RENSI vahvistaa sorvimyyntiään Aegis-sorvauskeskuksilla

Rensi on tunnetuin mittakoneistaan ja Surfcam-ohjelmistoista kuin myös muovi-, puu- ja alumiinikoneiden toimituksistaan sekä monitoimisorveistaan teräksen koneistukseen. Rensi tekee myös mittauspalveluja sekä asiakkaalla että omissa tiloissaan Klaukkalassa.

Sorvimyynnin vahvistaminen
Rensi on toimittanut useamman vuoden SMTCL Gmbh:n manuaali- ja vaakajohdesorveja sekä Anyangin vaaka- ja vinojohdesorveja myös C-akselilla ja pystysorveja. Sorvauskeskusasiakkaille ja myös robotti + kone -yhdistelmän 24/7-tuotantosoluihin on nyt tarjolla taiwanilainen Aegis-sorvauskeskusmallisto.
”Olemme pitkään tutkineet ja vierailleet eri sorvivalmistajilla sekä Manner-Kiinassa että Taiwanissa etsien meille oikeata sorvauskeskusvalmistajaa. Mutta valmistajan, jolla on kokemusta ja kykyä tehdä valikoima erilaisia sorvauskeskuksia oikealla hinnalla, löytäminen ei ole ollut helppoa”, to-teaa Rensin Vesa Sirén.
Nykyaikaisessa tuotannossa vaaditaan monesti C- ja Y-akselia ja toisinaan kahta karaa yhdessä suhteellisten pitkin sorvauspituuksien kanssa. Aegis on perinteisesti tehnyt juuri tallaisia sorveja.

Aegis-sorvimallit ja valikoima
”Perustamisestaan lähtien AEGIS CNC on paikoittanut tuotteensa tekemään laatua ja tarkkuutta. Niinpä koneiden komponentit ovat tunnetuinta ja parasta laatua. Automaation puolella Aegis on tehnyt oman lataus- ja purkausjärjestelmän ja sorvauksessa ”Polygon Turning CNC” -ratkaisu on pyörivän sorvausterärevolverin käyttäminen pyörivän kappaleen sorvauksessa ja näiden kahden synkronoinnilla saadaan todella nopeasti sorvattua polygonimainen kappale. Tämä on varsin uusi ratkaisu sorvaukseen. Kannattaa katsoa video”, kehottaa Sirén.
Perinteisten sorvaustarpeiden tyydyttämiseen on AEGIS FTC -sarja, jossa sorvaushalkaisijat ovat 91– 560 mm, pituus voi olla 3200 mm. Myös kahden karan koneita löytyy.
”Sorvit ovat joko liukujohteisia (B = Box-ways) tai lineaarijohteilla (L = Linear bear-ings) varustettuja. Myös lisävaruste- ja ohjausvalikoima on laaja”, valaisee Sirén.
Sorvauskeskukset ovat tyyppinimeltään FTC-MY B tai L, jossa M tarkoittaa C-akselia ja Y puolestaan Y-akselia. Vastaavasti B ja L ovat johdetyypit.
”AEGIS FTC-MY -sorvauskeskukset ovat varustettu 12-paikkaisilla pyörivien työkalujen revolverilla ja mainittakoon erikseen, että liukujohteisten sorvien johteiden paksuus ja etäisyys on 30 % enemmän kuin normaalisti ja vastaavasti liukulaakerikoneissa käytetään japanilaisen Tsubakin tuotteita”, kertoo Sirén.
Lisävarusteina on kappaleen poimija ja etureunassa oleva pieni kuljetinhihna, joka kuljettaa valmiita kappaleet alas koneen viereen vasemmalle puolelle. Apukara ja tankosyöttölaitteet ovat normaalit varusteet. Revolvereissa voi valita VDI- tai BMT-revolverit.

24/7-toiminta ja AEGIS-solut
Rensi on toimittanut yhteistyöpartnereidensa kanssa Aberlink-mittakoneita robottien kanssa koneistussoluihin tekemään online-mittausta ja aktiivista sorvien kompensaatioiden korjausta vaativille kappaleille, läpi vuorokauden tapahtuvassa sorvauksessa.
”Rensi voi kokemuksellaan toimittaa -AEGIS-sorvin tankosyöttölaitteella ja/tai robotilla ja Aberlink-mittakoneella 24/7-sorvausta varten. Tuotetaan kellon ympäriinsä laatukappaletta”, lupaa Sirén.

INFO
Isto Tuomisto
puh. (09) 879 22 66
info@rensi.fi
www.rensi.fi