Emco:lta laajennus liikkuva­pylväisten työstökeskuksien mallisarjaan

Isojen kappaleiden koneistusta ilman uudelleenkiinnitystä: EMCO MMV 4200 / 5200 / 6200 liikkuvapylväiset työstö­keskukset.

Itävaltalainen EMCO jatkaa mittavia panostuksiaan tuotepalettinsa kehittämiseen ja nyt se esittelee MMV-sarjan laajennukseksi kolme uutta mallia 4200 / 5200 / 6200, joissa liikealueet X = 4200 / 5200 / 6200 mm. 3-, 4- ja 5-akselia koneita voidaan käyttää erittäin suurten ja raskaiden osien täydelliseen työstöön yhdellä kiinnityksellä.


Mallisarjan laajennus

Suositun MMV 3200 -mallin erinomaiseksi todettu teknologia on säilytetty uusissa malleissa: suorituskykyinen moottorikara, jonka nopeusalue on 0–15 000 rpm, karan teho 46 kW ja vääntö 170 Nm. Vakiovarusteena on saatavana 40 työkalupaikkaa, jotka voidaan laajentaa jopa 120 työkaluun. Uuden modulaarisen järjestelmän ansiosta asiakkaiden ei tarvitse valita pienemmän tai liian suuren koneen välillä; eri koot ovat mahdollisia aina 6200 mm asti. Suurin ero MMV 4200 / 5200 / 6200 -mallien ja aikaisemman mallin välillä on X-akselinen käyttö, joka käyttää hammaspyöräjärjestelmää kuularuuvien sijasta. Tämä takaa dynaamisen, nopean ja tarkan syötön koneistuksen aikana, jolloin saavutetaan jopa 60 m/min pikaliikkeet.


Tukeva runko ja tehokas kara

Liikkuvapylväisen koneistuskeskusten erittäin kompakti runko on lämpökäsitelty, hitsattu teräsrakenne, joka tarjoaa vääntöä kestävän ja vakaan pohjan kaikille komponenteille ja koneistuksille. Suurten ja raskaiden työkappaleiden, jopa 8 000 kg, valmistuksen mahdollistaa tehokas karamoottori, jonka teho on 46 kW, vääntömomentti jopa 170 Nm ja karan nopeus jopa 15 000 rpm (18 000 rpm HSK-A63). Molemmat karamallit on voideltu rasvalla.


Pyörivällä pöydällä monipuolisuutta

Koneversiot, joissa on kääntyvä pää (B-akseli) ja pyörivä pöytä (C-akseli), sopivat ihanteellisesti simultaaniseen 5-akselisetyöstöön. Sekä kääntöpäätä että pyörivää pöytää käyttävät dynaamiset vääntömoottorit. Vakioversioissa saatavana olevan kääntöpään alue on enintään ± 120° ja nopeus 50 rpm, pyörivän pöydän n x 360° nopeus on jopa 100 rpm. Pyörivä pöytä, Ø 900 mm, on suunniteltu enintään 2 000 kg:n työkappaleille. Kaikki lineaariset akselit on varustettu mittasauvoilla. Dynaamiset lineaariakselit ja pyörivän akselin vääntömomentit luovat ihanteelliset olosuhteet monimutkaisten työkappaleiden samanaikaiseen 5-akseliseen työstöön. Huippuluokan digitaaliset ohjausjärjestelmät Heidenhain TNC 640 24”-näytöllä tai Siemens 840D sl 22”-näytöllä varmistavat koneen käyttäjäystävällisen käytön. MMV-sarjan ergonominen muotoilu ja sen liikkuva ohjauspaneeli luovat ihanteelliset työskentelyolosuhteet käyttäjälle, joka voi kääntää ja kiertää ohjauspaneelia työalueella sekä siirtää sitä pituusakselia pitkin keskeyttämättä työstöprosessia ja työkappale pysyy näkyvissä koko ajan.


Kattavat lisävarustemahdollisuudet


MMV-sarjan koneistuskeskukset voidaan varustaa monipuolisilla lisävarusteilla, kuten 60 bar läpikaranjäähdytysnestejärjestelmällä, mikä mahdollistaa korkean suorituskyvyn työkalujen käytön sisäisellä jäähdytyksellä. Kaikki ohjaimet ja hammaspyöräkäytöt on rasvattu pysyvästi keskusvoitelujärjestelmän kautta, jolloin öljykalvoja ei muodostu leikkuunestejärjestelmään. Huipputason kosketusmittajärjestelmät mahdollistavat työkalujen ja työkappaleiden automaattisen mittaamisen. Tähän tarkoitukseen on saatavana myös lisävarusteena RF- tai laserkosketusmitta-anturit. Tämä lyhentää työkalujen vaihdon asetusaikaa ja parantaa työkappaleen laatua. MMV-sarjan koneiden suurten työstöalueiden ansiosta on mahdollista lisätä valinnaisesti väliseinä työtilojen jakamiseen, toinen integroitu pyörivä pöytä tai NC-akseli, jossa on vastalaakeri. Ominaisuudet, kuten automaattinen oven käyttö tai jyrsinkaran lämpökompensointi, tekevät työstökeskuksista entistä tehokkaampia.
”MMV-sarjan koneisiin sekä EMCOn laajaan sorvi- ja koneistuskeskustuotepalettiin pääsee tutustumaan valmistajan kolmessa Euroopan teknologiakeskuksessa Itävallassa, Saksassa ja Italiassa. Kannattaakin olla yhteydessä ja hyödyntää myös EMCOn kilpailukykyiset toimitusajat”, toimitusjohtaja Marko Vossi kannustaa.

Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/emco

Itävaltalainen EMCO jatkaa mittavia panostuksiaan tuotepalettinsa kehittämiseen ja nyt se esittelee MMV-sarjan laajennukseksi kolme uutta mallia 4200 / 5200 / 6200, joissa liikealueet X = 4200 / 5200 / 6200 mm. 3-, 4- ja 5-akselia koneita voidaan käyttää erittäin suurten ja raskaiden osien täydelliseen työstöön yhdellä kiinnityksellä.