Koneistamo Alm tehosti tuotantoaan kahdella Nakamura Tome CNC-sorvilla varustettuna EWS-pitimillä

Kajaanissa toimiva Koneistamo Alm Oy on nostanut koneistustehokkuuttaan kahdella 3-revolverisella Nakamura ­Tome CNC-sorvilla. Pitimiksi näihin uusiin koneisiinsa tämä Kajaanissa toimiva yritys valitsi EWS-tuotteet, joiden edistyksellinen teknologia mahdollistaa tehokkaan ajon myös ilman leikkuunestettä.

Järjestelmätoimituksiin ja alihankintaan erikoistunut Koneistamo Alm pyrkii missionsa mukaisesti palvelemaan asiakkaidensa tarpeita joustavasti ja monipuolisesti toimittamalla laadukkaita kokoonpanoja, komponentteja ja palveluita.
– Kannattava yhteistyö asiakkaiden kanssa on olemassaolomme perusta, aina. Tehtävämme on tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa valmistamalla hienomekaniikkaa, vakuuttaa toimitusjohtaja Mika Alm.
– Olemme osaava ja laadukas yhteistyökumppani asiakkaillemme sekä merkittävä toimija teollisuuden mittaus-, analyysi- ja valvontalaitteiden järjestelmä- ja komponenttitoimittajana, sanoo Alm.

Koneistamo Almin tuotannossa on parisenkymmentä lastuavaa konetta ja konekantaa päivitetään aktiivisesti maksimaalisen tuotantokyvyn ylläpitämiseksi. Tänä vuonna konekantaa terävöitettiin kahdella Nakamura Tome NTY3-150 CNC-sorvilla.
– Kartiorullalaakerit ja uudemmat Varia VX3 -pikavaihtopitimet saivat meidän päättämään investoinnin EWS:n työkalujen puolesta. Alustavat kokemukset uusista VX3-pitimistä ovat olleet käyttäjiltä erittäin myönteisiä, Alm toteaa.


EWS-pitimillä monipuolista koneistusta jopa ilman leikkuunestettä

Kaksi uutta Nakamura Tome NTY3-150 CNC-sorvia ovat 3-revolverisia, varustettuna kahdella karalla ja Y-akselilla. Pitimiksi koneisiin valikoitui EWS:n pyörivät ja kiinteät pitimet, pyörivät pitimet ovat varustettu Varia VX3 -pikavaihtopitimillä. Kaikki pyörivät pitimet ovat EWS:n patentoimalla keraamisella laakeritekniikalla, jolla voidaan koneistaa ilman leikkuunestettä tai 70 bar läpijäähdytyksellä. Osa pitimistä on kartiorullalaakeritekniikalla, jolla saadaan lisää tukevuutta ja koneistusvoimaa. Pitimiin pystytään valitsemaan kierroslukualueeksi 6 000–12 000 rpm.

– Keraaminen laakeriteknologia on ollut EWS-tuotevalikoimissa parisen vuotta. Asiakkaamme ovat koneistaneet niillä jyrsintöissä kahden vuoden aikana reilusti yli 10 000 tuntia ongelmitta ilman huoltotoimia tai laatuongelmia koneistettavissa kappaleissa, kertoo EWS-pitimiä Suomessa edustavan Nurminen Tools Oy:n toimitusjohtaja Sami Hellsten.

– EWS-pitimet edustavat ainutlaatuista patentoitua teknologiaa, jossa keraaminen laakeriliuska ottaa laakeripesässä lämmönvaihtelun vastaan. Vaihtoehtoisesti nestejäähdytystä voidaan käyttää esimerkiksi porauksen yhteydessä, kun nestettä tarvitaan työntämään lastut pois. Pidin ei rajoita ­asia­kasta käyttämästä parasta mahdollista lastuamisteknologiaa tuotteissaan, valaisee Hellsten ja jatkaa: – Eurooppalaisvalmistaja EWS edustaa pitimien korkeinta teknologia- ja laatutasoa eli on sektorinsa ehdotonta eliittiä. EWS erottautuu kilpailijoistaan edukseen teknologisilla edistysaskelillaan. EWS:llä on myös suurin varaosa- ja komponenttivarasto, joten pitimiä pystytään tekemään nopealla aikataululla.
– EWS-pitimet ovat meillä esillä Konepaja-messuilla Tampereella joulukuun alussa, joten kannattaa tulla juttelemaan lisää asiasta, vinkkaa Hellsten.

– Kartiorullalaakerit ja uudemmat Varia VX3 -pikavaihtopitimet saivat meidän päättämään investoinnin EWS:n työkalujen puolesta. Alustavat kokemukset uusista VX3-pitimistä ovat olleet käyttäjiltä erittäin myönteisiä, Alm toteaa.


Nurminen Toolsilta myös pyörivien työkalujen huoltopalvelu

Nurminen Tools tarjoaa myös nopean ja korkealaatuisen työkaluvalmistajan työkalun huoltopalvelun – EWS Smart Tool Service.
– Hoidamme pyörivien työkalujen huollot kaikkien valmistajien tuotteille. Lähetät vain työkalusi meille ja me hoidamme loput, lupaa Hellsten.
Nurminen Tools toimittaa huollettavat työkalut EWS:lle Saksaan, jossa EWS selvittää työkalun huollon laajuuden ja antaa tarjouksen korjauksesta. Tämän jälkeen Nurminen Tools toimittaa asiakkaalle tarjouksen huollosta. – Huolto suoritetaan, kun asiakas on tarjouksen hyväksynyt. Tämän jälkeen toimitamme työkalun huollettuna takaisin asiakkaalle, kertoo Hellsten. Myös Nurminen Toolsin muihinkin tuotteisiin pystytään tarjoamaan elinkaaripalveluita.

Koneistamo Alm Oy
Mika Alm
toimitusjohtaja
puh. 0400 572 299
www.koneistamoalm.fi

EWS-tuotteista:
Nurminen Tools Oy

Sami Hellsten
toimitusjohtaja
puh. 050 409 0675
www.nurminentools.fi

Koneistamo Alm Oy:n konekantaa päivitetään aktiivisesti maksimaalisen tuotantokyvyn ylläpitämiseksi. Tänä vuonna konekantaa terävöitettiin kahdella Nakamura Tome NTY3-150 CNC-sorvilla.