Eka-Sorvaus Oy – kokonaisvaltaista koneistus- ja kokoonpanopalvelua

Yksi Nivalan vanhimpia metallialan yrityksiä, Eka-Sorvaus Oy, sai viime vuonna lisävirtaa tekemiseensä uuden omistajapohjan myötä. Yrityksen toiminta onkin lähtenyt tämän reilu vuosi sitten tapahtuneen muutoksen jälkeen kovaan nousuun.

Eka-Sorvauksen uudella omistajakvartetilla – Jari Harjula, Mika Häkkilä, Tommi Löytynoja, Vesa Konttila – on vankka kokemus konepajateollisuudessa toimimisesta ja he pystyvät kukin tuomaan oman vahvan panoksensa yrityksen toimintaan ja kehittämiseen. Miesten asettamat tavoitteet ovat Eka-Sorvauksen kohdalla korkealla ja päämääräänsä tähdätessään yritys on kehittänyt ja kehittää edelleen voimakkaasti toimintaansa. Ensimmäisenä toimintavuotenaan uusien omistajiensa käsissä Eka-Sorvaus saavutti 1,1 miljoonan euron liikevaihdon.
Uusista omistajista kaksi miestä on mukana Eka-Sorvauksen operatiivisessa toiminnassa: toimitusjohtajan vastuita kantaa Jari Harjula ja tuotantopäällikkönä toimii Mika Häkkilä.

Kaikki palvelut saman katon alta
Eka-Sorvauksen kone- ja laitekanta soveltuu laadullisesti vaativien sekä toistuvien tuotekokonaisuuksien valmistukseen. Yrityksen 1 200 m2:n toimitiloissa valmistetaan tuotteet poikkeuksellisen omavaraisesti: koneistus, hitsaus, maalaus ja kokoonpano.
CNC-sorvatuissa kappaleissa Eka-Sorvauksen kapasiteetti yltää Ø 550 mm asti. CNC-jyrsinnässä maksimi pituus on 2 000 mm, leveys 1 000 mm ja korkeus 800 mm. Myös manuaalikoneistukset, kiilauranvedot ja jälkikoneistukset kuuluvat palveluvalikoimaan. – Koneistuksessa meillä päämerkkinä on maailman huippumerkkeihin lukeutuva Okuma, joilla pystytään työstämään kappaleet tarkasti ja tehokkaasti, kertoo toimitusjohtaja Jari Harjula.
Hitsauspalvelut käsittävät MIG- ja TIG- sekä pyörityshitsausmenetelmät.
Nopeaa toimitusprosessia tukee oma maalaamo. – Kun valmistusvaiheet pystytään tekemään saman katon alla, ei aikaa kulu turhaan kappaleiden liikutteluun alihankkijalta toiselle, näkee Harjula.
Eka-Sorvauksen kokoonpanopalvelut sisältävät mm. osto-osat, testaukset, dokumentoinnit, pakkauksen ja varastoinnin sekä varaosapalvelut.

Mukana jo suunnittelu- 
ja tuotekehitysvaiheessa
Jo 1978 perustetulla Eka-Sorvauksella on Harjulan mukaan vankka osaaminen eri materiaalien ja jalostusketjujen hallinnasta sekä erilaisten komponenttien, kokoonpanojen ja kokonaisuuksien toteuttamisesta. – Autamme mielellämme asiakasta jo suunnitteluvaiheessa, jotta tuotteet voidaan valmistaa kustannustehokkaasti koneita ja menetelmiämme hyödyntäen.

Haussa uusia asiakkaita
– Eka-Sorvaus Oy on varma valinta, kun tarvitset kokonaisvaltaista koneistus- ja kokoonpanopalvelua. Tarjoamme palveluitamme korkeimmalla laatu- ja toimitusvarmuustasolla. Nyt meidän uusien omistajien, alan pitkän kokemuksen omaavien henkilöiden johdolla pystymme vastaamaan entistä kokonaisvaltaisemmin ja kustannustehokkaammin asiakkaiden korkeisiin laatuvaatimuksiin ja täsmällisiin toimituksiin.
– Asiakkainamme on mm. mekaanisten laitteiden kansainvälisiä valmistajia. Asiakaslähtöinen ajattelu, ammattitaito sekä monipuolinen luotettava konekanta tuovat kilpailuetua asiakkaillemme. Haemme nyt uusia asiakkaita, joten kannattaa olla yhteyksissä niin jutellaan, kuinka tarjoamamme kokonaisuus sopii tuotteidenne valmistukseen, kehottaa Harjula.
– Olemme enemmän kuin alihankkija ja tavoitteemme on olla asiakkaillemme pitkäaikainen kumppani sekä ykkösvaihtoehto. Haluamme tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa jokaisessa vaiheessa aina tuotekehityksestä valmiisiin toimituskokonaisuuksiin saakka. Asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen, täsmällinen toimintatapa teknologiaa hyödyntäen sekä vahva ammattitaito kaikilla osa-alueilla ovat vahvuuksiamme. Kaikkea ei kuitenkaan voi toteuttaa yksin ja sen vuoksi meillä on myös vahva yhteistyöverkosto, tiivistää Harjula Eka-Sorvauksen arvomaailmaa.

INFO
Eka-Sorvaus Oy
Savenvalanjankatu 19
85500 Nivala
Jari Harjula
toimitusjohtaja
puh. 044 748 8008
www.eka-sorvaus.fi