX 450 TC -koneessa on epäkeskosorvaus ja jyrsintä Y-akselilla vakiona ja B-akseli 0,001° resoluutiolla. Tämä malli on saatavana joko 30- tai 60-paikkaisella työkalumakasiinilla.

DMG Mori Finland Oy Ab
toimitusjohtaja Lauri Erkkola
puh. 050 566 8779,
https://fi.dmgmori.com

Lauri Erkkola esittelee sorvauskeskus DMG MORI CLX 450 TC ominaisuuksia.
DMG MORI Finland yhteistyökumppaneista oli mukana mm. aluemyyntipäällikkö Aki Mäki esittelemässä Suomen Terätuonti Oy:n valikoimaa.