Kotimaiset konepajat hakevat tehoja tuotantoon kone- ja laiteinvestoinneista

Tampereen Konepaja-messut yhdessä kansainvälisen hitsaus-alan tapahtuman Nordic Welding Expon kanssa kokoavat yhteen metalliteollisuuden ja hitsausalan osaajat sekä kone- ja laiteinvestoinneista päättävät henkilöt 20.–22.3.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Sorvin alle ohjelmassa pääsevät muun muassa konepajojen robotisointi, teollisuuden digitalisoituminen, tuotannon kilpailukyky, uudet menetelmät sekä 3D-tulostaminen.

Messuilla pääsee konkreettisesti tutustumaan, kuinka koneet, laitteet ja työkalut toimivat käytännössä ja päivittämään tietotaitojaan automaatiosta, hitsauksesta, kunnossapidosta ja teollisuuden palveluihin liittyvistä ratkaisuista. Tapahtumissa on yhteensä yli 260 näytteilleasettajaa, joiden päämiehet edustavat yli 700 kansainvälistä tuotemerkkiä.
− Konepajojen koneet käyvät nyt kuumina ja tilauskanta on hyvä suuressa osaa suomalaisista konepajoista. Teollisuuden ja talouden pyörät pyörivät hyvin, mutta nyt iso haaste alalla on, että konepajoissa koneiden ja laitteiden kapasiteetti riittää juuri ja juuri vastaamaan kysyntään. Konepaja-messuilla on esillä metalliteollisuuden uusimmat koneet ja laitteet yritysten kilpailukyvyn ja tehokkuuden parantamiseen. Messuilla on mukana lähes kaikki markkinoilla aktiivisesti esillä olevat kone- ja laitemerkit, kertoo myyntiryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.
− Olen erityisesti kiinnostunut levytyökoneista, koneistuskeskuksista sekä hitsauslaitteista- ja automaatiosta. Nämä koneet ja laitteet liittyvät eniten menossa oleviin tai suunniteltuihin projekteihin. Tutustun messuilla ainakin Prima Poweriin, Mazakiin ja Froniukseen sekä Yaskawaan, kertoo tuotantojohtaja Saku Vastamäki Avant -Tecno Oy:stä.

Hitsauksen SM-kisat tuovat kipinää messuille – palkittavana myös ohutlevytuotekilpailun voittajat
Nordic Welding Expon yhteydessä ammatillista perustutkintoaan suorittavat nuoret kisaavat hitsauksen SM-kilpailut. Uutta kipinää kisaan ja messuille tuo, että kisapaikka on aiemmista vuosista poiketen heti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin läheisyydessä, jossa messuvieraat pääsevät seuraamaan kisojen etenemistä koko messujen ajan. Kilpailun voittajat julkaistaan messuilla torstaina 22.3. Kilpailun toteuttaa SHY ry. Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun parhaimmisto esitellään ja palkitaan Konepaja-messuilla. Ohutlevystä tehdyllä tuotteella tai osalla on voinut osallistua kolmeen tasavertaiseen sarjaan: teollisuus, muotoilu ja oppilaitokset. Kilpailun pääpalkinnon lahjoittaa Tampereen Messut Oy ja sen suuruus on 6000 euroa. Kilpailun järjestäjä on Teknologiateollisuus ry.

Vuoden Messut -tunnustus Konepajalle
Konepaja-messut voittivat Vuoden Messut 
-kategorian valtakunnallisessa Mesoa-ja-gaalassa tammikuussa. Tuomaristo totesi perusteluissaan, että uusi messutapahtuma onnistui ensimmäisellä järjestämiskerrallaan nappiin, tapahtuma toteutettiin kohderyhmä edellä ja messujen kävijätavoite ylitettiin kirkkaasti. Historian ensimmäinen valtakunnallinen Mesoaja palkitsi suomalaista messu- ja tapahtuma-alan 11 sarjassa. Voittajat valitsi yli 120 toteutuksen joukosta markkinoinnin, viestinnän ja tapahtuma-alan ammattilaisista koostunut.
Tampereen Messut Oy järjestää Konepajan yhteistyössä metalliteollisuuden kone- ja laitetoimijoiden kanssa nyt toista kertaa. NWE-messut järjestetään Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry:n toimeksiannosta 7. kerran.

INFO
Tampereen Messut Oy
Mikael Wänskä, projektipäällikkö
puh. 040 350 0445
www.konepajamessut.fi
www.nordicweldingexpo.fi
Twitter & Instagram: @TampereenMessut, #Konepaja, #NordicWeldingExpo,
Facebook: @Konepajamessut