Pohjanmaan Teollisuus 2021 teemana on kestävä kehitys

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtumassa tulevaisuuden visiot kohtaavat nykyaikaiset ratkaisut, kun alan raskaan sarjan tekijät ja vaikuttajat kokoontuvat yhteen. Tehokas yritysfoorumi mahdollistaa kohtaamisia niin alan johdon, tuotannon, suunnittelun kuin hankinnan edustajien kanssa yhden ytimekkään päivän aikana.

Tapahtumassa mukana olevia aloja ovat muun muassa automaatio ja robotiikka, digitalisaatio, ICT, IoT, 3D ja uudet teknologiat, teollisuuden koneet, laitteet ja komponentit, sopimusvalmistus, suunnittelu, tuotekehitys ja simulointi, huolto ja kunnossapito, logistiikka, kuljetus ja varastointi, toiminnanohjaus, tutkimus, koulutus ja rekrytointi, digitaalinen viestintä ja markkinointi, projektihallinta sekä kestävät ratkaisut.

Vuoden 2021 tapahtuman teemana on kestävä kehitys. Ohjelmassa on luvassa päivänpolttavia puheenvuoroja alan nykyisistä sekä tulevista riskeistä ja mahdollisuuksista. Päälavalla tullaan käsittelemään muun muassa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa (mukana mm. europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri sekä teollisuusneuvos, Työ- ja elinkeinoministeriön Mikko Huuskonen), vastuullista alihankintaa (Hitachi ABB Power Gridsin liiketoimintajohtaja Petri Kärki, Rittal Oy:n myyntijohtaja Mikko Aho ja tuotepäällikkö Vesa Tarvainen, sekä MSK Groupin ostojohtaja Markus Näsi) sekä osaavan työvoiman saatavuutta (Alfame Systemsin toimitusjohtaja Janne Tirkkonen, Wärtsilä Marine Solutionsin Talent Strategy & Development Lead Johanna Kakkuri sekä Relicomp Oy:n toimitusjohtaja Marko Jyllilä).

Digilavan ohjelman avaa Lemonsoft Oy:n varatoimitusjohtaja Jan-Erik Lindfors puheenvuorollaan toiminnanohjauksen digitalisaatiosta. Aamupäivän aikana lavalla kuullaan myös Visma Software Oy:n Business Line Manageria Tero Oksalaa digitaalisesta työnohjauksesta, Wapice Oy:n Development Manageria Kai Huittista myyntiprosessin digitalisoinnista. Yrityspalvelut JNT:en johtajaa Thomas Carpia IT- ja IoT-palveluista. Myöhemmin lavalla jatketaan aiheella tulevaisuuden digitalisoitu teollisuusyritys ­eCraft Oy Ab:n liiketoimintajohtaja Tomi Tammisen vetämänä. Lisäksi kuullaan Ab Gambit Fuser Oy:n toimitusjohtaja Jari Saaren näkemyksiä moderneista integraatioratkaisuista, Wirokit Oy:n toimitusjohtajaa Tuukka Rantalaa kriittisen järjestelmän ohjelmistotestaustapahtumasta sekä Databros Services Oy:n Marko Puikkosta yritysten tietoturvasta.

Vaikka iloitsemmekin Suomen avautumisesta, turvallisuus on edelleen prioriteettina Pohjanmaan Teollisuus -tapahtumassa. Tapahtumajärjestäjä Pohjanmaan Expo Oy on Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n eli Metan jäsen. Meta jäsenineen on tehnyt taukoamatta töitä ylläpitääkseen korkean turvallisuuden standardeja, ja jäsenyritysten noudattamaa omavalvontaohjeistusta valvotaan ja päivitetään jatkuvasti viranomaistahojen määräysten ja suositusten mukaisesti.

”Tervetuloa tapaamaan alan tekijöitä, solmimaan yhteistyöverkostoja ja kuulemaan ajankohtaisia keskusteluja teollisuuden nykytilanteesta ja tulevaisuudesta Pohjanmaan Teollisuus -tapahtumassa Seinäjoki Areenassa 24.11.2021 kello 9.00–17.00. Rekisteröidy kävijäksi nyt osoitteessa pohjanmaanteollisuus.fi”, toivottavat järjestäjät.

Tapahtuman järjestää Pohjanmaan Expo Oy. Yhteistyökumppaneina toimivat alueen organisaatiot; Into Seinäjoki, Teknologiakeskus Merinova, Pohjanmaan kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, kehitysyhtiöt Concordia ja Kosek, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjät.

Jukka Hakala
toimitusjohtaja
puh. +358 400 669 600
jukka.hakala@pohjanmaanexpo.fi
www.pohjanmaanteollisuus.fi