KERN Microtechnik esittäytyy Suomessa messuilla ensimmäistä kertaa: KERN Microtechnik, Baijerin osavaltiosta Saksasta, rikkoo rajoja – mikä on mahdollista uusilla koneistuskeskusvalikoimilla

Konepaja-messuilla Tampereella alan ammattilaiset tapaavat 29.11.–1.12.2022. Eltrotec Oy:n osastolla A878 esittäytyy saksalainen CNC-työstökeskusvalmistaja KERN Microtechnik, joka kertoo viimeisistä innovaatioista: KERN Micro HD – kone, joka tekee mahdottomasta mahdollista.


KERN Microtechnik GmbH työllistää noin 200 henkilöä ja on menestyksekäs 30 eri maassa maailmanlaajuisesti. Yritys on haarautunut kahteen eri liiketoimintaryhmään: kehitys ja korkean tarkkuuteen omaaviin työstökeskuksien valmistukseen sekä alihankintakoneistuspalveluihin eri osakomponenteille, joiden tarkkuus on mikro- ja nanotasolla. KERN-koneistuskeskukset ovat käytössä omalla alihankintatehtaalla. Tämän vuoksi koneen valmistaja on erinomaisesti varustautunut, ei pelkästään valmistamaan koneistuskeskuksia, vaan olemaan myös mukana jakamassa tietoa tarvittavalle prosessille. Asiakkaista tulee teknologiakumppaneita ja ovat täten mukana ja osana ”KERN-perhettä”. Intensiivinen opetus koskien optimitoimintaa ja prosessin yhdentymistä on osa tätä – ideasta valmiiseen kappaleeseen. Tällä tapaa KERN-käyttäjät menestyvät ja vähitellen lisäävät kilpailukykyä.

Oli kyseessä sitten yksittäiskappaleista tai sarjatuotannosta – kun korkeimmat tarkkuusvaatimukset tulevat kyseeseen valmistaville yrityksille, on KERN Micro­technik -koneistuskeskuksen hankinta varmasti oikea ratkaisu. Yritys, jonka pääkonttori on Eschenlohe Saksassa, tarjoaa aina sopivan ratkaisun tuottavalle 5-akseliselle koneistukselle, eritoten KERN Micro -koneiden tuotevalikoimasta.

KERN Micro Pro esimerkiksi tarjoaa vakaan prosessiratkaisun tehokkaalle osavalmistukselle, jossa markkinat ovat hintaherkkiä ja kilpailtuja. KERN Micro Variota on luonnehdittu tarkkuudeltaan erinomaiseksi kappaleessa, se on luotettava ja koneessa on lukuisia asetusmuunnelmia. Ja aivan uusi KERN Micro HD – uusin innovaatio, joka tarjoaa huipputoistotarkkuutta, jossa korkein mahdollinen pinnan laatu on saavutettavissa ja joka on korkeinta tarkkuutta haluaville käyttäjille.

KONEPAJA-messuilla maahantuoja Eltrotecin Jari Nikkarikoski ja Urpo Asikainen yhdessä KERN-aluemyyjä Stefan Budsan kanssa kertovat, miten pienet että suuret kappaleet saadaan työstettyä täysin automaa­tion varassa ja taloudellisesti sarjatuotannossa, jossa tarkkuudet ovat nanoluokkaa ja miten tulokset saadaan aikaan älykkäällä ohjelmoinnilla korkean teknologian koneessa. ­Lisäksi tarjontaa täydentää UNION TOOL korkealuokkaiset varsijyrsimet ja -porat. Tehtaan asiantuntija Frédérick Leblond on myös paikalla.


KONEPAJA-MESSUILLA Union Tool ja KERN Microtechnik Eltrotec Oy:n osastolla A878.