FennoSteel ja SASKY kehittävät yhteis- hankinnallaan oppimisympäristöä Parkanossa

FennoSteel Oy ja Sasky hankkivat yhdessä laserleikkauskoneen Ammatti-instituutti Iisakkiin Parkanoon. Lähes 400 000 euron hankinta mahdollistaa aidon yhteistyön pakoputkitehtaan sekä oppilaitoksen välille ja valmentaa opiskelijoita osaajiksi alueen yrityksiin. 

-Laserleikkuri sopii teräslevyn leikkaamiseen, ja sillä leikataan ammattioppilaitoksessa ihan aidosti sellaisia osia, joita käytetään meidän tuotteisiimme. Tässä on siis kyse samanlaisesta yhteistyöstä kuin olisi kahden yrityksenkin välillä, kertoo FennoSteelin tuotantojohtaja Miiro Kuusikko.

Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti ja Luoteis-Pirkanmaan oppilaitosten rehtori Joni Liukkonen ovat tyytyväisiä konkreettiseen yhteistyökuvioon, joka tuo oppilaitokseen oikean työelämän tuntua ja kasvattaa opiskelijan vastuuta. Oppilaitoksella on tässä tavallaan alihankkijan rooli, johon olennaisena kuuluu aikataulujen sopiminen ja vastuu niiden pitämisestä. 

Uutta tekniikka olevan laserleikkurin uskotaan parantavan koulutuksen vetovoimaa myös sikäli, että se tuo mukanaan suunnittelun ja ohjelmoinnin opiskelua.  

Aloite laserleikkurin hankintaan lähti Saskysta. FennoSteelin motivoi mukaan laitehankintaan halu saada työvoimaa ja nimenomaan osaavaa työvoimaa, jonka lähtötaso on jo hyvä. 

Sveitsistä tullut laserleikkuri asennettiin Parkanoon huhtikuussa. FennoSteel omistaa siitä 51 ja Sasky 49 prosenttia. 

Teksti: Tuuri-Tiedotus, Hanna Tuuri

INFO

FennoSteel Oy

Miiro Kuusikko, tuotantojohtaja

puh. 040 509 3809 • www.fennosteel.com

SASKY koulutuskuntayhtymä

Antti Lahti, kuntayhtymäjohtaja

puh. 050 340 6221 • www.sasky.fi

Bystronic Scandinavia AB

Jari Enontekiö

Area Sales Manager, Finland

puh. 040 172 2985

www.bystronic.fi