Kasvuyrittäjän tarina – WeldOne Oy: Kaverin nurkista kansainvälisille markkinoille

Teollisuuden teräsrakenteita valmistava WeldOne Oy on tehnyt upean kasvutarinan reilun seitsemän toimintavuotensa aikana. Kasvussa avainasemassa ovat olleet konsernin tarjoama taustatuki, ammattitaitoinen henkilöstö ja nykyaikaiset työkalut toimintojen hallinnassa.

WeldOnen tarina sai alkunsa vuonna 2010, kun maatalouden perävaunuja valmistavassa yrityksessä työskennellyt Sami Mustonen totesi, että haluaa tehdä sellaista työtä, jossa oma osaaminen on vahvimmillaan. Niinpä mies pisti pystyyn yrityksen ja ryhtyi valmistamaan teollisuuden teräsrakenteita. Ensimmäinen tilaus tuli saman tien, vaikkei se kymmenellä viikkotunnillaan mikään päätä huimaava ollut. Siitä huolimatta Mustonen marssi kauppaan ostamaan hitsauskoneet ja ryhtyi töihin.
– Eihän se tuntimäärä millään yhdelle miehelle riittänyt, joten soitin tutulleni Andament Oy:lle. Olin tehnyt hänelle koko elämäni alihankintaa eri yhtiöissä ja kysyin, mahtaisiko asiakas seurata vielä yhden kerran mukana. Innostus oli välitön ja pian lyötiinkin jo kättä päälle yhteistyön merkiksi. Seuraavalla viikolla töitä olikin sitten jo 160 tuntia viikossa. Siihen eivät enää yhden miehen rahkeet riittäneet, joten palkkasin ensimmäisen työntekijän jo toisella toimintaviikolla, Mustonen muistelee.
Se mikä alkoi tutun yrittäjän nurkissa itse rakenteita hitsaten, on vuosien saatossa kasvanut monipuoliseksi konepajatoiminnaksi. Työntekijöitä Kalajoelta käsin toimivaan yritykseen on palkattu noin kymmenen henkilön vuositahdilla ja liikevaihto huitelee kahdeksassa miljoonassa. Toimintaa on koko maan laajuisesti ja myös muissa Pohjoismaissa.
– Meille tyypillinen kohde on ison teollisuusrakennuksen runko, mutta teemme myös muun muassa siltoja ja tasorakenteita. Pääpiirre on, että rakenteet ovat hitsaamalla tehtyjä ja usein toteutamme työvaiheet materiaalihankinnasta lopulliseen asentamiseen asti, eli käytännössä avaimet käteen -periaatteella. Tällä hetkellä suurimmat kohteet löytyvät teollisuuden kunnossapidosta sekä kolmesta suuresta jätevedenpuhdistamosta. Pohjois-Ruotsissa on myös saatu päätökseen pari meille merkittävää projektia LKAB:lle.

 

Laadukas työ kannattelee kasvua

Nopeasti reagoivan, alallaan pienehkön ja ketterän toimijan vahvuus on Mustosen mielestä hyvässä tekemisen fiiliksessä ja ammattitaitoisessa henkilöstössä.
– Meidän vahvuus on äärettömän hyvä fiilis tuolla konepajalla ja aivan käsittämättömän hyvä henkilöstö. WeldOne on ollut koko ajan kysytty työpaikka ja meille on hakenut töihin omien alojensa kiistattomia ammattilaisia. Tällä tavalla meille on pikkuhiljaa muodostunut sellainen tähtisikermä, että meidän on helppo toimia.
Laadukkaan työn lisäksi WeldOnen menestys perustuu konsernin tarjoamaan taustatukeen ja myös ripaukseen tuuria.
– Totta kai vähän tuuria tarvitsee aina. Kuulumme Andament Group -konserniin ja sen tuoma rahoitustausta on ollut kasvullemme äärettömän tärkeää.

Nykyaikainen toiminnan-ohjaus kasvun tukena

Yritystoiminnan alkumetreistä lähtien Weld-Onessa on tiedostettu nykyaikaisten toiminnanohjaustyökalujen merkitys toiminnan tehokkuudessa ja kasvun mahdollistajana. WeldOnen ratkaisuksi valikoitui talotekniikan, rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin kehitetty Adminet, jolla yrityksen kaikki toiminnot hallitaan yhdellä pitkälle automatisoidulla pilvipalvelulla. Sen vaikutus on merkittävä useissa arjen toiminnoissa.
– Adminetissä on todella paljon arkea helpottavia ominaisuuksia: Ihan sellaisia yksinkertaisia asioita, jotka olisivat muuten selkeästi vaikeampia, esimerkiksi äärettömän jouhevat laskutuskäytännöt, maksuerien tekeminen ja monet automatisoidut toiminnot. Meidän ei tarvitse enää kirjata lukuja järjestelmään, kun Adminet tekee sen itse ja meidän hommaksemme jää vain lukujen tarkastelu. Siinä jää tyhjänpäiväistä työtä pois kaikilta.
Mustosen mukaan Adminetin reaaliaikaiset, todellisiin kirjanpitotapahtumiin pohjautuvat seurantatyökalut helpottavat merkittävästi kasvavan yrityksen toimintojen hallitsemista.
– Kyllähän reaaliaikaisuus on aivan ykkösasia. Montakin kertaa on käynyt niin, että joku on tiedustellut meidän liikevaihtoa. Olen sen sitten nopeasti Adminetistä tarkistanut ja kertonut. Silloin seuraava kysymys kuuluu: Kuinka sait tiedon niin nopeasti ja perustuuko se johonkin arvioon? No se näkyy täällä ja ei – ei ole arvio, vaan tismalleen tämä. Mielestäni tarkka ja reaaliaikainen seuranta on kasvussa elinehto.

INFO
WeldOne Oy
Sami Mustonen
toimitusjohtaja
puh. 0400 589 833
www.weldone.fi
Admicom Finland Oy
Jarmo Räihä
toimialajohtaja
puh. 050 599 4104
www.admicom.fi