FennoSteeliltä 3D-kuitulaserilla teräsputkia entistä jatkojalostetuimpina ja räätälöidymmin

Parkanolainen FennoSteel Oy tarjoaa Skandinavian ensimmäisellä 3 kW:n LT8.10-kuituputkilaserilla 3D-leikkuupalvelua 12 millimetristä 240 mm halkaisijaan asti. Koneella yritys paitsi parantaa pakoputkituotantonsa tehokkuutta, myös nostaa teräsputkitoimittajana tuotteidensa jatkojalostusastetta, että laajentaa alihankintana tehtäviä putkien työstöpalveluita.

Parkanolainen FennoSteel on tunnettu kuluttajasektorilla lähinnä pakoputkistaan, joita yritys valmistaa erittäin laajalla rintamalla henkilö- ja pakettiautoihin. Pakoputkivalikoima kattaa putkien lisäksi pakojärjestelmään liittyvät katalysaattorit, lambda-anturit yms. ja noin 50 % pakoputkituotelinjasta päätyy vientiin. FennoSteel valmistaa pakoputkia myös työkoneisiin sekä alkuperäisasennuksina että räätälöityihin projekteihin. Uuden kuituputkilaserin myötä laajentaa FennoSteel tämän kevään aikana pakoputkivalikoimansa ulottumaan myös raskaaseen kuljetuskalustoon.

Pakoputket muodostavat noin 70 % FennoSteelin liikevaihdosta, loppuosa 14 M€ liikevaihdosta tulee ohutseinäputkien valmistuksesta. Tiukassa teräsputkitoimittajien kisassa vuonna 1985 perustettu Ollilan perheyritys menestyy erityisesti pinnoituksia vaativissa kohteissa. Pinnoituksena putkissa voi olla mm. alusinkki, aluminointi, sinkki ja magnelis (sinkki + magnesium), jolla saavutetaan jopa kolminkertainen korroosionkesto perinteiseen sinkittyyn verrattuna. Teräsputkia FennoSteel valmistaa omassa tuotannossaan kokoluokkaan 89 mm / s = 4 mm asti ja putkia yritys toimittaa laajasti erilaisiin käyttökohteisiin mm. telakoille, kattoturvatuotteisiin, liikennemerkin pylväiksi, lämmitysputkiksi jne.

Myös järeään putkentyöstöön

3D-leikkuupäällä varustettu BLM Groupin Adige LT8.10 -kuituputkilaser saatiin tehtaan Suomen edustajan Oy Fredko Ab:n toimittamana FennoSteelin tuotantoon viime joulukuussa. – Halusimme nostaa putkituotantomme jatkojalostusastetta ja tätä tehtävää valitsimme suorittamaan Adige LT8.10 -kuituputkilaserin. Adigen luotettavuus, toimintavarmuus, suunnittelu sekä käytettävyys vakuuttivat meidät. Saimme koneen vaivattomasti tuotantokäyttöön ja Adige on vastannut odotuksiamme, kertoo laatu- ja tuotantopäällikkö Miiro Kuusikko.

– Aluksi puntaroimme hieman pienemmän kokoluokan putkilaseria, mutta tässä Adigen LT8.10-mallissa oli muita haluamiamme ominaisuuksia ja näin valinnaksemme haarukoitui suunniteltua suurempi malli, jolla saimme lisäkapasiteettia myös isompaan päähän aina halkaisijaan 240 mm ja s = 12 mm saakka, max syöttöpituuden ollessa 8,5 m ja ulosotto 6,5 m. Koneen 3D-leikkuupään ansiosta saamme tehtyä myös viisteitä ja erilaisia vaativia rei´ityksiä erittäin laadukkaasti, lupaa Kuusikko.

Pakoputkituotantoon kuituputkilaserilla tehtävät osat valmistettiin aiemmin mm. plasmalla, tarkkuussahalla ja porakoneella, joten uusi kone eliminoi Fenno-Steelin tuotannossa monta työvaihetta.

– 90 henkilön ammattitaitoinen tiimimme on ollut lähiaikoina hyvin työllistetty 1–3-vuorossa ja erityisesti teräsputkituotanto on ollut kasvu-urilla. Tähän kasvavaan kysyntään pystymme vastaamaan kuituputkilaserilla entistä pidemmälle jatkojalostetuilla tuotteilla ja uuden koneen myötä myös tuotantomme reagointiaika parani, kuten myös asiakkaidemme tuotteiden räätälöitävyys on entistä joustavampaa. Joustavuus ja nopeat vasteajat ovatkin yksi toimintamme teräsjalkoja. Kuituputkilaserimme mahdollisuudet on markkinoilla jo koneen alkumetreillä huomattu, sillä olemme saaneet koneen ansiosta uusia töitä ja asiakkuuksia. Kone on osoittautunut erittäin hyväksi ja tehokkuutensa ansiosta sillä on vielä runsaasti vapaata kapasiteettia myös uusille töille, joten kannattaa ottaa yhteyttä meihin erilaisissa teräsputkien työstötarpeissa, kehottaa Kuusikko.

 

INFO

FennoSteel Oy

Miiro Kuusikko

tuotanto- ja laatupäällikkö

puh. 040 509 3809

www.fennosteel.com