Fredko Groupin tarjonta laajenee ja valikoima monipuolistuu

Sipoolainen Fredko Group on johtavia leikkaavien, muovaavien sekä muokkaavien työstökoneiden maahantuojia, edustaja ja asiakaspalvelija miltei 4000 toimituksellaan Suomessa. Nykyinen markkina-alue kattaa koko Suomen lisäksi Baltian maat sekä Ruotsin, mutta tavoitteena on laajentua koko Itämeren alueen kattavaksi asiakaspalvelutoimijaksi. ­Baltian operaatioiden kautta myös Fredkon tarjooma Suomessa kasvaa uusilla päämiehillä ja teknologioilla. 

Hacon levyntyöstökoneet

Fredko Group toimi vuodesta 2016 alkaen Virossa kumppaninaan Baltic Metal, mutta viime vuoden syyskuusta alkaen yrityksen avainresurssit siirtyivät suoraan Fredkon alaisuuteen. ”Luonnollisena jatkumona miltei kaikki Baltic Metallin silloiset päämiehet halusivat jatkaa sekä tiedustelivat, hieman yllättäen, kiinnostuksestamme yhteistyön laajentamista Suomeen. Tätä ehdotti ensimmäisten joukossa belgialainen levyntyöstökoneiden valmistaja Haco, jonka hydrauliset särmärit, levyleikkurit, kuitulaserit sekä lävistyskeskukset täydentävät hyvin Fredko tarjoomaa”, kertoo toimitusjohtaja Pasi Pitkänen ja jatkaa: ”Teimme yhdessä Hacon johdon kanssa markkina-analyysia ja totesimme satojen Hacon referenssitoimitusten antavan hyvän perustan merkin uudelleenlanseeraukseen niin Suomessa kuin Virossa. Lisäksi Hacon teknologioissa ei ollut juurikaan päällekkäisyyksiä nykyiseen Fredkon ohjelmaan vaan täydentäviä elementtejä eri seg­mentteihin.”

Hacon levyleikkurit ovat eurooppalaisten valmistajien ehdotonta kärkeä. Särmäreiden vahvuutena on Hacon kehittämä intuitiivinen ohjausjärjestelmä. Kuitulasereista löytyy vaihtoehtoja hyvän hinta-laatusuhteen stand-alone-ratkaisuihin. Lävistyskoneissa Haco käyttää Trumpfin lanseeraamaa työkalujärjestelmää, jonka erityispiirteitä ovat mm. korkeat muovaukset aina 75 mm korkeuteen asti.

Hatecin plasmaleikkurit putkille ja profiileille

Saksalais-itävaltalainen Hatec on kehittänyt kompaktin CNC-plasmaleikkurin, joka Fred­kon maahantuomana lanseerataan Suomen, Baltian ja Ruotsin markkinoille. P-Cut 220 leikkaa plasmalla pyöreitä putkia
220 mm halkaisijaan asti sekä profiileita 150*150 mm kokoon asti. Plasmalähteenä käytetään Hyperthermin PowerMax 105 -resonaattoria. Putket ja profiilit syötetään koneen sivusta läpi tukikaran. Tarkka kuularuuviohjattu leikkuupää liikkuu x- ja z-akselien suunnassa ohjelman mukaan. Ohjelmointiohjelmaan voidaan tuoda kaikkia G-koodin mukaisia piirustuksia sekä simuloida leikkuuradat ja -ajat. Potentiaalinen käyttäjäryhmä on ne putkien tai profiilien työstäjät, joiden volyymitasot eivät riitä putkilaserinvestointiin tai plasmaleikkuun laatu on riittävää.

Ena Vision 3D-metallitulostimet

Yli 50 vuoden ajan turkkilainen valmistaja Ermaksan on kasvattanut kokemustaan innovatiivisista teknologioista. Materiaalia lisäävän valmistuksen (AM) teknologioihin on panostettu kymmenien miljoonien investoinneilla tuotekehitykseen ja valmistusprosesseihin. Panostusten tuloksena on nyt tarjolla optimoidut ratkaisut ydinosiin mate­riaalia lisäävän tuotannon teknologiaketjussa, erityisesti 3D-metallitulostuksessa. Toimitusjohtaja Pitkänen selventää: ”Tunsimme jo entuudestaan Ermaksanin teknologiaa toisen päämiehemme Uzman kautta, jonka maahantuomamme hydrauliset särmärit ovat pääosin Ermaksanin valmistamia. Kun Ermaksan ilmaisi halunsa tehdä yhteistyötä myös Suomessa Viron ohella, järjestetyn tehdaskäynnin yhteydessä oli positiivinen kokemus havaita todella merkittävät panostukset kuitulaserlähteisiin ja 3D-metallintulostukseen. Joten 3D-metallitulostuksen lisääminen tarjontaamme oli luontainen jatke panostuksessamme olla johtava kuitulaserteknologioiden ratkaisutarjoaja markkinoilla.”

Fredkossa on nyt tarjolla kuitulaserteknologiaa levyjen, putkien, profiilien ja kelamateriaalin 2D-, 3D- ja 5D-leikkaukseen, ohutlevyn hitsaukseen sekä liikuteltavaan merkkaukseen uusimman 3D-metallitulostuksen lisäksi. Tällä hetkellä Fredkon Suomen tarjontaan kuuluvat Ermaksanin valikoimasta servohihnavetoiset ja hybridisärmärit sekä levytyökeskukset, kun Virossa on tarjoomana koko Ermaksanin ohjelma. ”Fred­Best-asiakaspalvelumme tarjoaa huolto- ja alkuperäisvaraosapalvelua kaikkiin, yli 45-vuotisen historiamme aikana toimittamiimme merkkeihin, vaikkemme enää uusia koneita toimittaisikaan. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä on tämän vuoden alusta turkkilainen Durma, jonka koneiden käyttäjät saavat edelleen Fredkon pitkän asiakaspalveluosaamisen käyttöönsä sekä alkuperäiset varaosat toimitukseen. Näin osoitamme olevamme aidosti sitoutuneita Fred­Best-palvelukonseptimme elinkaariajatteluun”, lopettaa Pitkänen ja toivottaa kaikille kykyä ja voimia vastata korona-ajan haas­teisiin. 

INFO

puh. +358 10 8391 200

sales@fredko.com 

www.fredko.com