Laser-hybridihitsauksella lisää kilpailukykyä

Laser-hybridihitsauksen etuja
Laser-hybridihitsauksessa yhdistetään kaari- ja laserhitsauksen hyvät puolet. Kaarihitsauksen vakaa lisäaineen sulatus yhdessä laserhitsauksen syvemmän tunkeuman ja nopeuden kanssa mahdollistavat yksipalkohitsauksen, pienemmän lämmöntuonnin ja siten pienemmät vääristymät työkappaleessa. Eräs merkittävimmistä eduista on juurituen tarpeettomuus.
Saksalainen Carl Cloos Schweisstechnik GmbH yhdisti omaan robottiinsa miltei 20 vuotta sitten laseroptiikan, jonka ympäri kiersi MAG-poltin optimaalisen hitsausasennon saamiseksi. Vahvan laser-hybridiosaamisen ansiosta on CLOOS toimittanut useita asemia niin yksittäis- kuin suursarjatuotantoon.

Palfingerille ainutlaatuinen 
laser-hybridihitsaus-järjestelmä
Palfinger on kuormanostureiden markkinajohtaja maailmassa. Uudessa, täysin automatisoidussa valmistuksessa levyt taivutetaan ja hitsataan putkiprofiiliksi. CLOOS on suunnitellut, valmistanut ja toimittanut yksilöllisen ja ainutlaatuisen järjestelmän Palfingerin erikokoisten puomien pituushitsaukseen.
Toimitetussa hitsausasemassa on integroitu laserhitsaus, laser-hybridihitsaus ja laser-hybridijuotto yhdeksi kokonaisuudeksi putkiprofiilien valmistamiseksi nopeasti ja joustavasti.
Työkappaleiden kuljetus, kiinnitys ja robotisoitu hitsaus sekä hitsin tarkastus ovat täysin automatisoituja. Laser-hybridihitsauksessa hyödynnetään railonseurannassa myös laseria, tuotantoa valvotaan kameroin ja hitsit tarkastetaan heti hitsauksen jälkeen.

Mobiilinosturin profiilien 
laser-hybridihitsaus ja -leikkaus
Järeiden mobiilinostureiden valmistaja MANITOWOC Group on ottanut käyttöön edistyksellisen, yli 60 metriä pitkän laser-hybridihitsausaseman. Taivutetut levyt hitsataan vaakasäteellä, minkä jälkeen tarvittavat aukotukset leikataan laserilla samassa työasemassa.
Uusi tekniikka mahdollisti puomien valmistamisen kilpailukykyisemmin ja nopeammin kuin aiemmin. Aiempaan jauhekaarihitsaukseen verrattuna syntyi merkittävästi säästöjä hitsauslisäaineiden vähentymisenä, juurituen poisjäämisessä ja jälkityön vähentymisenä pienempien vetelyiden takia. Suurin säästö syntyi, kun hitsausaika lyheni 3,5 tunnista laser-hybridihitsauksella noin 30 minuuttiin.

Nordic Welding Expo 2018
MEURO-TECH on esillä Nordic Welding Expo 2018 -messuilla Tampereella 20.–22.3.2018 osastolla A201. – Tervetuloa juttelemaan em. prosesseista ja laitteista, toivottaa Meuro-Techin henkilökunta.

INFO
www.meuro-tech.fi