Muoviura Oy investoi kapasiteettiin

Muoviura Oy jatkaa investointeja tuotantotekniikkaan. Yrityksen Viron tehtaan kapasiteetti laajeni nyt marraskuussa suomalaiselta maahantuojalta Rensi Oy:ltä hankitulla uudella Excitech CNC-nestauskoneella eli routerilla.

Lisää tehokkuutta työvaiheisiin lukuisten eri muovituotteiden valmistuksessa
Muoviura Oy:n toimitusjohtaja Tom Lindholm kertoo, että he ovat muovin materiaali- ja muovaustekniikan pioneereja.
– Muoviura on jo perustamisestaan lähtien eli vuosikymmeniä keskittynyt muovin tukkuritoiminnan lisäksi valmiiden muovattujen ja koneistettujen muoviosien asiakaskohtaisiin ratkaisuihin. Tavoitteena on parantaa muoviosien käyttöä eri ratkaisuissa. Muoviuralla on käytössään alan johtava suomalainen materiaali-, suunnittelu- ja muovaustekninen osaaminen, jonka ainoa tavoite on tuottaa asiakkaalle paremmin myyvä tuote, Lindholm kertoo.
Muoviuran toiminnan kulmakivenä on lisätä asiakkaan tuotteen kilpailukykyä auttamalla sen ulkonäön ja toimivuuden parantamisessa. Muoviura suunnittelee asiakkaan kanssa teknisesti, toiminnallisesti ja visuaalisesti vahvat muoviset komponentit, joilla heidän tuotteensa erottuu edukseen massasta.
Asiakkaan tuotteen materiaaliksi valitaan loppukäyttöön parhaiten sopiva muovi. Muoviura tekee itse muotit testausta ja tuotantoa varten, ja valmistaa osat tehokkaasti sarjatyönä.
– Avainasioita ovat asiakkaidemme tarpeiden ymmärtäminen, oma erikoisosaa­misemme sekä jatkuva kehittyminen. Asiak­kaamme ovat Suomen merkittävimpiä julkisten tilojen rakentajia, toteaa Lindholm.

Monipuoliset vaatimukset
Muoviura asetti hankittavalle leikkuujärjestelmälle monipuoliset vaatimukset. Tärkeimmät ehdot olivat valmistusnopeus, tarkkuus ja kyky siirtyä erilaisista mate­riaaleista, paksuuksista ja asetuksista toiseen mahdollisimman nopeasti. Luonnollisesti itse leikkaustapahtuman tehokkuus ja ergonomisuus olivat olennaisia tekijöitä, kuten myös toimintavarmuus ja luotettava huolto.

Kokemus ja valinta
Muoviura Oy:lle oli luontevaa ottaa yhteyttä Rensiin, joka on tunnettu ohjelmistojen ja työstökoneiden toimittaja. Rensi on myös tuttu nimi Suomen markkinoilla, ja yritys on toimittanut aiemminkin koneita ja ohjelmistoja Muoviuralle.
– Tiukoista kriteereistä johtuen päädyimme tekemään erittäin laajat koeajot lähestulkoon kaikilla meillä käytössä olevilla materiaaleilla. Koeajojen tulokset olivat hyvät, Tom Lindholm kertoo.
Valintaprosessin ja testauksen yhteydessä huomattiin, että järjestelmä on niin nopea, että uusien tuotteiden valmistuskapasiteetti olisi odotettua suurempi. Siksi Muoviura voi tarjota leikkuukapasiteettia ennakoitua laajemmin.
– Marraskuun lopussa asennetun Exci­tech CNC-routerin hankinta on ollut keskeinen tekijä Muoviura Oy:n tehtaalla tänä vuonna, kun olemme hakeneet no­peutta ja käsittelykykyä. Investointi on satsaus tulevaisuuteen. Nyt kun prosessit ja laitteet ovat kunnossa, olemme iskussa tulevaisuudessakin, toteaa Lindholm.

INFO

www.muoviura.fi
www.rensi.fi