Evomax vahvistuu

Evomaxin tavoitteena on suomalaisen metalliteollisuuden kilpailukyvyn parantaminen. – Yksi yrityksemme perusajatuksia on halu madaltaa konepajojen kynnystä uusia kalustoaan käytettyjen koneiden realisointipalveluilla kansainvälistä verkostoamme Gindumacia hyödyntäen. Tätä kuviota uudet vahvat edustuksemme SPINNER ja PARPAS täydentävät erinomaisesti. Asiakastarpeeseen vastaaminen on kaiken toimintamme perusta. Tehdyillä rekrytoinneilla vahvistamme tätä yrityksemme punaista lankaa vieläkin kokonaisvaltaisemmaksi, ja nyt Evomaxin tar­joama tekninen tuki seisoo entistä tukevammalla pohjalla. Uusilla, pitkän kokemuksen alalta omaavilla vahvistuksillamme, on asiakaslähtöinen asenne ja he ovat todellisia tiimipelaajia. Tällaisia vahvistuksille on edelleen joukkueessamme tilaa, kiteyttää Mauri Kautto rekrytointien taustoja.

Kokonaisvaltaisia automaatioratkaisuja
– Mikäli asiakkaan tarve on piensarjatuotannon tehostaminen ja vanhasta koneesta täytyisi samalla päästä eroon, tarjoamme räätälöidyn avaimet käteen -ratkaisun, jossa vanha kone korvataan uudella tehokkaammalla ratkaisulla automatisointeineen, asennuksineen ja käyttöönottokoulutuksineen. Ja palvelu jatkuu koko koneen elinkaaren läpi yhteistyökumppanimme Konecranesin huoltoa hyödyntäen. Automaatioratkaisuissa yhteistyökumppanimme on Robot­mation Oy.
– Pelkän konetoimittajan rooli ei enää riitä, vaan täytyy ymmärtää asiakkaan tarpeet ja lähestyä niitä ratkaisukeskeisellä mallilla. Me mahdollistamme asiakkaan tekemisen kokonaisvaltaisen tehostamisen. Tähän kuuluu menetelmät, koneet, automatisoinnit sekä logistiikka. Otamme kokonaisvaltaisesti vastuun koko solusta tai automatisoidun kokonaisuuden tuomisesta tuotantoon, aina sahauksesta toimitukseen, ­asiakkaan toimialasta riippumatta. Kun vastuu kokonaisuudesta on toimittajana meillä, ei rajapintaongelmia synny usean eri toimittajan välillä. Otamme kokonaisvastuun alusta loppuun. Tällaisia toimittajia ei Suomessa montaa ole, sanoo Kautto.

Lisää osaavia hartioita
Elokuun alusta lähtien Evomaxissa on palvellut kolme uutta osaajaa, joilla kaikilla on pitkä osaaminen alalta aikaisemmista työsuhteistaan. Sara Aspin vastuulla on jatkossa Evomaxin markkinointi ja hallinto. Jorma Koivusillan vastuualueeseen kuuluu robotiikan ratkaisumyynti. Tapio Kautto työskentelee koneiden oston ja oheislaitteiden ­parissa.

Uudet toimitilat
Uusien työntekijöiden myötä Evomaxin toimitilat jäivät ahtaaksi. Yritys palvelee edelleen Ideaparkin kupeessa Lempäälässä, nyt osoitteessa Ideaparkinkatu 11C, 37570 Lempäälä. – Uudessa osoitteessamme on asialliset tilat toimia ja täällä on myös pieni näyttelytila, johon tulee esille pieni työstökonesolu, jolla voidaan konkreettisesti esitellä, miten asiakkaan tuottavuutta saadaan kohennettua, valaisee Kautto.

Matka jatkuu
– Miksi vahvistamme toimintojamme tällaisena aikana, kun koronauhat painavat edelleen päälle ja näkymät ovat epävarmoja? Pallo on pyörinyt akselinsa ympäri iät ajat, eikä tämä ole maailmanhistorian ensimmäinen epävarmuuden aika. Kysymys onkin siitä, kuinka toimia tässä tilanteessa ja kuinka sen jälkeen. Asioita pitää kyetä katsomaan kauaskantoisesti, eikä kehitystyö voi eikä saa pysähtyä epävarmoinakaan aikoina. Matka jatkuu korona-aikana ja sen jälkeenkin, ja etenkin nyt on tärkeää panostaa kehitystyöhön – niin meidän, kuin suomalaisen konepajateollisuudenkin. Kannattaa olla meihin yhteyksissä, niin tulemme mielellämme asiantuntijatiimimme kanssa keskustelemaan, mitä ratkaisuja voisimme tuoda yrityksenne kustannustehokkuutta parantamaan. Tai vaihtoehtoisesti tervetuloa meille tänne Lempäälään kahvikupposen äärelle keskustelemaan näistä asioista, kehottaa yrittäjä Mauri Kautto.

INFO

Evomax Oy
Mauri Kautto
toimitusjohtaja
puh. 044 4100 145
mauri.kautto@evomax.fi
www.evomax.fi