Juri Virkki, JR-Machines Oy: ”Taiwanilaiset hallitsevat lastuavan työstön hienoudet”

JR-Machines Oy on toiminut koneistuksen parissa jo reilut 20 vuotta. Nucos Oy:n edustusten siirtyessä yritykselle vuonna 2014, otettiin aimo harp-paus konekaupan saralla. Saksalaista Hedeliusta lukuun ottamatta kaikki edustukset ovat taiwanilaisia valmistajia. 
– Kun työstökoneessa yhdistyy laatu, toimitusvarmuus ja kilpailukykyiset ominaisuudet, on aivan sama mistä maasta valmistaja tulee, sanoo JR-Machines Oy:n toimitusjohtaja Juri Virkki.

-Moni ei varmaan osaa ajatella Taiwanin olevan työstökonevalmistuksen kärkimaita. Esimerkiksi edustamamme Tongtai, joka Suomessa tunnetaan paremmin nimellä Topper, on Taiwanin suurin työstökonevalmistaja. Heillä on hallussaan osaamista, jota on vain kahdella konevalmistajalla koko maailmassa. Heidän ultraäänityöstökoneensa toimivat sektoreilla, joiden lopputuotteiden materiaalit ovat erittäin vaikeita työstettäviä niiden kovuuden vuoksi, sekä siksi, että materiaalia poistetaan pieniä määriä ja vaikeista muodoista. Tyypillisiä sovellusalueita ovat esimerkiksi kellovalmistajat. Osaaminen niin kaupallisesti kuin teknisesti on todella korkealla tasolla, kertoo JR-Machines Oy:n toimitusjohtaja Juri Virkki Konepaja 2018 -tapahtuman yhteydessä.

Kokonaisvaltainen palvelu
JR-Machines Oy palvelee asiakkaitaan koneen koko elinkaaren ajan. Edustettuina on todella laaja kattaus konemerkkejä, joista löytyy varmasti sopiva kokonaisuus jokaiseen tarpeeseen.
– Edustamiamme koneita on Suomessa käytössä satoja ja meiltä löytyy kattavasti varaosia, joiden avulla palvelemme asiakkaita nopeasti, kun tarve ilmenee. Meillä on alueellisia huoltosopimuksia paikallisten yritysten kanssa ja heidän avullaan pystymme tarjoamaan nopeaa palvelua koko Suomeen.
– Kauttamme voi ostaa myös vuosihuoltosopimuksen, jolloin otamme kokonaisvastuun koneen toiminnasta pitkällä aikajaksolla. Kannattaa kysyä tarjousta myös tälle palvelulle, Virkki toteaa.

Myös kaikki oheistuotteet
– Koneiden kattavan valikoiman lisäksi meiltä löytyy myös kiinnitinjärjestelmät, työkalut sekä kemikaalit leikkuuseen ja hiontaan. Jotta asiakas tulee tyytyväisenä takaisin luoksemme uutta konetta hankkimaan, on kaikkien osa-alueiden oltava kunnossa. Meiltä löytyy suositukset kaikkiin oheistarpeisiinkin liittyen, jos neuvoille tarvetta on.
– Meitä on erityisesti kehuttu hyvästä asiakaspalvelusta ja tyytyväinen asiakas onkin meille kunnia-asia.

Markkinat kuumenevat
– Noin vuoden päivät olemme saaneet seurata, miten markkinoilla on alkanut kahdenlainen imu: ensimmäinen on patoutuneiden korvausinvestointien purkautuminen ja toinen on lisäkapasiteetin hankinta tai näiden yhdistelmä monien yritysten kohdalla. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa työstökoneiden toimitusajat ovat viime aikoina lähteneet pitenemään. Tiettyjä peruskoneita voi olla saatavilla melko nopeallakin aikataululla, mutta harvoin ne suoraan asiak-kaan tuotantoa parhaiten palvelevat, Juri Virkki summaa nousukauden alkamisen vaikutuksia.
– Tästä syystä myös messuilla näytillä oleva Tongtai oli kysytty kone jo kahteen muuhunkin paikkaan Euroopassa. Nyt saimme sille kuitenkin ostajan ihan messupaikan läheltä.

Esittelypaikan koneet
Messupaikan hallitsevat elementit olivat kaksi kookasta työstökonetta, joista L&L:n LD 48 x 1000 on jatkamassa matkaa klaukkalalaisen Corvilla Oy:n tuotantoon suoraan messuilta. Sillä voi sorvata maksimissaan 48 tuumaa halkaisijalta olevia korkeintaan metrin pituisia kappaleita. Corvilla valmistaa tällä koneella pääasiassa lyhyitä, mutta painavia lieriömäisiä kappaleita, joista heidän asiak-kaansa valmistaa esim. hammaskehiä. Tämä on jo neljäs L&L:n sorvi heidän tuotannossaan.
– L&L:ssä on uusi Fagor 8060 -ohjaus, joka on koneenkäyttäjien suosiossa erityisen helppokäyttöisyytensä ansiosta. Toinen pidetty seikka on tämän ohjauksen manuaali, jota monet ovat hämmästelleet sen selkeyden vuoksi. Se on todella huomattavan selkeä ja suoraviivainen. Kannattaa tulla tutustumaan, niin voit itse todeta tämän.
Toinen kone on Tongtai:n SH 4000P, joka tuli messuille lainaan tehtaan Euroopan varastosta Hollannista, eikä se lopulta palautunut Hollantiin. Ylöjärveläisen ST-Koneistus Oy:n edustaja näki koneen messujen ensimmäisenä päivänä ja kaupat lyötiin lukkoon viimeisenä päivänä.
– Hienoa, että saimme koneen jäämään tänne Suomeen, koska se on todella loistava hinta-laatusuhteeltaan ja myös erittäin luotettava kone kaikkineen. Koneesta oli tehty jo kaksi varausta muualla Euroopassa, jos se ei olisi täällä kaupaksi mennyt. Tämäkin osaltaan kertoo sekä Tongtain suosiosta että markkinoiden yleisestä virkistyneestä tilanteesta. Toivon kaikille aurinkoista kevättä ja kaupallisia aikoja, toimitusjohtaja Virkki päättää.

INFO
JR-Machines Oy
Juri Virkki
toimitusjohtaja
puh. 040 572 6614
www.jr-machines.fi