Korjaustarpeet kirkastuvat 3D-skannauksella

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, muistuttaa vanha kansanviisaus. Teknologian kehittyessä ja digitalisaation edetessä lausahdus on entistä ajankohtaisempi, sillä selkeille havainnekuville ja realistisille 3D-mallinnuksille löytyy yhä uusia sovellusalueita.
 
Uuteen dokumentointi- ja mallinnusteknologiaan on tarttunut myös teollisuuden suunnittelu- ja projektinhallintapalveluja tarjoava Promeco Group. Alansa kärkiyhtiönä se on valjastanut 3D-skannauksen työkaluksi, jonka avulla kunnossapito-, muutos- ja modernisointiprojekteissa säästetään aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Promeco tarjoaa asiakkailleen mm. mekaanisia ja sähköteknisiä ratkaisuja, tuotekehitystukea sekä selvittää valmistukseen liittyvät seikat.
– Esimerkiksi laivan konehuoneesta tai prosessiteollisuuden laitteistosta ei välttämättä löydy kaikkea dokumentaatiota tai muutoksia, joita siihen on vuosien varrella tehty. Dokumenttien hakemiseen kuluu siihenkin kallista työaikaa. 3D-skannauksen avulla kohteesta saadaan yksityiskohtainen mallinnuskuva, jonka pohjalta piirtyy havainnollistava tietomalli valmiista lopputuloksesta, myynti- ja markkinointijohtaja ­
Ville Ritakorpi selvittää.
Markkinointikoordinaattori Satu Niemisen mukaan 3D­-skannauksella syntyvät havainnekuvat kirkastavat investointi- ja korjaustarpeet selvästi perinteisiä suunnitelmadokumentteja paremmin. Samalla ne helpottavat ja nopeuttavat hankkeiden jatkosuunnittelua, rahoituspäätöksiä ja projektinhallintaa.
– Tässä kohtaa olemme liikkeellä ensimmäisenä alan toimijana, hän lisää.

 

Promeco Group
• Liikevaihto noin 60 M€
• Henkilöstöä 480
• Erikoistunut sähköteknisten ja mekaanisten laitteistojen suunnitteluun ja kokoonpanoon mm. meri- ja valmistavalle teollisuudelle, raideliikenteelle ja voimalaitoksille.
• Välillisen viennin osuus liikevaihdosta noin 90 prosenttia

Teksti: Timo Sormunen

INFO

Promeco Group Oy
puh. 0207 595 200
www.promeco.fi