Toyota Gazoo Racing WRT kehittää koneistustoimintaansa yhdessä DMG Mori Finlandin ja Hertek Oy:n kanssa

Autoista puhuttaessa helposti kuvitellaan, että koneistettuja komponentteja löytyy lähinnä moottorista ja voimansiirrosta. Kun kyseessä on kuninkuusluokan ralliauto, koneistamalla valmistettuja osia löytyy autosta joka puolelta. Toyotan WRC-autossa koneistettuja osia on noin 100 erilaista.

WRC-tehdastiimin toiminta on poikkeuksetta maksimisuorituksen ja voittamisen tavoittelua. Parhaan mahdollisen suorituksen saavuttaminen vaatii jatkuvaa henkilöstön ja menetelmien sekä koneiden ja laitteiden kehittämistä. WRC-auton osia Toyota Gazoo Racing WRT on valmistanut Puuppolassa koneistamalla jo pitkään, mutta viimeaikaisten investointien myötä on koneistusmenetelmissä otettu hurja harppaus eteenpäin, suoraan korkeimmalle tasolle.
Toyotan koneistussolua täydennettiin kevään aikana DMG Morin DMU65 viisiakselisella kehtopöytäkoneella. – Tämä työstökone on varustettu RS3-paletinvaihtajalla sekä monipuolisella ja käyttäjäystävällisellä ohjausvaihtoehdolla, kertoo DMG Mori Finlandin toimitusjohtaja Lauri Erkkola. Kone on yksi DMG Morin myydyimmistä suorituskykynsä ansiosta ja RS3-palettiautomaatio tuo koneelle vieläkin enemmän joustavuutta kappalevalmistukseen.
Huipputason koneinvestoinnin myötä päivitettiin myös työkalut ja laitteet vastaamaan koneen korkeaa suorituskykyä. Toyota Gazoo Racing WRT valitsi käyttöönsä nykyaikaiset ja laadukkaat tuotteet Hertek Oy:n tarjoamasta valikoimasta. Lastuavien työkalujen ja pitimien lisäksi hankittiin avartimet, lämpökutistekone, modulaarinen kappalekiinnitinjärjestelmä ja työkalujen esiasetuslaite.
– Koneistussolumme kehittyessä etsimme kumppania, joka pystyy täydentämään omia resurssejamme. Kennametal-tuotteet olivat meille jo entuudestaan tuttuja ja laadukkaiksi todettuja. Lisäksi Hertekin tarjoaman laajan valikoiman ansiosta saimme kaikki hankinnat helposti ja joustavasti yhdeltä toimittajalta. Yhteistyömme Hertekin kanssa toimii myös laajemmalla tasolla ja saamme konsultaatiota sekä näkemystä omien ajatustemme tueksi myös menetelmien ja työstöratojen suhteen. Eritysmaininnalla haluan nostaa esille myös Kennametalin monipuolisen NOVO-työkalunvalintaohjelmiston, joka on lunastanut paikkansa päivittäisenä apuvälineenä. Meille on ensiarvoisen tärkeää tietää kumppanimme sitoutuvan aidosti haasteisiimme ja Hertekin kanssa homma on toiminut hyvin, kertoo Toyota Gazoo Racing WRT:n koneistuksesta vastaava Jouni Järvenpää.
Hertekin myyntijohtaja Jussi Rinteen mukaan yhteistyö hallitsevan merkkimestarin kanssa on toimittajan näkökulmasta erittäin palkitsevaa ja samalla se on loistava mahdollisuus kehittää myös omaa osaamista. – WRC-tiimin kanssa työskennellään ympäristössä, jossa hyvä ei ole koskaan riittävä, vaan kaikki vaatimustasot pitää pystyä ylittämään uudelleen kerta toisensa jälkeen. Haastavat materiaalit ja vaativat työkappaleet ovat arkipäivää, eivätkä kiireiset aikataulut anna tilaa epäonnistumisille. Käytettävät työvälineet, toimitukset ja aktiivisuus palvelun ympärillä on pystyttävä säilyttämään luvatulla tasolla.
Toyota Gazoo Racing WRT jatkaa voittojen saalistamista rallin MM-sarjassa, epäilemättä menestyksekkäästi. DMG ­Mori Finland ja Hertek Oy puolestaan suuntaavat yhteistyötä vahvistellen kohti uusia hankkeita.

INFO

Hertek Oy
Jussi Rinne
myyntijohtaja
puh. 0400 388 878
www.hertek.fi

DMG-työstökoneista:
DMG Mori Finland
Lauri Erkkola
puh. 050 566 8779
https://fi.dmgmori.com