Finn-Powerin muuttorumba käynnistyy

Kauhavalta Seinäjoelle muuttava Finn-Power yltää kertaheitolla kaupungin suurimpien yritysten joukkoon. Kun on kasvun aika, yritys aikoo rekrytoida lisävirtaa muun muassa alueen oppilaitoksista.

Seinäjoen Rovekseen syksyn kuluessa valmistuva 20 000 neliön Finn-Powerin tehdas tuo kaupunkiin uuden kasvua symboloivan maamerkin. Älykkäiden Prima Power -ohutlevyntyöstökoneiden ja -järjestelmien tuotanto alkaa Seinäjoella elokuussa, toimistoväki siirtyy marraskuussa. 

Uudessa tehtaassa työskentelee vuoden lopussa noin 380 finnpowerilaista. Henkilöstömäärältään Seinäjoen kolmanneksi suurin yritys sijaitsee logistisesti optimipaikassa Itäväylän varrella. Tällä hetkellä noin kolmannes tehtaan työntekijöistä asuu Seinäjoella. Finn-Powerille Seinäjoki oli hyvä valinta myös rekrytointimielessä, sillä siellä on tarjolla teknologian alan koulutusta. 

Varsinaiset muuttoviikot ovat 29–32, jolloin noin puolet Kauhavan tuotannosta siirtyy Seinäjoelle. Kesälomien jälkeen noin satakunta tuotannon työntekijää aloittaa työskentelyn uudella tehtaalla. Tuotanto jatkuu myös Kauhavalla, jossa tehdään käynnissä olevat projektit loppuun. Operatiivinen johtaja Jarmo Mursula kertoo, että näin mittavan muuttorumban järjestäminen on vaatinut paljon etukäteisjärjestelyjä. 

– Muuttoon tulee osallistumaan noin 50 henkilöä seitsemästä eri yrityksestä. Muuttosuunnitelmaan on määritelty noin 300 erilaista vaihetta ja tehtävää. Muutettavaa tavaramäärää kuvastaa hyvin, että kuljettamiseen tarvitaan 250 täysperävaunurekallista, Mursula havainnollistaa.

– Onneksi muutamme kahdessa osassa, se helpottaa vähän käytännön järjestelyjä. Tärkeää on muistaa, että Seinäjoella meitä odottavat uudet upeat tilat ja mahdollisuus tehdä entistä paremmin töitä yhdessä, hän jatkaa.

Metallinhohtoisessa uudisrakennuksessa on erillisenä osiona 13 000 neliön kokoinen tuotantotila, jonka edessä on toimisto- ja näyttelytilat. Viisikerroksisen toimistotilarakennuksen alakerrassa on mm. ruokala ja neuvottelutiloja, ylemmissä kerroksissa toimistotiloja. Vastavalmistuvat tilat tulevat heti täyteen – mahdollista lisätilaa voidaan tulevaisuudessa rakentaa samalle tontille. 

INFO

Jarmo Mursula

operatiivinen johtaja

puh. 050 567 1305

jarmo.mursula@primapower.com