Feeleriltä portaalityyppinen toteutus pieniin keskuksiin

Taipein kansainvälisen konemessut kokosivat yhteensä yli 7500 ulkomaista vierasta, lisäystä edelliseen kertaan 2.3 %. Top-10 ulkomaisten vierailijoitten kotimaina muodostivat pääasiassa lähialueen maat kuten Kiina, Japani, Intia, Malesia, Etelä-Korea, Thaimaa, Yhdysvallat, Venäjä, Singapore ja Turkki. Vuosittain ­
TIMTOS on rikkonut ennätyksiään niin näytteilleasettajien kuin osastojenkin määrien suhteen ollen Taiwanin suurin kaupallinen messutapahtuma. Tällä kertaa mukana oli yli 1200 koti- ja ulkomaista näytteilleasettajaa yhteensä 7000 osastolla.
Tuotemerkin FEELER taiwanilainen konevalmistaja Fair Friend Enterprise esitteli TIMTOS-messuilla mm kaksi uutta koneistuskeskusmalliaan, jotka molemmat tullaan näkemään myös tämän syksyn EMO-messuilla Hannoverissa.

U-800T 5-akselinen pystykarainen koneistuskeskus
Portaalityyppisesti ratkaistussa viisiakselisessa koneistuskeskuksessa Feeler U800-5AX on ominaisuutena tilava työstötila, jolloin isojen työkappaleiden lastaus ja purkaminen on helppoa. Myös käyttäjälle on kätevää tarkastaa senhetkinen työstötilanne milloin vain.
Viimeistelty U:n muotoinen rungon ja pylvään rakenne lisää merkittävästi rakenteellista jäykkyyttä ja koneistustarkkuutta. X-, Y- ja Z-akseleiden pikaliike on jopa 48 m/min. Lisäksi tähän malliin on mahdollista asentaa suuren halkaisijan omaava pyöröpöytä.
Kolmen akselin ulottuvuus ja etäisyys kahdesta pyörivästä akselista antaa hyvin koneistustilaa karan ja kääntöakseleiden keskiöiden välille. Kääntö- ja lineaariakseleiden kompensointi varmistaa koneen tarkkuuden sekä sen säilymisen.
Tässä mallissa ylhäällä liikkuvat kolme akselia ja alapuolen koneistusalue eivät yksin tee työtilan puhdistamista helpommaksi, vaan mahdollistavat myös paremman lastujen poistumisen koneesta.
Pyörivän akselin (C) nopeus on nostettu 800 rpm:ään, mikä mahdollistaa kääntöpöydän sorvaustoiminnot.

U-600P 5-akselinen pystykarainen koneistuskeskus
Tämän tyypin koneitten mitat ovat hyvät. Runko sekä pylväs on tehty yksiosaisesta valusta, jonka ansiosta yhteen liitettyjen pintojen mittapoikkeamia ei synny. Laatikkotyyppinen valu ja ihanteelliset liikemitat aikaansaavat poikkeuksellisen hyvän tukevuuden ja vakauden.
Pitkittäisliikkeen ja pyörivän liikkeen akselit on eroteltu siten, että koneistettaessa viidellä akselilla kaarteen toleranssi tai virhe voidaan tarkistaa ja säätää varsin helposti.
Feeler U-600P -mallin kolmen akselin liikealue ja eroteltu tuotantoalue on tehokas ratkaisu. Myös lastujen poistumiseen on hyvin tilaa, sillä lastujen kulkua varten on yksi iso käytävä. Näin kone on helppo puhdistaa.

INFO

Maketek Oy
puh. 0400 232 310
www.maketek.fi