Faumek Oy:lle Bauer-porasahalinja

Metalliteollisuuden tilauskonepaja Faumek Oy on hankkinut tuotantoaan tehostamaan 15 metrin syöttöliikkeeseen yltävän
Bauer-porasahalinjan.

Faumek Oy on vuonna 1996 perustettu metalliteollisuuden tilauskonepaja, jonka tuotantolaitos sijaitsee Pohjois-Suomessa, Torniossa, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Yritys on erikoistunut teräsrakentamiseen, tehdaskunnossapitoon, koneiden ja laitteiden asennukseen sekä huoltoon. Vuonna 1996 perustetun Faumekin markkina-alueena on koko Skandinavia.
Faumekin asiakkaita ovat mm. teräs-, kaivos-, rakennus- ja paperiteollisuuden yritykset sekä rakennusliikkeet.
– Hyvät ja luotettavat yhteistyökumppanit ovat avainasemassa erilaisten kokonaisuuksien onnistumisessa. Teollisuuden palvelu vaatii asiakkaan prosessien tuntemista ja ajan hermolla olemista. Tilamme onkin suunniteltu nopeiden toimitusten logistiikkaa ja täsmätuotantoa silmällä pitäen. Vahvuuksiamme ovat laatu, toimitusvarmuus ja kilpailukyky, kertoo toimitusjohtaja Jouni Jaako.

Teräsrakentamisen tilauskonepaja
– Teräsrakenteiden tuotannossa korostuvat asiakaslähtöisyys ja toimitusvarmuus. Moderni konekanta takaa kilpailukykyisen tuotannon ja ammattitaitoinen kokenut henkilökuntamme vastaa tuotteiden laadusta. Asiakkaat arvostavat myös korkealaatuista pintakäsittelypalveluamme, sanoo Jouni Jaako.

Kunnossapito
Faumek on myös teollisuuden kunnossapitotöiden sekä vuosi- ja seisokkihuoltojen ammattilainen. Työ tehdään joko asiakkaan kohteessa tai konepajalla. Palveluihin kuuluvat tarvittaessa myös kuljetukset ja asennukset.

Työturvallisuus toiminnan runkona
– Työturvallisuus on laadukkaan toimintamme runko. Toimintajärjestelmämme on laadittu ja sertifioitu ISO 9001:2018 standardin mukaisesti. DNV G:n myöntämä ja valvoma sertifikaatti kattaa teräsrakenteiden konepajavalmistuksen ja pintakäsittelyn, koneiden ja laitteiden valmistuksen sekä asennuksen ja kunnossapitotyöt, valaisee Jaako.
Faumek Oy:lle on myönnetty 6.6.2014 sertifikaatti hitsattujen teräskokoonpanojen CE-merkintään. CE-merkintäoikeus kattaa rakenteelliset hitsatut teräskokoonpanot ja tuotantojärjestelmät standardin EN1090-1:2009+A1:2011 mukaan, toteutusluokissa EXC1, EXC2 ja EXC3.
– Tavoitteenamme on palvella asiakkaita toimintavarmasti ja laadukkaasti. Haluammekin olla kaikissa hankkeissamme joustava ja palveleva yhteistyökumppani. Hyvä työnjälki lunastaa odotukset ja on paras käyntikortti seuraaviin haasteisiin, uskoo Jaako.

Bauer – täysverinen saksalainen
Faumek Oy:n uusin hankinta on Bauer-porasahalinja, jossa on 15 metrin syöttöliike kertaiskulla, jäännöspala 30 mm. Saha kääntyy +/– 60 astetta, kapasiteetti 450 x 450 mm, purkurataa on 6 metriä. Bauer-porasahalinjassa on porayksiköt kolmelta sivulta, joissa on poraus, jyrsintä, kierteitys ja 8-paikkainen automaattinen työkaluvaihtaja (joka yksiköllä omansa). Pystymallisella sahalla on koneiden vaatima tila saatu puristettua erittäin pieneksi.
Bauer on saksalainen valmistaja, joiden koneet suunnitellaan ja valmistetaan täysin Saksassa ja saksalaisilla osilla. Bauer on aloittanut sahojen valmistamisen jo vuonna 1937.
Faumek kävi maahantuoja Adver Oy:n kanssa tutustumassa Baueriin tehdasmatkalla toukokuun lopulla ja matkan aikana tehtiin kaupat linjasta. Kone saapui asiakkaalle parisen viikkoa etuajassa lokakuussa.

Läpimenoajat lyhenivät merkittävästi
– Uuden porasahalinjan myötä palkkien läpimenoajat tuotannossa lyhenivät merkittävästä ja pystymme vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin siten uudella tasolla ja tarjoamaan teräsrakenteita entistäkin nopeammalla toimitusajalla kilpailukykyiseen hintaan. Nopean linjan ansiosta voimme tarjota palveluitamme myös uusille asiakkaille ja vastaamme tarjouspyyntöihin mielellämme, kertoo Jaako.
– Yhteistyö Adver Oy:n kanssa sujui erittäin hyvin ja kitkattomasti. Kaikki mitä luvattiin, myös saatiin ja voinkin suositella Adver Oy:tä yhteistyökumppaniksi konehankinnoissa. Laitteesta ei vielä ole pitkää kokemusta, mutta ajan kanssa sitä kertyy ja kerromme kyllä myöhemmin kokemuksista, jos joku on kiinnostunut, päättää Jaako. ●

INFO

Faumek Oy
Jouni Jaako
toimitusjohtaja
puh. 050 555 3412
jouni.jaako@faumek.fi
www.faumek.fi

Bauer-porasahalinjasta:
Adver Oy
puh. 040 136 3538
www.adver.fi