Index-Traub vahvasti esillä EMO-messuilla 16.–21.9. Hannoverissa

Index-Traubilla on uutuudet taas perinteisesti esillä tulevilla Hannoverin EMO-messuilla syyskuussa. Index-Traub-koneet löytyvät hallista 17, jossa on 17 erilaista konetta yli 1000 m² ständillä. ­Index-Traubin teemoina messuilla ovat uusien tuotteiden lisäksi; digitalisaatio, tuottavuus, työkalunpitimet, energiatehokkuus ja ympäristöasiat. Asiat, jotka ovat tärkeitä ja kiinnostavat laajasti.

Index-Traubin osastolla ovat esillä vanhojen tuttujen mallien lisäksi seuraavat uutuudet:

Index C200 tandem – huipputuottavuus
Maailman ensiesittelyssä on Index C200 tandem, joka on varustettu kahdella karalla, mikä mahdollistaa maksimaalisen tuottavuuden. Ergonomisesti hyvin suunniteltu ja avara työstötila sekä tukevarakenteinen runko takaavat erityisen hyvät työstöarvot tankohalkaisijaan 65 mm saakka. Koneella voidaan ajaa usealla työkalulla samanaikaisesti. Koneen tilantarve on kokoonsa nähden pieni.

Index MS 32-6 – 6-karainen monikarakone – entistä parempi tuottavuus
Index on perinteisesti ollut markkinajohtaja monikarakonevalmistajana. Index esittelee uuden 6-karaisen NC-monikarakoneen, jolla pienosien valmistus käy taloudellisemmin. Index on panostanut voimakkaasti monikarasorvien asetuksen teon helppouteen, joustavuuteen ja nopeuteen. Koneisiin on helppo tehdä asetus ergonomisen ja avonaisen työstötilan vuoksi. Monikaroissa on mahdollista suorittaa erilaiset koneistukset, kuten poikkiporaukset, tasojyrsinnät sekä katkaisupuolen työstöt mittatarkasti ja nopeasti sor­vausten ja jyrsintöjen lisäksi.

iXWorld-integraatio
Koneiden ja tekniikoiden ohella osaston keskeinen teema on tuotantotoimintojen integraatio iXWorld-kokonaisuuden kautta. Sen IoT-alusta iX4.0 on ratkaisu toimintojen digitalisointiin, appeja ovat mm. Alarm­Messenger, joka ilmoittaa häiriöistä sekä StatusMonitor-
käytön seuranta.
iX4.0:n eri sovelluksia voidaan käyttää kunnonvalvontaan häiriöiden estämiseksi ennen suurempien ongelmien syntymistä: karan tarkistus kerää tietoa sen nopeudesta, karan kuormituksesta ja esimerkiksi lämpötilakäyristä, ja näyttää ne arvioinnin jälkeen graafisessa muodossa. Akselitarkistus suorittaa tehtäviä lineaarisille akseleille. Heinäkuusta lähtien iX4.0-portaalista on ollut tarjolla starttipaketti iX4.0 go.
iXshop on iXWorldin hankintaportaali, joka on Indexin mukaan jo yli 1000 asiak­kaan aktiivikäytössä. Portaalin hakutoimintojen kautta voidaan tarkastaa varastosaldo ja hankkia mm. työkalupitimiä, lisävarusteita, kiinnityslaitteita, varaosia ja jopa raaka-aineita yhdestä paikasta. Haluttaessa myös integrointi yrityksen sisäisiin ERP-järjestelmiin onnistuu vaivattomasti. Indexin mukaan iXshopin tuote- ja palveluvalikoima laajenee edelleen jatkossa.
iXservices on palveluportaali koneiden ylläpitoon, kolmansien osapuolien toimittamat koneet mukaan lukien. Esimerkiksi kunnossapidon ja vikakorjausten hallinta sujuu luontevasti, interaktiivinen 3D-konemalli auttaa käyttäjää tunnistamaan ja tilaamaan varaosia.
– Suomen Index-team on messujen ajan paikalla. Joten nähdään Index-Traubin ständillä D03, hallissa 17. Tervetuloa, toivottaa myyntijohtaja Sakari Palho. ●

INFO

Index-Traub Finland Oy
Sakari Palho, myyntijohtaja
puh. 010 843 2005
sakari.palho@index-traub.fi
www.index-traub.fi