Everising-pyörösaha vakuutti tarkkuudellaan ja nopeudellaan

Kun sahauspalvelun halli alkaa olla täynnä vannesahoja ja lisäkapasiteettia tarvitaan, on löydettävä työjuhta, joka on nopea ja tarkka. E-P Mig ja ­Kone Oy maahantuo taiwanilaisia Everising-sahoja, jotka loistavat kustannustehokkuudellaan. Everising on tunnettu pyörö- ja vannesahoistaan jo yli 22 vuoden ajalta. Viimeisin kauppa Everising-pyörösahasta tehtiin Finnish Ore Oy:n kanssa ja kesän päätteeksi seinäjokelainen teräksen toimittaja sai halliinsa P-75C-mallin pyörösahan.

Everising-sahaa operoidaan helppo­käyttöisen kosketusnäytön avulla.

Finnish Ore Oy toimittaa terästä suomalaiselle meri-, kaivos- ja konepajateollisuudelle, ja tuotevalikoimasta löytyy mm. saumattomat teräsputket, taotut ja valssatut pyöröteräkset, putkisto-osat sekä ruostumattomat teräkset että alumiinit. Vuonna 2006 perustetun yrityksen palveluihin kuuluu määrämittasahaukset, tuotteiden yksilöllinen merkintä ja pakkaaminen sekä lisäluokitukset. Sopimus­asiakkaille toimitukset tehdään tarvittaessa jopa 24/7-periaatteella. Tuotanto on käynyt viime ajat sen verran kuumana, että kapasiteetinnosto tuli ajankohtaiseksi seinäjokelaisella tuotantolaitoksella. ”Tarvittiin lisää kapasiteettia ja vauhtia”, kertoo Ville Ylinen Finnish Ore Oy:ltä ja perustelee, miksi ratkaisuksi valittiin Everising-pyörösaha: ”Yksi pyörösaha korvaa useamman vannesahan nopeudessaan.” Myös tarkkuus näyttelee suurta roolia, kun esimerkiksi sorvaukseen saadaan sahausvalmiskappale, eikä sahavaroille ole tarvetta. Finnish Ore Oy:llä oltiin ensimmäisen sarjan jälkeen positiivisesti yllättyneitä mm. mittatarkkuuteen ja laitteen tuotantonopeuteen.

Kustannustehokas ratkaisu

”Pyörösahat mielletään usein kalliiksi investoinneiksi”, pohtii Makkonen. Säästöt syntyvät tuottavuuden paranemisella. Pyörösahan tuottavuus vastaa useampaa vannesahaa, ja automaattinen syöttöpöytä mahdollistaa pitkät miehittämättömät sahausjaksot. Pöydälle mahtuu mm. 13 kpl 6 m pituisia 70 mm halkaisijaltaan olevia pyörötankoja. Laadukkaalla terällä voidaan sahata n. 15 neliötä pintaa materiaalista riippuen. Myös sahan huolto tulee edulliseksi, kun kaikki huoltotoimia vaativat osat ovat helposti käsillä ja esimerkiksi terän vaihto onnistuu nopeasti irrottamalla vain muutama ruuvi. Saha on helppo huolloltaan, mutta myös käytettävyydeltään mm. helppokäyttöisen kosketusnäyttönsä ansiosta. Terän nopeus on säädettävissä portaattomasti, ja kun terä on tullut käyttö­ikänsä loppuun, teräsvastustoiminto pysäyttää sahan.


Räätälöityjä ratkaisuja metallityöstön ammattilaisille

Finnish Ore Oy:lle toimitettu pyörösahamalli työstää halkaisijaltaan 10–75 mm paksuista terästä, mutta Everising-tuotevalikoimasta löytyy myös järeämpään tarpeeseen soveltuvia malleja. Pyörösahojen lisäksi E-P Mig ja Kone Oy toimittaa ammattikonepajojen käyttöön tarkoitetut manuaaliset, puoliautomaattiset ja täysautomaattiset vannesahat, 3D-sahat sekä suurnopeusvannesahat. Lisäksi valikoimasta löytyvät saksalaiset Rönt­gen-vannesahanterät ja AKE-pyörösahanterät. Vuonna 1992 perustettu E-P Mig ja Kone Oy palvelee asiakkaita Seinäjoelta käsin, ympäri Suomea.


Finnish Ore Oy:n kesän päätteeksi tekemä investointi lupaa lisää kapasiteettia ja vauhtia tuotantoon. Ville Ylinen (vas.) ja Juha Makkonen ovat yhtä mielisiä Everising P-75C -pyörösahan tehokkuudesta: ”Yksi pyörösaha korvaa useamman vannesahan nopeudessaan.”


Finnish Ore Oy
Ville Ylinen
puh. 040 745 9712
ville.ylinen@ore.fi
www.ore.fi

E-P Mig Ja Kone Oy
Juha Makkonen
puh. 040 510 4956
juha.makkonen@epmigjakone.fi
www.epmigjakone.fi