Steamec Oy ja Amitec Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta

Syyskuussa alkaneiden neuvotteluiden tuloksena Steamec Oy ja Amitec Oy ovat sopineet Amitec Oy:n Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Kauhajoen yksikön liiketoimintojen ostamisesta. Sopimus kattaa entisen Done logistics Oy / Fidaco logistics Oy liiketoiminnot. Nämä toiminnot siirtyvät kaupan myötä yksinoikeudella Steamec Oy:lle. Liiketoimintakaupalla ei ole vaikutusta Amitec Oy:n muihin liiketoimintoihin. ­Osapuolet eivät julkista liiketoimintakaupan arvoa.

Liiketoimintakaupan mukana siirtyy 7 henkilöä Steamec Oy:n palvelukseen, jonka johdosta henkilöstön määrä nousi lähes kolmanneksella.
 Amitec Oy:n kanssa toteutettava liiketoimintakauppa vahvistaa Steamec Oy:n osaamista, valikoimaa ja tukee yhtiön voimakasta kasvustrategiaa. Steamec Oy on asettanut visiokseen olla asiakkaan ensisijainen valinta teollisuuden konetoimittajaksi. Tämä sopimus tukee kasvua vientimarkkinoilla. Steamecilla on vahvaa kokemusta suunnitella ja toteuttaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä järjestelmä- ja laiteratkaisuja teollisuuteen.
”Kauhajoen yksikön liiketoiminta-alue sopii hyvin meille, koska meillä molemmilla on projektiliiketoimintaa, jonka myötä liiketoiminta-alueet laajenevat. Pyrimme jatkuvasti tekemään asiat entistä paremmin. Tahtotilastamme viestii tammikuussa Kauppalehden myöntämä Kasvuyritys 2018 -sertifikaatti”, kertoo Steamec Oy:n toimitusjohtaja Vuokko Yrjänäinen.
”Halusimme löytää toimijan, joka pystyy jatkamaan ja kehittämään Kauhajoen yksikköämme, joka on toteuttanut joitakin ­Amitecin vaativimpia ja kannattavimpia projekteja globaalisti toimi­vien nimekkäiden asiakkaiden kanssa. Osa Amitec Oy:n tulevaisuuden suunnitelmaa on keskittyä omiin ydinosaamisalueisiinsa, sekä löytää niihin sopivia uusia kasvualueita. Tämän kehityksen edistämiseksi on tarpeellista luopua osasta liiketoimintayksiköitä ja tarjota osaaville alan ammattilaisille uusia mahdollisuuksia uudessa kodissa. Toivommekin, että tulevaisuus tarjoaisi molemmille osapuolille positiivisia yhteistyömahdollisuuksia hyödyntää sitä valtavaa kokemusta ja osaamista joka Steameciillä ja Amitecilla on”, kertoo Amitec Oy:n toimitusjohtaja Tomi Bosnjak.

Steamec Oy on suomalainen yhtiö, joka suunnittelee ja toteuttaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä järjestelmä- ja laiteratkaisuja eri teollisuuden aloilla. Tarjonta koostuu yksittäisistä koneista ja laitteista täydellisiin tuotantolinjoihin. Yritys voi myös modernisoida jo käytössä olevia linjoja kannattavuuden, läpimenoaikojen ja kapasiteetin tehostamiseksi työturvallisuutta ja ergonomiaa unohtamatta.
Liiketoimintakaupan jälkeen yhtiön palveluksessa työskentelee yli 20 alan ammattilaista. Steamec Oy:n pääkonttori sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Kurikassa, kokoonpano ja valmistus Kauhajoella. www.steamec.fi

INFO

Aaltonen Timo, Vice President, Sales, puh. +358 400 565 724
Amitec Oy, Bosnjak Tomi, CEO, puh. +358 40 300 2251