Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumassa saadaan esimakua siitä, miltä pohjoisen teollisuus näyttää huomenna

Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma järjestetään 18.–19.5.2022 Oulun Ouluhallissa neljän vuoden hiljaiselon jälkeen. Messujen teemana on tänä vuonna Pohjoisen menestyksen tekijät. Esiin nostetaan pohjoisen teollisuuden keskeiset puheenaiheet, mm. teollisuuden tulevaisuus, kestävä kehitys ja tulevat suurhankkeet, kaivosteollisuus ja kunnossapito. Tapahtumaa on odotettu, sillä edellisen kerran messut järjestettiin vuonna 2018.


Digitalisaation ja ympäristökysymysten aikana teollisuuden alalla on tärkeää katsoa nykyhetken lisäksi tulevaisuuteen, sillä muutos on väistämätöntä. Tämä vaikuttaa paitsi yritysten arvomaailmaan, myös kehitykseen ja uusiin investointeihin. Pohjoinen Teollisuus -messuilla pääsee tutustumaan alan uusimpiin lanseerauksiin lähietäisyydeltä sekä käsittelemään teollisuuden tulevaisuuden polttavimpia kysymyksiä. Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma tekee kunniaa ja tukee erityisesti pohjoisen Suomen teollisuudenalan kasvua ja kehitystä.


Kattava tarjonta varmistaa vahvan verkostoitumisen ja monipuoliset näkökulmat

Tänä vuonna messuilla on yli 300 näytteilleasettajaa. Mukana ovat mm. Konecranes, Sulzer, Siemens, ABB, Metso Outotec ja Etran yhteisosasto. Ammattilaisille maksuttomat messut ovat ainutlaatuinen mahdollisuus verkostoitua, tutustua uusimpiin tuotteisiin ja tavata alan asiantuntijoita sekä kollegoja. Lisäksi ensimmäisenä messupäivänä 18.5. järjestetään B2B matchmaking -verkostoitumismahdollisuus, joka toteutetaan erillisen Business Oulun kanssa toteutetun sähköisen työkalun avulla.

Pohjoinen Teollisuus -tapahtu­massa kuullaan runsaasti myös mielenkiintoisia puheenvuoroja alan huippunimiltä. Puheenvuoroja kuullaan koko messujen ajan. Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä puhuu ajankohtaisesta aiheesta Teollisuus vähentää päästöjä – riittääkö sähkö? Pohjoisen Suomen Suurhankeinfon vetää Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen. Ensimmäistä kertaa esillä on myös vety-aiheinen puheenvuoro, kun lavalle nousee Hycamite TCD Technologies Oy:n perustaja Matti Malkamäki. Tiukassa paneelikeskustelussa käsitellään aihetta Miten turvaamme osaajien saatavuuden pohjoisessa? Lisäksi puheenvuorot käsittelevät monipuolisesti suomalaista kaivosteollisuutta ja kunnossapidon tulevaisuutta, unohtamatta ajankohtaisia kestävän kehityksen esityksiä.


Ohjelmakokonaisuuteen voi tutustua osoitteessa www.pohjoinenteollisuus.fi. Samassa osoitteessa messuvieraat voivat rekisteröityä tapahtumaan maksuttomasti.

Expomark järjestää teollisuuden ja terveyden alan messutapahtumia tuoden yhteen alojensa osaajat, tiedon ja ratkaisut. Missiona on edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla merkityksellisiä kohtaamisia. Expomark on Suomen Messujen tytäryhtiö ja seitsemän hengen tiimin toimipaikkana on Jyväskylä. Expomarkin tapahtumia ovat Pohjoinen Teollisuus, Energiamessut, ­Proforest, Apuvälinemessut, ­Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus. Lue lisää: www.expomark.fi

Expomark Oy
Tiina Aho
ohjelma- ja markkinointipäällikkö
tiina.aho@expomark.fi
puh. 040 588 2974
https://expomark.fi