Maanterän EuroBLECH-koonti

EuroBLECH 2022 -messut järjestettiin Hannoverissa lokakuun 25.–28. välisenä aikana. Maanterä oli mukana tapaamassa toimittajiaan, haistelemassa alan uusimmat suunnat ja myös kartoittamassa uusia yhteistyömahdollisuuksia.

Tähän juttuun on kerätty joitain poimintoja Maanterän esillä olleista tuotteista ja toimittajista. Maanterän nykyisistä toimittajista paikalla olivat esimerkiksi Karmetal, Assfalg, Scantool, HM Machinery, VSM, Couth, Suhner ja Euromac.


Maanterä tekee yhteistyötä yhden johtavan sahatoimittajan, 1975 perustetun, Karmetalin kanssa. Osoituksena laadusta yritys on sertifioitu ISO 9001:2008 standardin mukaisesti. Karmetal vie tuotteitaan yli 70:een maahan – esimerkiksi USA:han, Saksaan, Iso-Britanniaan ja Japaniin. Jälleenmyyjiä on yli 30:ssa maassa. Karmetalin osastolla olivat esillä AMB:n tapaan suurnopeussaha ULTRA 300×300 sekä pyörösaha VORTEX 150.

Maanterä edustaa saksalaista Assfalg ­GmbH -magneettivalmistajaa, jolla on pitkät perinteet teollisuusmagneeteista ja niihin liittyvistä tarvikkeista. SB950-nostomagneetti oli esillä uutuustuotteena. Magneetissa on näyttö, jossa näkyy nostettavan kappaleen paino sekä nostomagneetin maksimikapasiteetti. Arvo riippuu siitä, miten hyvän tartunnan magneetti saa kappaleesta. Etuna on myös se, että kappaletta nostettaessa magneetti päälle/pois voidaan hoitaa vain ylös/alas-liikkeellä nosturilla eli muille magneeteille tyypilliseen tapaan napin painallusta tai kahvasta vääntämistä ei tarvita. Assfalgilla on tuotteita myös muun muassa viisteytykseen sekä porien teroitukseen.

Maanterän edustama Scantool on tänä päivänä vahva yritys, joka tarjoaa laajaa valikoimaa tuotemerkkejä: Scantool, KEF, Arboga ja HM Machinery -brändeillä, joista Maanterä tuo maahan myös viimeksi mainittua.
Scantool on uranuurtaja nauhahiomakoneissa, joista yritys alun perin tunnettiin. Tämän jälkeen tuotevalikoima on kasvanut runsaasti, mutta hallitusti, sillä Scantool on aina pitänyt korkeaa laatua erittäin tärkeänä ja jatkaa edelleen samalla linjalla.
Euroblechissä Scantool ja HM Machinery olivat isolla osastolla. Esillä oli muun muassa manuaalisorvi, jonka Maanterä tuo Konepaja 2022 -tapahtumaan näytille messutarjouksena. Uutuuksina Scantool esitteli isompia hydraulisia särmäyskoneitaan, joita on tarjolla kattava linjasto, kuten myös levyleikkureitakin.

Maanterän maahantuoma Couth oli mukana omalla osastollaan. Yritys on perustettu vuonna 1954 ja sillä on toimintaa 66 eri maassa. Couthin valmistamia laitteita on käytössä yli 25 000 kappaletta. Yritys on erikoistunut korkean teknologian merkintäkoneisiin monilla eri teollisuuden aloilla, kuten auto-, lentokone-, rautatie-, metalli- ja öljy- sekä kaasuteollisuudessa.
Couth valmistaa niin standardituotteita kuin asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityjä ratkaisuja. Menetelmissä on vaihtoehtoja perinteisestä mekaanisesta merkinnästä aina lasermerkintään saakka. Laitteita pystytään käyttämään käsin tai integroimaan osaksi tuotantoa.

Maanterän maahantuoma Euromac on italialainen Modenan alueella sijaitseva perheyritys, joka on valmistanut metallintyöstökoneita jo vuodesta 1986 lähtien. Tänä päivänä Euromac valmistaa erilaisia levytyökeskuksia, hydraulisia vaakapuristimia, kulmintakoneita, elektronisia särmäyspuristimia sekä räätälöitäviä särmäyslinjastoja.
Euromac oli Hannoverissa esillä kookkaalla osastolla. Esillä olivat muun muassa XT levytyökeskus automaattivarastolla, automaattinen robottisärmäyssolu sekä Digibend 400, hydraulinen vaakataivutin, jonka Maanterä on tuomassa esille myös Kone­paja 2022 -tapahtumaan.

Oy Maanterä Ab
www.maantera.fi
Jos joku kohta näistä tai muu messuilla esillä ollut kiinnostaa erityisesti, niin Maanterä auttaa henkilökohtaisesti: https://maantera.fi/henkilosto/

Videolinkkejä:
Karmetal: https://www.youtube.com/watch?v=SMhLmJ1N1Fo&t=9s
Assfalg: https://www.youtube.com/watch?v=G9f7p8ES5Xc&t=1s

Tuote-esitteet:
Scantool: https://maantera.fi/3d-flip-book/scantool-tuoteluettelo/
Euromac: https://maantera.fi/euromac