Hexagon tuo markkinoille seuraavan sukupolven erittäin tarkat koordinaattimittauskoneet

Tiettyihin sovelluksiin optimoidut modulaariset konekonfiguraatiot määrittävät uuden tulevaisuuteen valmiin Leitz PMM-C -alustan.


Hexagonin Manufacturing Intelligence ilmoitti tuovansa markkinoille uuden sukupolven erittäin tarkat koordinaattimittauskoneet (Leitz PMM-C). Tämä sarja on jo pitkään asettanut suorituskykystandardin monille tarkkuussovelluksille, joissa valmistajat tarvitsevat suurinta tarkkuutta ja vähäistä mittausepävarmuutta. Nyt tämä standardi on vieläkin korkeampi tehokkaan ja yksinkertaisen modulaarisen konseptin sekä uusien ominaisuuksien ja suorituskykyvaihtoehtojen ansiosta.

Mittauslaboratorioissa ja nyt myös tarkkuusvalmistusympäristöissä päivitetty sarja vastaa monipuoliseen valikoimaan vaatimuksia pienistä määristä, alhaisen alle mikronin tarkkuuden sovelluksista korkeaan anturijoustavuuteen, nopeaan läpimenoon ja tuotannon lähitarkastukseen.
”Kuuntelemme tarkasti, mitä asiakkaamme kertovat meille siitä, mitä he haluavat koordinaattimittauskoneiltaan – sekä metrolo­gian ydinominaisuuksien että muuttuviin sovellus- ja liiketoimintatarpeisiin mukautuvuuden osalta”, sanoo Lukas Kaps, Hexagonin erittäin tarkan koordinaattimittauskonelinjan tuotepäällikkö. ”Olemme tutkineet näiden koneiden jokaisen näkökohdan ja lisänneet uusia suorituskykyä parantavia ominaisuuksia ja valinnaisia ominaisuuksia nostaaksemme sarjan seuraavalle erittäin tarkan tarkastuksen tasolle. Ja mikä tärkeintä, olemme tehneet valmistajille helpoksi valita ja mukauttaa koordinaattimittauskoneensa omiin sovellusvaatimuksiinsa ilman, että heidän tarvitsee harkita valtavaa valikoimaa vaihtoehtoja.”

Kuusi konekokoa alkaen 700 x 700 x 500 mm ja ulottuen 2 400 x 1 600 x 1 000 mm:iin, Leitz PMM-C -sarja voi tarkastaa erikokoisia ja -muotoisia osia. Selkeiden konfiguraatiovalintojen ja parannusvaihtoehtojen avulla valmistajat voivat määrittää mittausjärjestelmän, joka ratkaisee täydellisesti heidän yksilölliset sovellustarpeensa.

”Tämä koneiden uusi sukupolvi on osa koordinaattimittauskonevalikoimamme laajempaa muutosta kohti sovelluskeskeisiä malleja, jotka on konfiguroitu optimaalisesti valmistajien erityisiin mittaushaasteisiin”, sanoo Joerg Deller, Hexagonin kiinteiden metrologialaitteiden pääjohtaja. ”Tämä alkoi uuden OPTIV-monianturimallistomme onnistuneesta lanseerauksesta. Samalla kun julkistamme tämän innovatiivisen uuden sukupolven Leitz PMM-C -sarjan, olemme myös uudistaneet Hexagonin GLOBAL- ja Leitz Reference -koordinaattimittauskoneet ominaisuuksilla ja parannusvaihtoehdoilla, jotka vastaavat paremmin kunkin valmistajan sovellustarpeita tänään ja niiden kehittyessä koneiden koko elinkaaren aikana.”

Uuden Leitz PMM-C:n myötä valmistajat valitsevat ensin koordinaattimittauskoneen koon jommallakummalla kahdesta perusmallikokoonpanosta: Leitz PMM-C Precision -mallissa käytetään erittäin tarkkoja kiinteitä mittapäitä parhaan mahdollisen mittauksen saavuttamiseksi erittäin tarkoissa sovelluksissa ja erittäin tiukoilla kokotoleransseilla, kun taas Leitz PMM-C Flexible -mallissa – saatavana lisävarusteena keskikokoisiin ja suuriin koneisiin – on konfiguroitu sovelluksiin, jotka vaativat myös suurta anturin joustavuutta. Tämä malli sisältää nivelletyn mittapään, joka parantaa koordinaattimittauskoneen mukautuvuutta haastaviin osageometrioihin ja sovelluksiin. Mukana on myös SENMATION-anturiautomaatiojärjestelmä, joka mahdollistaa erilaisten kosketus- ja optisten antureiden käytön yhdessä mittausrutiineissa.

Kunkin valmistajan erityisten tuottavuustarpeiden täyttämiseksi molemmissa malleissa on kolme uutta suorituskykyä parantavaa vaihtoehtoa, jotka voidaan määrittää alusta alkaen tai määrittää myöhemmin käytössä olevan koneen päivityksinä muuttuvien tarpeiden mukaan.
Parempaan laadun tarkkuuteen mittaus huoneessa, Accuracy+ korjaa erittäin tiukimmat osatoleranssit pienentämällä koordinaattimittauskoneen tilavuusmittausvirheen seuraavalle alle mikronin tarkkuuden tasolle. Tämä vaihtoehto sisältää entistä tarkemman Sweet spot -mittaustilavuuden keskikokoisille ja suurille koneille, mikä tuottaa tarkemmat tarkkuustasot pienempien osien tai ominaisuuksien mittaamiseen.

Valmistajille, jotka haluavat mitata lähellä tuotantoa, XT (laajennettu lämpötila) -vaihtoehto mahdollistaa keskikokoisten ja suurten koordinaattimittauskoneiden toiminnan ilman kallista ilmastotilaa, mutta sen sijaan suoraan tarkkuustuotantoympäristössä, jonka lämpötila-alue on 18–24°C, mikä on ennennäkemätöntä tämän tarkkuusluokan koordinaattimittauskoneille.

The Throughput+ -vaihtoehdon avulla valmistajat voivat lyhentää mittausjaksoaikoja ja poistaa tarkastuskapasiteetin pullonkauloja tuotantomäärän lisäämiseksi. Lisävaruste aktivoi koordinaattimittauskoneen täyden mittausnopeuden, jolloin saavutetaan jopa 20 % nopeampi suorituskyky kuin vakiokokoonpanossa – luokkansa paras erittäin tarkkojen koordinaattimittauskoneiden joukossa.

Uuden sukupolven koneisiin on tulossa myös lisäominaisuuksia, jotka parantavat käytettävyyttä ja käyttäjän turvallisuutta sekä vähentävät energiankulutusta: Koordinaattimittauskoneen viestivalot antavat käyttäjille yhdellä silmäyksellä käsityksen koneen toimintatilasta, ja turvallinen nopea mittaus CNC-tilassa varmistetaan skannausjärjestelmällä, joka pysäyttää koneen, kun käyttäjä tai esine tunkeutuu suojatulle alueelle. Lisäksi Uusi Eco Mode+ vähentää paineilman kulutusta tyypillisen mittausrutiinin aikana energian ja käyttökustannusten säästämiseksi ja edistää samalla kestävämpää valmistusta.

Hexagonin koordinaattimittauskoneisiin saatavilla olevan laajan valikoiman kanssa koskettavien ja optisten anturit. Vaihtoehtoisesti 4-akseliseen skannaukseen, joka mahdollistaa erittäin monimutkaisten osien yksinkertaisen tarkastuksen, parannettuihin ohjelmistotyökaluihin ja helppoon päivitettävyyteen, saatavana oleva sarja erottuu erittäin tarkan mittauksen johtajana lähes kaikissa erittäin tarkoissa ja tiukan toleranssin sovelluksissa. Leitz PMM-C on monipuolinen tulevaisuuden kestävä investointi, joka mukautuu käyttä­jien sovellustarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa.

Uudet Leitz PMM-C-koneet ovat heti tilattavissa – käy verkko­sivuilla tai ota yhteyttä paikalliseen Hexagon-edustajaan saadaksesi lisätietoja.

www.hexagon.com

Hexagon on maailman johtava digitaalisen todellisuuden ratkaisujen toimittaja, joka yhdistää anturit, ohjelmistot ja autonomiset teknologiat. Hexagon hyödyntää dataa parantaakseen tehokkuutta, tuottavuutta, laatua ja turvallisuutta teollisuuden, valmistuksen, infrastruktuurin, julkisen sektorin ja liikkuvuuden sovelluksissa. Teknologiat muokkaavat tuotantoa ja ihmisiin liittyviä ekosysteemejä yhä verkottuneemmiksi ja autonomisemmiksi – varmistaen skaalautuvan ja kestävän tulevaisuuden. Hexagonilla (Nasdaq Tukholma: HEXA B) on noin 24 000 työntekijää 50 maassa ja sen liikevaihto on noin 5,2 miljardia euroa.