FINN-POWER OY:LLE HYVÄ TULOS VIIME VUODELTA, SUOMEN MYYNTI KAIKKIEN AIKOJEN PARAS

Viime vuosi 2021 oli kehnomman koronan sävyttämän vuoden jälkeen todella hyvä. Markkinat alkoivat elpymään ja hiljaisen ajan jälkeen oli havaittavissa jopa investointibuumia. Näin ainakin Suomessa, missä tilauksia kertyi 24,3 M€:n edestä – triplasti budjetoituun nähden ja kaikkien aikojen ennätysmäärä. Muualtakin maailmasta tilauksia kertyi reippaasti ja pullollaan olevien tilauskirjojen ansiosta tuotannon työkuorma on taattu koko loppuvuodeksi. Liikevaihtoa Finn-Power Oy kerrytti 122,6 M€ (2020: 113,5 M€), kasvua edellisvuoteen oli n. 8 %. Käyttökatetta tehtiin 13,2 M€ (2020: 12,6 M€).


Vastuualue laajeni

Viime vuonna konsernissa tehtiin Prima ­Powerin osalta uusi aluejako, missä maailma jaettiin neljään osa-alueeseen. Näistä Pohjois-Euroopan alue (Pohjoismaat, Baltia, Benelux sekä uusina maina Venäjä, Saksa, Itävalta ja Sveitsi) kuuluu nyt kokonaisuudessaan Finn-Power Oy:n vastuulle. Alueen toiminnasta vastaavat Kalle Kujanpää ja Jarmo Mursula.
– Pohjois-Euroopan alueen tilauskertymässä nähtiin huima nousu, kun se kasvoi 92,1 % edelliseen vuoteen verrattuna. Runsaan tilauskirjan ansiosta oli tähän vuoteen lähdettäessä budjetoidusta liikevaihdosta kasassa jo 45 %, kertoo Kalle Kujanpää.


Haasteita maailmantilanteesta

Yleinen maailmantilanne vaikuttaa yrityksen toimintaan ja nähtäväksi jää kuinka paljon esimerkiksi Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti vaikuttaa tuleviin tilauksiin varsinkin Pohjois-Euroopan alueella. Tällä hetkellä konetoimitukset Venäjälle on keskeytetty, mutta tilannetta seurataan koko ajan.

– Kärjistynyt tilanne Venäjän ja Ukrainan välillä vaikuttaa toimintaamme sekä suoraan että välillisesti. Nähtäväksi jää, kuinka paljon. Tällä hetkellä meillä on 13 Venäjälle myydyn koneen toimitukset jäissä, kertoo Jarmo Mursula.
Myös osapuutteet haastavat koneiden valmistusta ja monenlaisia korvaavia komponentteja on jouduttu etsimään markkinoilta. Tämä tietenkin teettää ylimääräistä työtä niin hankintapuolella kuin koneiden suunnittelussa.
– Kaikesta huolimatta myös tämän vuoden osalta yleisnäkymät ovat kuitenkin positiiviset ja tuloksesta odotetaan hyvää, toteavat Kujanpää ja Mursula.

Finn-Power Oy:n palveluksessa työskenteli tilikauden päättyessä 391 henkilöä (Pohjois-Euroopan alueella yhteensä 477 henkilöä). Yritys on osa Milanon pörssissä noteerattua Prima Industrie -konsernia, joka teki viime vuonna 407,6 miljoonan euron liikevaihdon. Koko konsernin henkilöstön määrä oli vuoden lopussa 1754 henkilöä.Kuvassa Kalle Kujanpää ja Jarmo Mursula.

Kalle Kujanpää
COO
puh. 050 3811 675
Jarmo Mursula
COO
puh. 050 5671 305