Kierteeseen lukittuvat pikanostotapit

Saksalainen Erwin Halder KG on jo pitkään kehittänyt ja valmistanut nopeasti irrotettavia kuulalukitusnostolenkkejä nopeuttamaan kuormankäsittelyä. Nyt Halder laajentaa tuoteperhettä tuomalla markkinoille nostolenkin, joka voidaan nopeasti asentaa kappaleen olemassa oleviin kierteisiin. Tavallisia nostolenkkejä joudutaan useita kertoja ruuvaamaan nostettavaan kappaleeseen sekä sen jälkeen irrottamaan. Tämä vie paljon tehokasta työaikaa, jota voitaisiin sen sijaan käyttää lisäarvoa tuottavaan työhön.

Kuinka tämä sitten toimii? Käyttäjä voi helposti vapauttaa kierresegmentit painamalla punaista painonappia liikkuvan sakkelin alta. Tällöin nostotappi voidaan työntää kierrereikään. Kun painonappi vapautetaan, kierresegmentit kiinnittyvät nostokappaleen kierteeseen tukevasti. Kuormankesto maksimissaan on 840 kg, 5-kertaisella varmistuskertoimella. Nostolenkit on sertifikoinut saksalainen TÜV ja ne ovat myös CE-merkittyjä. Nostolenkkejä on saatavana kahta materiaalivaihtoehtoa, mangaanifostatoitu teräs ja ruostumaton teräs 1.4542. Molemmat versiot ovat näin suojattuja korroosiota vastaan. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu versio soveltuu myös hyvin ulkokäyttösovelluksissa. Varastoitavat kokovaihtoehdot ovat tällä hetkellä M10, M12 ja M16.

Lukitustapit sokeaan reikään
Kun kappaleita täytyy toistuvasti paikoittaa, lukita, vaihtaa ja kiinnittää, kuulalukitustapit ovat nopea ja helposti käytettävä vaihtoehto. Tähän asti käyttöä on rajoittanut se, että kuulalukitustapit vaativat läpireiän kappaleeseen. Usein kappaleen rakenne ei tätä kuitenkaan salli. Nyt Halder on tuonut markkinoille uutuutena lukitustapin, joka lukkiutuu sokeisiin reikiin. Lukituksen tekeminen onnistuu vapauttamalla lukituskuulat painamalla keltaista painonappia, ja asettamalla lukitustappi reikään. Kun painonappi vapautetaan, kiila lukitustapin sisällä painaa jälleen kuulia ulospäin. Syntyvä kitka kuulien ja lukittavan komponentin välillä kiinnittää lukitustapin paikoilleen. Mekanismi antaa mahdollisuuden kahden kappaleen nopeaan liitokseen ilman työkaluja.

ukitustappeja on saatavana tällä hetkellä halkaisijoilla 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm sekä 16 mm ja lukituspituudella 10–120 mm riippuen halkaisijasta.

INFO

Tanreco Oy
Juha Jurvelin
puh. 050 4339427
juha.jurvelin@tanreco.fi
www.tanreco.fi
www.halder.com