Kasvuyrityksen tarina – IntLog Oy: ”Nyt meillä on ratkaisu, joka taipuu kasvuun”

Muunneltavilla ja edistyksellisillä tilatuotteillaan vahvaan kasvuun ponnistanut IntLog Oy yhdisti Adminetillä talouden, tuotannon ja operatiivisen toiminnan samaan järjestelmään.

Säkylässä toimiva IntLog Oy toteuttaa huolto- ja kunnossapitotöiden lisäksi omana tuotantona asiakkaan tarpeeseen räätälöityjä tilatuotteita moduulikonteista ja -elementeistä. Mistään pelkistetyistä työmaakonteista ei ole kyse, sillä tuotteet taipuvat moneen käyttötarkoitukseen. Syksyllä valmistui myös ensimmäinen täysin moduulirakenteinen ter­veyskeskus.
– Näiden vuosien aikana olemme toteuttaneet muun muassa kuivauskontin Posivan luolastoon ja parhaillaan toimituksessa on kaikki paloluokkavaatimukset täyttävä tulityötila. Viime syksynä saimme valmiiksi Mynämäelle 1400 m2 laajuisen terveyskeskustilan, joka on käsittääkseni Suomen ensimmäinen moduulirakenteinen terveyskeskus, toimitusjohtaja Jukka Pietilä kertoo.
Yhteistä kaikille IntLogin toteuttamille tilaratkaisuille on, että ne ovat siirrettävissä ja muunneltavissa, joten tiloja voidaan tarpeen vaatiessa suurentaa, pienentää tai siirtää kokonaan pois.
– Lisäksi meillä on patentoitu rakenneratkaisu, jolla olemme pystyneet toteuttamaan valmistusmenetelmään perustuvan niin sanotun itsekantavan pohjarakenteen. Sen ympärille on helppo koota moduulit ja lopputuloksena syntyy erittäin luja ja kestävä kokonaisuus.

Kokoon taittuvalla kontilla kasvaville markkinoille
IntLog toi vastikään markkinoille uuden QuickSpace-kontin, joka tuo siirrettävien ja modulaaristen tilojen käyttöön aivan uutta kustannustehokkuutta. Kotimainen avainlipputuote on nimittäin kokoon taittuva ja sen kasaaminen onnistuu viidessä minuutissa.
– QuickSpace on kokoon taittuva moduuli, joka menee erittäin matalaan 30 cm kuljetuspakkaukseen ja se tekee tästä kustannustehokkaan. Jos ajatellaan esimerkiksi kuljetusta, niin yhdellä rekalla voidaan kolmen valmiiksi kootun perinteisen kontin sijaan kuljettaa 30 QuickSpace-konttia.
Ensimmäiset QuickSpace-kontit olivat jo viime kesänä käytössä Pori Jazz -tapahtumassa, mutta ensisijaisesti tähtäin on valloittaa maailmanmarkkinat. Kiinnostusta onkin ollut jo laajalti Meksikosta Indonesiaan asti.
– Tuote on saanut osakseen suurta mielenkiintoa, koska se sopii monenlaiseen tarpeeseen, esimerkiksi pakolaismajoitukseen, köyhien asumiseen sekä jopa koulu- ja terveysasematiloiksi.
Pietilän mukaan modulaariset tilaratkaisut ovat viime aikoina lyöneet toden teolla läpi ja kasvava kysyntä näkyy myös Int­Login toiminnassa.
– Pian päättyvän tilikauden liikevaihto tulee ainakin nelinkertaistumaan edellisiin verrattuna. Nyt modulaariset ja muunneltavat tilaratkaisut ovat lyöneet tosissaan läpi. Vaikka kilpailua on, niin on myös kasvupotentiaalia, sillä markkinat ovat isot ja tämä on nopeasti kasvava ala.

Yksi järjestelmä helpottamaan kasvuyrityksen arkea
Toiminnan laajentuessa ja monipuolistuessa IntLogilla törmättiin moniin käytännön haasteisiin, joita päätettiin helpottaa tuomalla yrityksen kaikki toiminnot yhteen toiminnanohjausjärjestelmään.
– Talouspuolen hallinta meillä oli sinänsä ihan järjestyksessä, mutta halusimme liittää siihen myös tuotantopuolen ja operatiivista toimintaa sekä tehostaa raportointia. Halusimme järjestelmän, joka palvelee paremmin toimintamme kokonaisuutta ja siksi päädyimme Adminettiin.
Aiemmin IntLogilla ei ollut käytössään tuotannonohjausjärjestelmää, mutta nyt yrityksessä on ryhdytty hyödyntämään ­Adminetin tuotannonohjausta. Työnjohtaja Tero Seilonen uskoo, että kokonaisvaltaisella tuotannonohjauksella tulee olemaan iso vaikutus yrityksen toiminnan tehokkuuteen.
– Pysymme paljon paremmin kilpailussa mukana, kun pystymme tarjoamaan töitä oikeilla hinnoilla, mutta lisäksi pystymme yleisesti ottaen seuraamaan asioita tarkemmin. Kertyvän datan avulla saamme hyvinkin tarkkaa tietoa tuotantovaiheiden vaatimista työajoista ja myös asennustöiden kustannuksista työmailla.
Kasvavassa yrityksessä varsinkin seuranta ja monet pienet käytännön toiminnot helpottavat arkea. Pietilä uskoo, että vahvaan kasvuun yltäneessä yrityksessä ­Adminet otettiin käyttöön kreivin aikaan:
– Adminet tehostaa toimintaamme, säästää aikaa ja tuo käyttöömme paljon informaatiota, jonka avulla pystymme seuraamaan yrityksen taloutta. Yrityksen kasvaessa seurannan merkitys korostuu entisestään. Onneksi meillä on tämä järjestelmä käytössä jo nyt, niin ei tarvitse kasvun keskellä jalkauttaa uutta järjestelmää, vaan voimme helposti ottaa uusia toimintoja käyttöön tarpeen mukaan. Nyt meillä on sellainen ratkaisu, joka taipuu kasvuun. ●

Kuvat: Inka Liimatainen

INFO

IntLog Oy
Jukka Pietilä
toimitusjohtaja
puh. 0400 907 097
www.intlog.fi
Admicom Finland Oy
Jarmo Räihä
toimialajohtaja
puh. 050 599 4104
www.admicom.fi