Sasbotics Oy ja JTA Connection Oy yhdistivät voimansa

2.5.2018 tehdyn liiketoimintakaupan myötä robotiikan asiantuntija Sasbotics Oy:n toiminta fuusioidaan osaksi sähkö- ja automaatioratkaisutoimittaja JTA Connection Oy:tä.

Vuoden 2014 alusta asti toiminut Sasbotics on kasvanut Jussi Erosen ja Jarkko Lepistön luotsaamana nopeaan tahtiin konepajateollisuuden merkittäväksi robottitoimittajaksi. Sasbotics perustettiin alun perin lisäämään konepajojen tehokkuutta ja tuotantoprosessien sujuvuutta robotisoinneilla, jotka toteutetaan hyvinkin asiakaslähtöisesti – asiakkaan kanssa yhdessä toteuttaen. – Meidät tunnetaan hyvin asiakaslähtöisenä toimijana, joka tekee robotisointeja asiakasrajapinnassa – asiakkaan kanssa yhdessä toteuttaen. Nyt kun toimimme osana JTA Connection Oy:tä, pystymme tarjoamaan robotisointien lisäksi laaja-alaisesti muutkin automaatioratkaisut eli asiakkaamme saavat kauttamme parempaa palvelua entistä laajemmalla sektorilla, arvioivat Eronen ja Lepistö yhdistymisen merkitystä.

Jussi Eronen toimii jatkossa JTA Connec-tion Oy:ssä Expert Services -liiketoimintayksikössä Service Managerina. Jarkko Lepistö puolestaan toimii Solutions-liiketoimintayksikössä Robot Solutions -tehtävissä. Eronen ja Lepistö liittyivät tehdyn yrityskaupan myötä JTA Connection Oy:n osakkaiksi.

– Emme halunneet pitäytyä pelkässä orgaanisessa kasvussa, vaan haimme sopivaa yritystä vahvistamaan etenemistämme. Viime syksystä asti asiaa kypsyteltiin ja nyt saimme vietyä asian maaliin. Nyt meillä on enemmän hartioita hoitamaan entistä suurempia projekteja. Erityisesti robottiosaamisemme vahvistui merkittävästi saadessamme riviimme kahdeksan Sasboticsin erikoisosaajaa, jotka siirtyivät palvelukseemme vanhoina työntekijöinä. Pystymme tehdyn liiketoimintakaupan myötä tarjoamaan robottisolujen kylkeen automaatiota ja päinvastoin, sanoo toimitusjohtaja Timo Ahonen.

Yritysten yhteenlaskettu budjetoitu liikevaihto on tänä vuonna 12 M€.

Lisää osaajia haussa

– Nyt on hyvä vauhti päällä ja tehdyllä liiketoimintakaupalla pystymme vastaamaan kasvavaan kysyntään vahvana toimijana. Kasvuvauhtimme on kuitenkin sen verran kovaa, että tulemme rekrytoimaan tämän vuoden aikana vielä lisää osaajia osaksi 90 henkilöä työllistävän yrityksemme menestystarinaa. Meillä on erittäin mielenkiintoisia tehtäviä tarjolla huipputeknologian parissa. Kannattaa olla yhteyksissä, mikäli haluat liittyä osaksi kasvutarinaamme, kehottaa Ahonen.

– Olemme suomalainen toimija kansainvälisillä markkinoilla. Tavoitteemme on muuttua enemmän kansainväliseksi toimijaksi, jolla on suoraa vientiä. Vientiponnistelut ovatkin seuraavan viiden vuoden aikana yksi keskeisistä kehityskohteistamme, kertoo Ahonen.

Fanuc, Kuka ja ABB

Sasbotics on tarjonnut projekteissaan asiakkailleen Fanuc-robotteja. – Fanuc on vahva merkki, jonka rinnalla valikoimissamme on jatkossa myös Kuka ja ABB. Näistä huippumerkeistä löytyy jatkossa varmasti paras ratkaisu jokaiseen robotisointiprojektiin. Monipuolisella robottivalikoimallamme erotumme markkinoilla olevista kilpailijoistamme eduksemme, uskoo Eronen.

Toistaiseksi vielä Ylöjärvellä

Sasbotics toimii jatkossa nimellä JTA Con-nec-tion Oy, mutta toistaiseksi yritys jatkaa toimintaansa vanhoissa toimitiloissaan Ylöjärvellä, osoitteessa Pinotie12.

Toimitusjohtaja Timo Ahosen mukaan suunnitelmissa on kuitenkin liiketoimintojen siirtäminen JTA Connection Oy:n toimitilojen yhteyteen osoitteeseen Tuotekatu 8, Tampere. – Tontillamme on vielä rakennusoikeutta 2800 m2 ja laajennussuunnitelmat on jo vireillä, jolloin saamme kaikki toimet samalle tontille.

 

INFO

JTA Connection Oy

Timo Ahonen

toimitusjohtaja

puh. 040 739 2886

Jussi Eronen

Service Manager

puh. 045 161 8811

www.jtaconnection.fi