Lastunhallinnan uusi muoto – Sandvik Coromant on julkaissut uuden hallittuun lastunmurtoon suunnitellun ohjelmistomoduulin

Sandvik Coromant on julkaissut uuden koneistusmenetelmän, joka mahdollistaa hallitun lastunmurron kierresorvauksessa. Aiemmin julkaistuun CoroPlus® Tool Path -ohjelmistoon lisätty OptiThreading™ on uusi ohjelmistomoduuli, jonka avulla valmistajat voivat ratkaista yhden kierresorvauksen merkittävimmistä ongelmista: lastutukosten riskin ja niiden aiheuttamat tuotantokatkokset.

CoroPlus® Tool Path -ohjelmisto tukee ulko- ja sisäpuolisen kierresorvauksen ohjelmointitarpeita. Ohjelmisto luo NC-koodeja lastuamisarvoparametrien perusteella ja takaa oikean ylimenojen lukumäärän tasaisesti jakautuvilla lastuamisvoimilla, mikä varmistaa optimaalisen tuottavuuden, työkalujen kestoiän ja prosessiturvallisuuden. Sandvik Coromant on nyt ohjelmiston kehittämiseksi julkaissut uuden moduulin.

Kierresorvauksen yleinen ongelma on se, että lastut kiertyvät helposti robottien, istukoiden, työkalujen ja työkappaleiden ympärille. Lastut saattavat myös jäädä kiinni kuljettimiin sekä aiheuttaa vaurioita ja laitteistojen tuotantokatkoksia. Tehokas lastunhallinta on keskeinen tekijä kierresorvauksen hyvän työkappalelaadun saavuttamisessa.

OptiThreading™ on suunniteltu juuri näiden haasteiden ratkaisemiseksi. Moduuli sisältyy CoroPlus® Tool Path -tilaukseen, ja se on suunniteltu erityisesti CoroThread® 266 -työkaluille ja -terille.

Menetelmän ja ohjelmiston avulla valmistajat voivat optimoida kierresorvauksen huippuunsa. Ratkaisuun sisältyvä CoroPlus® Tool Path auttaa käyttäjiä kehittämään optimoituja OptiThreading™-työkaluratoja, joilla voidaan vastata erityisesti lastunhallinnan haasteeseen. Tämä saavutetaan työkaluradoilla, joissa käytetään hallittuja heilumisliikkeitä hakkaavaa koneistusta varten siten, että terä siirtyy koneistuskohtaan ja siitä ulos kaikilla paitsi viimeisellä ylimenolla.

Tämän lastuamismenetelmän tukemisella saavutetaan monia hyötyjä. OptiThreading™-ratkaisun ansiosta työkappaleiden pintaa vaurioittavia ja lastuamisvyöhykettä tukkivia pitkiä lastuja ei synny, mikä parantaa työkappaleiden laatua. Sen ansiosta käyttökohteessa tarvitaan myös vähemmän manuaalista työtä pitkien tukkivien lastujen poistamiseen työkalusta, työkappaleesta tai lastukuljettimesta. Näin suunnittelemattomia koneiden pysäytyksiä tarvitaan vähemmän. Lisäksi OptiThreading™-ratkaisun ansiosta voidaan käyttää suurempia lastuamisnopeuksia, jotka nopeuttavat työkierron aikoja ja parantavat tuottavuutta.

OptiThreading™- ja CoroThread® 266 -kierteitysratkaisut sopivat monestakin syystä hyvin yhteen. OptiThreading™ synnyttää suuria lastuamisvoimia eli edellyttää riittävän kestävää työkalua. CoroThread® 266:ssa on iLock-kiinnitys, joka varmistaa erinomaisen vakauden terien käännössä, eli se kestää äärimmäisiäkin voimia. Lisäksi työkalusta on saatavilla laaja valikoima monilla erilaisilla laaduilla ja muodoilla, jotka soveltuvat useimmille materiaaleille ja useimpiin käyttökohteisiin. Yhdessä näillä ohjelmisto- ja laitteistoratkaisuilla voidaan varmistaa vakaa, tarkka kierteitys ilman heikon lastunhallinnan haittavaikutuksia.

”OptiThreading™ ratkaisee kierresorvauksen suurimman ongelman eli lastunhallinnan”, kertoo Sandvik Coromantin tuotepäällikkö Hampus Jemt. ”CoroPlus® Tool Path -ratkaisullamme tarjosimme jo sorvauksen optimointiin soveltuvan ohjelmiston ja CoroThread® 266:lla puolestaan vankan työkaluratkaisun. Nyt OptiThreading™-ratkaisun julkaisun myötä voimme auttaa asiakkaita välttämään yhden kierresorvauksen suurimmista kompastuskivistä.”

”Ymmärrämme konepajojen haasteet hyvin. Koska työt tulee saada valmiiksi nopeasti, suunnittelemattomat tuotantokatkokset ovat viimeinen asia, jota konepaja tarvitsee. Siksi lastunhallinnan sudenkuoppien välttäminen on äärimmäisen tärkeää. Nyt kun olemme lisänneet tämän kattavan ratkaisun valikoimaamme, voimme auttaa valmistajia ottamaan käyttöön uuden kierteitysmenetelmän, joka sekä tarjoaa lastunhallinnassa mielenrauhaa että auttaa tuottamaan laadukkaampia työkappaleita.”