Kameleontit menestyvät

Kameleontti on yksi luonnon ihmeistä, joka pystyy väriään muuttamalla mukautumaan ympäristöönsä. Myös yrityselämässä menestyminen vaatii muuntautumiskykyä. Aina eivät toki ympärillä tapahtuvat asiat mahdollista menestystä, vaikka yritys olisi kuinka innovatiivinen ja muuntautumiskykyinen. Korona-aikaan moni yritys on ollut mahdottoman paikan edessä, kuten tapahtumajärjestäjät ja monet muut palveluntarjoajat, kohdatessaan kohtuuttomia esteitä kannattavan liiketoiminnan mahdollistamiseksi.

Suomalainen konepajateollisuus on selvinnyt korona-ajassa hyvin. Suurimmalla osalla pajoja tilauskirjat ovat pullollaan. Suurimmat haasteet liittyvät tällä hetkellä erilaisiin saatavuusongelmiin, raaka-aineiden hinnan korotuksiin ja työntekijöiden saatavuuteen. Mutta muuntautumiskykyiset toimijat selviytyvät näistäkin haasteista voittajina.

Tämän lehden Ajatuksia 10-paikalta -palstalla, sivulla 10, kerrotaan hienosti alan yhden merkittävän toimijan muuntautumiskyvystä ja sen merkityksestä vallitsevan pandemian keskellä. Kannattaa ehdottomasti lukea näistä ajatuksista. Muutenkin lehdessämme on taas paljon lukemisen arvoista tavaraa, muun muassa alan toimijoista ja heidän kuulumisistaan sekä teknisistä uutuuksista. Näissä tunnelmissa tarjoamme tänäkin vuonna koko metalliteollisuuden sektorille kahdeksan laadukasta Eurometallia. Painettuna tai digiversiona – sinä valitset haluamasi tavan tutustua alan viimeisimpiin kuulumisiin.

Menestystä ja terveyttä vuodelle 2022

Petri Kuhlman, päätoimittaja