Q-FIN SER600 MAG -reunanpyöristyskone R2

Q-FIN, Quality Finishing Machines Hollannista, tuo markkinoille uuden SER600 Super Edge Rounderin.
Tällä koneella saavutetaan rakenneteräksille vaadittu maaginen
2 mm:n pyöristyssäde kerta-ajolla, tehokkaasti 1 m/min nopeudella.

2 mm:n pyöristyksessä on paljon tehtävää! Kysymys kuuluu, onko näin merkittävä pyöristäminen todella välttämätöntä? Jos pintakäsittelyn vaatimuksena (erityisesti jauhemaalaus ja sinkitys) kuitenkin on tasalaatuinen ja tasavahva pinnoituskerros joka puolella kappaletta, ei kulmapyöristys voi olla vaadittua 2 mm pienempi.
Keskustelu asiasta tulee varmasti jatkumaan ja säädös eittämättä vaikuttamaan myös sitä koskevien rakenteiden hintaan. Vaikutus pintakäsittelyn laatuun, ja erityisesti sen kestoon, on luonnollinen ja itsestäänselvä. Aiemmin tyypillinen vaatimus oli pääsääntöisesti sanallinen, terävät kulmat pyöristettävä, ja se käytännössä johti noin 0,2 mm pyöristykseen. R2:n saavuttaminen on lukuarvona 10-kertainen, mutta työmäärältään se on käytännössä paljon enemmän.
R2:n saavuttaminen käsin hiomalla on erittäin kallista ja luonteeltaan työtä, jolle on aina vaikeampaa löytää tekijöitä. Mekaanisista työtavoista sen saavuttamiseksi tulee mieleen lähinnä jyrsintä tai hionta erikoistyökaluilla, mutta molemmissa käytännön metrihinta ja joustavuuden puute nousevat määrääviksi esteiksi.

Rakennettu erityisesti R2:lle
Q-FIN uutuus SER600 pystyy tekemään rakenneteräkselle 2 mm:n säteen. ”Tämä ei ole vakiokone jolla saattaa aikaansaada myös vaaditun reunan pyöristämisen. Tämä kone on vartavasten rakennettu R2:n saavuttamiseksi”, painottaa Joost Kouwenbergh, bergeijkiläisen koneenrakentajan tuotepäällikkö. ”Jos haluat äärimmäisen lopputuloksen, sinun täytyy tehdä jotain erityistä. Siksi olemme kehittäneet tämän ainutlaatuisen koneen.”
SER600 on varsin isokokoinen. Se on noin kaksi kertaa pidempi kuin normaali Q-Fin F600 -viimeistelykone. Tämä johtuu siitä, että koneessa on viisi työasemaa: ensin nauhahionta-asema ja sen jälkeen neljä harjayksikköä. Ainutlaatuisuus on pääosin harjaustavan ansiota, Kouwenbergh selittää: ”Kaksi ensimmäistä oskilloivaa pariharjayksikköä antavat painetta ylhäältä. Harjat kolme ja neljä työstävät voimakkaasti sivuilta. Yhdistelmän lopputulos on täydellinen 2 mm:n reunanpyöristys, myös sisäpuolisille muodoille.”
Magneettikuljettimella varustettu SER600 soveltuu maksimissaan 600 mm leveille teräslevyosille, joiden materiaalin paksuus on 4–150 mm. Tuotteiden pituus on rajoittamaton. Super Edge Rounder -laite on tärkeä lisä Q-FIN-tuotevalikoimaan. ”Viimeistelymahdollisuutemme olivat jo kattavia, mutta R2 ei ollut mahdollista. Nyt voimme saavuttaa sen.” Kouwenberghin mukaan tämä kone on puuttunut markkinoilta. ”Sille on selkeä tilaus. Asiakkaat, jotka työskentelevät ohuiden ruostumattomien levyosien kanssa, eivät tarvitse tätä konetta, mutta rakennusyhtiö, joka on mukana julkisten rakennusten ja laitosten tuotannossa, vaatii ostamiensa rakenteiden täyttävän säädökset. Maalattavien tai sinkittävien osien esikäsittelyyn tämä on paras ja tehokkain kone ja siksi meillä on suuret odotukset. Potentiaalisten asiakkaiden ensimmäinen reaktio on ollut erittäin innostunut.”

INFO

Q-FIN koneiden maahantuonnista, myynnistä ja huollosta vastaa AirWell Oy.
www.airwell.fi