Atlas Copco esittelee GA VSDS:n, kaikkein tehokkaimman ja ympäristöystävällisimmän ruuvikompressorin

Next-generation VSD mahdollistaa 60% energiansäästön ja älykkään, joustavan operoinnin: Atlas Copco on julkistanut lokakuussa 2021 uuden sukupolven VSD-kompressorin lanseerauksen. 60% energiansäästöllä, GA VSDS on tehokkain ja ympäristöystävällisin kompressori koskaan. Uraauurtavien, älykkäiden ominaisuuksien ansiosta kompressorin toimintaa voi optimoida ja muokata asiakkaan tarpeisiin. Uusi teknologia on tarjolla ensin 22-37 kW GA öljyvoidelluissa ruuvi- kompressoreissa.

GA VSDS on Atlas Copcon kolmannen sukupolven taajuusmuuttajaohjattu (VSD) kompressori. VSD-kompressori vähentää huomattavasti energiankulutusta mukauttamalla moottorin nopeutta, kun paineenilman tarve on muuttuvaa. Kun Atlas Copco esitteli tätä teknologiaa, ensimmäisen sukupolven VSD-kompressori saavutti jopa 35% energiansäästön verrattuna kiinteänopeuksiseen kompressoriin. Tämä lukema kasvoi jopa 50 %:iin, kun uusi VSD+ lanseerattiin. Nyt GA VSDS mahdollistaa 60 % energiansäästön “Olemme tottuneet suuriin lukuihin, kun puhutaan ­VSD:stä, mutta että 60%, se on tärkeä raja rikkoa. ­GA VSDS on yksinkertaisesti tehokkain koskaan valmistettu pyörivätyyppinen ruuvikompressori. Sen tärkeä vaikutus energiakuluihin ja vaikutus asiakkaidemme ekologiseen jalanjälkeen on valtava”, sanoo Jan Vansweevelt, VSDS-koneiden tuotepäällikkö Atlas Copcon Industrial Air -divisioonasta.


Kestävä kehitys

GA VSDS:n kiistaton energiatehokkuus tekee siitä markkinoiden ympäristöystävällisimmän kompressorin. Saksalainen logistiikkayritys, joka on saanut testata GA 37 VSDS:ää viime kuukausina, pystyy vähentämään kompressoriensa hiilidioksidipäästöjä 60 tonnia vuodessa.

Vastuullisuus oli Atlas Copcon suunnittelutyön johtava periaate myös GA VSDS:n suunnittelussa. Sen lisäksi, että siinä on minimaalinen määrä komponentteja, se on ensimmäinen kompressori, jossa on IE5-ferriittiavusteinen synkroninen reluktanssimoottori, jossa ei ole käytetty harvinaisia maametalleja.

”VSDS tarjoaa todellista kestävää innovaatiota”, sanoo Atlas Copcon Industrial Air – divisioonan markkinointijohtaja Stef Lievens. ”Ilmastonmuutoksen vaikuttaessa meihin kaikkiin, Atlas Copco on tehnyt kestävästä tuottavuudesta ykköstavoitteemme. Ei ole parempaa esimerkkiä kuin GA VSDS, joka on tämän päivän mutta myös huomisen standardien mukainen. Se on todella mullistava kompressori nopeasti muuttuvalle toimialalle.”


Älykäs, vakaa suorituskyky

GA VSDS on tehokas kompressori, jonka ilmatuotanto on 21 % suurempi kuin vastaavan kokoluokan kiinteänopeuksisilla kompressoreilla. ”VSDS:n avulla asiakkaat voivat säästää investointi- ja käyttökustannuksissa”, Jan Vansweevelt sanoo. ”Asiakas voi saada tarvitsemansa ilmamäärän matalampitehoisella moottorilla. Älykkäiden ominaisuuksiensa ansiosta voi säästää myös palvelukustannuksissa.”

VSDS sisältää useita älykkäitä ominaisuuksia, joiden avulla se voi mukauttaa ja optimoida suorituskykyään kunkin asiakkaan sovelluksiin, vaatimuksiin ja olosuhteisiin. Tärkein esimerkki on Smart Temperature Control (STC) -järjestelmä, joka varmistaa, että kompressori toimii aina optimaalisella öljyn lämpötilalla. Tämän seurauksena se poistaa kondensoitumisriskin kokonaan ja varmistaa samalla maksimaalisen puristustehokkuuden.

VSDS:n mukana toimitetaan myös täysin uusi Boost Flow -tila, joka antaa asiakkaille vapauden ylittää kompressorinsa maksimikapasiteetin väliaikaisesti ja turvallisesti.


Erinomainen liitettävyys

GA VSDS sisältää alan johtavia liitettävyysominaisuuksia. Näitä ovat sen edistyksellinen Elektronikon® Touch -ohjain, EQ2i-keskusohjaus (integroitu vakiona), SMARTLINK-etävalvonta ja -analyysi sekä OPC UA -integrointi yhdistettyihin tuotantoympäristöihin.


Pieni ja hiljainen

Huomattavan hiljaisen 63 dB(A) äänitason vuoksi, GA 22-37 VSDS ei vaadi erillistä kompressorihuonetta vaan sen voi asentaa suoraan tuotantotilaan. Vertikaalisen, kompaktin suunnittelun ansiosta kompressori vie todella vahän tilaa.


GA 22-37 VSDS

VSDS on ensin saatavilla Atlas Copcon GA öljyvoideltujen ruuvikompessorien kokoluokassa 22-37 kW. Se on nyt tilattavissa kaikkialla maailmassa.

Atlas Copco Group – Upeat ideat kiihdyttävät innovaatioita.

Atlas Copco on tehnyt teollisista ideoista liiketoimintakriittisiä etuja vuodesta 1873 lähtien. Kuuntelemalla asiakkaita ja tuntemalla heidän tarpeensa Atlas Copco tuo arvoa ja innovoi tulevaisuutta silmällä pitäen. Atlas Copcon kotipaikka on Tukholmassa, Ruotsissa ja asiakkaita on yli 180 maassa. Vuonna 2019 Atlas Copcon liikevaihto oli BSEK104 (10 BEUR) ja vuoden lopussa konsernilla oli noin 39 000 työntekijää.
Lisätietoja: www.atlascopcogroup.com

Atlas Copco Industrial Air – Upeat ideat muovaavat arkea.

Atlas Copco Industrial Air kehittää paineilma- ja teollisuuskaasujärjestelmiä, jotka toimivat meri-, rautatie- ja yleisteollisuuden tuotannossa. Atlas Copco asettaa jatkuvasti uusia laatu-, tehokkuus- ja suorituskykystandardeja, mikä kuvastaa horjumatonta sitoutumista asiakkaiden kestävään menestykseen. Pääkonttori ja päätuotantokeskus sijaitsevat Antwerpenissä, Belgiassa.