OTH-Teräpalvelun tavoitteena jatkuva kehitystyö asiakkaita kuunnellen

Lastuavien työkalujen hiontaan erikoistunut yritys OTH-Teräpalvelu Oy perustettiin elokuussa 2020, jolloin liiketoiminnan osto KK-Teräpalvelu Oy:lta toteutui. Yrityksen johtoon nousi nuori yrittäjä Oskar Heinonen. – Kaupan jälkeen olemme tehneet paljon muutoksia toimintatapaan, tuote- ja palvelutarjontaan sekä konekantaan, kertoo Heinonen. OTH-Teräpalvelu Oy sijaitsee Liljendalissa Itä-Uudellamaalla.
– Teroitamme ja valmistamme lastuavia ja leikkaavia työkaluja metalli-, paperi-, puu- ja elintarvikealan toimijoille. Tarjontaamme kuuluu poraus- ja jyrsintyökalujen, pituus- ja poikkileikkurien, pyörösahojen ja hakkurinterien teroitus, valmistus sekä myynti. Materiaaleja, joita työstämme ovat kovametalli, pikateräs, pulveripikateräs ja työkaluteräs, avaa Heinonen tarkemmin heidän tuote- ja palvelutarjontaansa.


OTH-Teräpalvelun konekanta:

  • Michael Deckel S22: 5-akselinen CNC-työkaluhiomakone
  • Michael Deckel S11: yleistyökaluhiomakone
  • Tempo Schmidt ECE-45: CNC-kylmä­sahan­terien sekä TKM-sahanterien valmistus- ja teroituskone, halkaisija: 20 mm – 550 mm
  • Vollmer CHP: KM-pyörösahahiomakone, halkaisija: 60 mm – 1200 mm
  • Reform AR31 TYPE 5: tasohiomakone 3000 mm asti
  • TOS Hostivar BU25: pyöröhiomakone
  • Hitachi Seiki HTDM25: CNC-sorvi pyörivillä työkaluilla
  • Blickle PC Multicheck: digitaalimittauslaite varrellisille työkaluille

    + useita apukoneita ja mittauslaitteita


Michael Deckel -koneet lisäävät kapasiteettia, tarkkuutta ja tuottavuutta

Koneiden hankinta tehtiin keväällä 2021, jolloin OTH-Teräpalvelu halusi laajentaa tarjontaansa entistä enemmän. S22-koneella yritys pystyy valmistamaan erikoisteriä, kuten porras- ja muotoporat, muotokalvimet, prismajyrsimet, muotojyrsimet sekä standardi pora- ja jyrsintyökalut. Kanuuna- ja syväreikäporanterät pystytään teroittamaan 400 mm pituuteen asti, pidempiä teroitetaan S11-yleistyökaluhiomakoneella. Hionnan jälkeen kaikki työkalut käydään läpi laatutarkastuksen digitaalisella Blickle-mittauslaitteella, jonka avulla laaduntarkastus on parantunut entisestään. OTH-Teräpalvelu pystyy tarvittaessa toimittamaan asiakkaalle mittapöytäkirjan. S22-koneessa on 155 paikan automaattilaturi, jolla saa ajettua isompia sekä pienempiä sarjoja miehittämättä. Tarvittaessa terät lähetetään asiakkaan tarpeen mukaan OTH-Teräpalvelun yhteistyökumppanille Oerlikon Balzers Coating Finland Oy:lle pinnoitettavaksi.


OTH – monipuolinen erikoisosaaja

– Meillä on monipuolinen konekanta ja erikoisosaaminen. Laajan konekannan avulla pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen palvelun asiakkaillemme. Suomessa olemme yksi harvoista, jolla on näin laajat mahdollisuudet toimia alallamme, sanoo Heinonen ja jatkaa:
– Olen neljän vuoden aikana ehtinyt seurata sekä asiakkaidemme että oman alan toimintaa ja kehitystä. Tämän avulla olemme yrityksessä pysyneet ajan tasalla ja kehittäneet yhdessä asiakkaidemme kanssa nopeampia työmenetelmiä ja kestävämpiä työkaluja.


Tulevaisuuden suunnitelmat

– Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu asiakaskuntamme kasvattaminen toimialoilla, joita palvelemme, sekä konekannan maltillinen modernisointi ja laajentaminen. Meille tärkeintä on taata asiakkaillemme toimitusvarmuus, laatu ja kilpailukykyinen hintataso. Teemme jatkuvaa kehitystyötä, jotta saamme palveltua asiakkaitamme mahdollisimman kustannustehokkaasti laadusta tinkimättä, tiivistää Heinonen yrityksen ydinajatuksen.

OTH-Teräpalvelu Oy
Oskar Heinonen
toimitusjohtaja
puh. 044 5335786
oth.terapalvelu@gmail.com
www.oth-terapalvelu.fi