Hoberg & Driesch Finland Oy on tyytyväinen yhteistyöhön Prodmacin kanssa

Saumattomiin ja hitsat­tuihin teräsputkiin erikoistunut ­Hoberg & Driesch konserni on segmenttinsä johtavia tukkureita Euroopassa. Sen vuonna 2020 perustama Suomen liiketoiminnasta vastaava tytäryhtiö Hoberg & Driesch Finland Oy on lyhyessä ajassa kivunnut merkittäväksi toimijaksi myös Suomessa. Konsernin omien vahvuuksien lisäksi menestys on edellyttänyt myös onnistuneita kumppanivalintoja.

Hoberg & Drieschillä on koko Euroopan laajuinen sopimus koneiden toimituksesta Behringerin kanssa, joten Behringerin Suomen maahantuojan Prodmacin valinta laitetoimittajaksi oli luonteva valinta. Hoberg & Driesch Finland Oy:n toimitusjohtaja Riku Hihnalan mukaan Prodmac on pystynyt mainiosti vastaamaan Hoberg & Drieschin tarpeisiin.
– Valtaosa suomalaisten asiakkaidemme tilaamista materiaaleista toimitetaan valmiiksi määrämittaan sahattuna. Näin asiakas saa nopeutettua läpimenoaikojaan, eikä raaka-ainehankintoihin pääse muodostumaan piilokuluja. Tällainen virtaviivainen materiaalilogistiikka ja keskitetyt suuret sahausmassat vaativat myös sahauskalustolta tehokkuutta ja luotettavuutta.


Prodmacin valttikorttina kotimaisuus

Hihnala kertoo, että kotimaisuus on yksi Prodmacin tärkeitä valttikortteja.
– Pidämme suuressa arvossa sitä, että Prodmac on kotimainen ja tunnettu toimittaja, joka tarjoaa tarvitsemamme palvelut ja osaamisen kätevästi läheltä meitä.
Hoberg & Driesch Finland Oy:n logistiikka- ja tuotantojohtaja Marko Lyytinen komppaa Hihnalaa kotimaisen sahakalustokumppanin eduista.
– Vaikka huollamme kalustomme ennakoidusti ja säännöllisesti, aina voi sattua ja tapahtua. Mikäli sahaan tulee yllättävä vikaantuminen, kun kapasiteetti on täydessä käytössä, on tärkeää saada huoltomies nopeasti paikalle. Parhaimmillaan olemme saaneet Prodmacilta avun jopa ihan parissa tunnissa.


Kaikki saman katon alta

Hoberg & Driesch Finland Oy:lle Prodmac on ollut tärkeä kumppani, jonka arvo on syntynyt aidosti asiakasta hyödyttävästä palvelusta. Yritykset ovat yhteistyössä suunnitelleet konetoteutukset, jotka palvelevat Hoberg & Drieschin tuotantoa parhaalla mahdollisella tavalla.

– Sahaamamme materiaalivalikoima on laaja – pienistä ohutseinämäisistä putkista ja tangoista aina 1500 millimetrin halkaisijoihin asti. Pituudet vaihtelevat hyvin lyhyistä kappaleista useisiin metreihin ja sarjakoot yksittäisistä kappaleista tuhansiin kappaleisiin. Yksi ja sama laite ei ole tehokas kaikessa. Meillä on siis paljon sahauskalustoa, ja Prodmac tukee osaamisellaan tuotantomme kehittämistä ja tuo erilaisia vaihtoehtoja laitevalintoihimme sekä niiden tehokkuuden mittaamiseen ja -maksimoimiseen, Lyytinen selvittää.

Hihnala ja Lyytinen summaavat Prodmacin palvelua sanalla monipuolinen.
– Halutessaan kaiken tarvittavan saa yhdeltä tiskiltä: laitteet, terät, huollot sekä varaosat. Monipuolisuus on yksi Prodmacin palvelun parhaista puolista.