Koneita.com ja Osmatic uusiin toimitiloihin

Kone- ja laitekauppa Koneita.com sekä lastuaviin työkaluihin erikoistunut Osmatic Oy muuttivat syyskuun alussa upeisiin 2750 m2:n uusiin omiin toimitiloihin. Juuri näiden yritysten tarpeisiin räätälöidyt tilat sijaitsevat logistisesti erinomaisesti Pohjan Valtatien varrella Seinäjoella, osoitteessa Rullatie 6. Tilainvestoinnin kokonaisarvo on yli 2 M€.

Uusien toimitilojen avajaisia vietettiin 14.–15.9. ja uusi toimitila olikin saanut ilahduttavasti väen liikkeelle. Avajaiskiireiltään yrittäjä Tuomas Tukeva kiteytti uusien toimitilojen merkitystä seuraavasti: – Asia-kas on ollut aina toimintamme keskiössä ja uusien tilojen myötä pystymme vieläkin paremmin palvelemaan asiakkaitamme mm. varastosta löytyvien nimikkeiden kasvun määrän myötä. Nyt pystymme entistä laajemmin, toimitusvarmemmin ja nopeammin reagoimaan asiakkaidemme tarpeisiin. Uusissa tiloissa on myös 700 m2 kokoinen myymälä, jossa on laajasti esillä tarjontaamme. Entisissä, Lapualla sijainneissa puolta pienemmissä toimitiloissamme, ei käytännössä ollut myymälätiloja lainkaan. Meillä on täällä ”reilun pelin henki”. Tervetuloa toteamaan se itse paikan päälle tänne Seinäjoelle.

Varastossa noin 5000 nimikettä

Yksi Tukevan vetämien yritysten toiminnan kulmakiviä on aina ollut laaja varasto. – Hyllystämme löytyvien nimikkeiden määrä on kasvanut noin 5 000 kpl:een ja tämä määrä tulee lisääntymään jatkossa entisestään.

Tukevaa kasvua

Koneita.com siirtyi Tuomas Tukevan omistukseen kuusi vuotta sitten, jolloin yrityksen liikevaihto oli 2 M€. Viime vuonna Koneita.com:n ja Osmatic Oy:n toiminnasta muodostui 3,6 M€ liikevaihto. Tukevan mukaan kysyntä on jatkunut pirteänä tänäkin vuonna varsin mukavan suhdanteen vallitessa.

Myös henkilökunnan määrä on kasvanut toiminnan laajentumisen myötä. Tänä päivänä asiakaskuntaa palvelee 12 henkilöä, kun vastaava luku kuusi vuotta sitten oli 5.

Osmaticin palvelu laajenee

Paitsi kasvavan varastosta löytyvien nimikkeiden määrän myötä, Osmaticin palvelukonseptin parantamiseen panostetaan muutenkin. – Homma kasvaa ja palvelukonseptimme kehittyy koko ajan. Tämä yhtälö vaatii luonnollisesti lisää myös ammattinsa osaavia tekijöitä. Osmaticiin saimme keväällä huippuammattilaisen, 16 vuotta koneistuksen parissa työskennelleen Mika Hotakaisen. Mika palvelee Tampereelta käsin Osmaticin kahdeksan valikoidun lastuavan puolen huippumerkin valikoimalla koneistamojen työkalutarpeita, kertoo Tukeva.

– Emme halua laajentaa Osmaticin merkkivalikoimaa edustuksessa olevien merkkien ulkopuolelle, jotta pystymme tuntemaan ja osaamaan täydellisesti kaikki tuotteemme. Näin pystymme varmasti tarjoamaan parhaat työkalut tarvekohtaisesti asiakkaidemme käyttöön, mm. Yamawan ja Osawan huipputuotteet.

Kasvua myös ulkomailta

Koneita.com-konsepti on kiinnostanut ostajia myös ulkomailla. 
– Koneita.com on lähtenyt ilahduttavan hyvin liikkeelle rajojemme ulkopuolella Virossa ja Ruotsissa. Seuraavaksi on tarkoitus suunnata kohti Latvian markkinoita, visioi Tukeva.

INFO

Osmatic Oy ja Koneita.com

Tuomas Tukeva puh. 040 455 5302

Rullatie 6, Seinäjoki

www.osmatic.fi ja www.koneita.com