Kennametal ToolBoss tuo varmuutta tuuliturbiinivaihteita valmistavan Moventas Gears Oy:n työkaluvaraston hallintaan

Hertek Oy maahantuo ja markkinoi Kennametalin lastuavaan työstöön suunnattuja työkaluja, sekä Kennametalin kehittämää ToolBoss-varastointijärjestelmää. ToolBoss soveltuu joustavuutensa ja kapasiteettinsa ansiosta todella laajalle sektorille erikokoisia yrityksiä.

-Kennametalin ToolBoss on ihan nimensä mukaisesti kokonaisuus, joka johtaa työkaluvarastointia. Se huolehtii, että koneistajilla on aina oikea määrä työkaluja käytettävissä silloin, kun niitä tarvitaan. Järjestelmä myös takaa, että työkalut löytyvät aina ilman ongelmia, eikä niiden etsimiseen kulu turhaa ja ennen kaikkea kallista aikaa.
Nyt alkuun hankimme meille sopivan yhden moduulin yksikön, johon jatkossa voimme ostaa laajennuksia. Tässä yksikössä on paljon pieniä laatikoita, joihin mahtuu sopivasti erikokoiset työkalut kompaktiin tilaan. Varastosta löytyy nyt 47 tuotenimikettä. Ne kattavat varsin hyvin tuotannon käytetyimmät ja erikoistyökalut, toteaa ostaja Seppo Nissinen Moventas Gears Oy:stä www.moventas.com yrityksen hankkimasta järjestelmästä.

Helppo, selkeä, varma
– Useasta käyttäjästä huolimatta on käyttöönotto sujunut ongelmitta. Järjestelmä on todella yksinkertainen käyttää eikä vaadi jatkuvaa harjoitusta onnistuakseen. Järjestelmän näyttöyksiköstä löytyy kuvien kera kaikki tieto jokaisesta työkalusta. Koneistajan on toisin sanoen mahdollista myös visuaalisesti tarkistaa työkalun oikeellisuus ennen tuotteen ’tilaamista’. Kun tuote noudetaan varastosta, niin järjestelmään kirjaudutaan omalla työajanseurantaankin käytettävällä tunnistekortilla.
Työkalun ja kappalemäärän valinnan jälkeen automaatti luovuttaa käyttäjälle pyydetyn määrän tuotetta ja rekisteröi saldomuutokset. Automaatista ei saa otettua enempää kuin mitä on valinnan yhteydessä pyytänyt.
– Kun tuotteiden määrä varastossa alittaa tilausrajan, siitä muodostuu automaattisesti ilmoitus tilattavista tuotteista. Tuotelista siirtyy tilauksia tekevälle henkilölle asiak-kaan itse määrittelemällä syklillä. Järjestelmä on ollut meillä käytössä jo hyvän aikaa ja se on ollut todella positiivinen tuttavuus. Koneistajilta on tullut pelkkää positiivista palautetta järjestelmän helppokäyttöisyydestä, kuten myös meiltä, jotka tuotteet varastoon lisäämme. Systeemi on erittäin yksinkertainen. Mielenkiintoista on se, että tällä yhdellä näyttöpäätteellä voi ohjata kaikkiaan yhtätoista yksikköä, jonka jälkeen tarvitaan moduuli, jossa on toinen näyttöpääte. Kapasiteetti on siis laajennettavissa erittäin suureksi, jos tarve niin vaatii, Moventas Gears Oy:n verstasesimies Petri Leppämäki summaa käytäntöä ja kokemuksia.

Pitkä yhteistyö jatkuu
– Olemme tehneet jo kauan töitä Kennametalin työkaluilla ja yhteistyö Hertek Oy:n kanssa on aina ollut helppoa ja välitöntä. Tämän meille uuden varastointijärjestelmänkin kanssa saimme paljon ammattimaista opastusta ennen hankintaa. Prosessina se oli varsin sujuva.
– Tämän hetkisen varastojärjestelmän kapasiteetti on nyt käytössä kokonaisuudessaan, mutta toisaalta siihen mahtui kaikki ne tuotteet, jotka ensimmäisessä syklissä ajattelimmekin sinne sijoittaa. Olemme jo haarukoineet mahdollisuutta laajentaa järjestelmään varastoitavien kappaleiden skaalaa ja lähitulevaisuus näyttää mihin päätökseen tulemme.
– Todennäköisesti poikkeamme Konepaja 2018 -tapahtumassa, jossa Hertek Oy:n osastolla on asiakkaalle matkalla oleva järjestelmä esillä.
Kannattaa mennä paikan päälle tutustumaan, jos harkitsette käyttöönne järjestelmää, joka on kokemuksemme mukaan erittäin monipuolinen. Erityisesti arvostamme järjestelmän helppokäyttöisyyttä, selkeää näyttöä, raportointia ja hälytysrajojen asettamisen monipuolisuutta.
Tätä voi kyllä suositella myös muille käyttöönotettavaksi, Petri Leppämäki kertoo tuotteesta.

ToolBoss on tehty koneistamokäyttöön
Työkaluvarastointijärjestelmä on kannattava hankinta aina, jos halutaan kustannustehokas systeemi, jolla pystytään konkreettisesti ehkäisemään työkaluista johtuvia katkoksia tuotannossa ja varmistamaan oikea-aikainen tilausten hallinta.
– Markkinoilla on jonkin verran teollisuuden tarpeisiin suunnattuja varastointijärjestelmiä, mutta ne eivät kaikki sovellu täydellisesti konepajaympäristöön. Kennametalin kehittämä järjestelmä on suunniteltu tätä aukkoa paikkaamaan ja monipuolisuutensa ansiosta se on erittäin onnistunut kokonaisuus. ToolBoss järjestelmänä pitää sisällään kaikki nykymarkkinoiden vaatimat ominaisuudet muokkautuvista tilausrajoista yksilöityihin käyttäjäprofiileihin. ToolBoss erottuu markkinoilla parhaiten kilpailijoistaan luokassaan ainutlaatuisen laajennettavuutensa takia. Pystymme räätälöimään järjestelmän juuri asiakkaan tarpeiden mukaisesti useiden erilaisten runkomallien avulla ja järjestelmää on helppo ja edullinen laajentaa tarpeen kasvaessa, Hertek Oy:n tuotepäällikkö Jussi Rinne kertoo.

INFO
Hertek Oy
Jussi Rinne
puh. 0400 388 878
jussi.rinne@hertek.fi
www.hertek.fi