Kunnaksen Metalli hyppäsi 5-akseliaikaan

Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Kunnaksen Metalli on tehnyt merkittävän hankinnan kohti seuraavaa 50-vuotiskauttaan, sillä lokakuun alussa arsenaaliin liittyi DMG MORI DMF180-7 -työstökeskus. Erityisesti koneen 5-akselisuus tuo paljon kilpailukykyä ja lisämahdollisuuksia yrityksen tekemiseen.

Lahden kupeessa Hollolassa toimiva Kunnaksen Metalli on juhlavuotensa kupeessa tehnyt DMG MORI -koneinvestoinnin lisäksi isoja liikkeitä Harri Lokkilan liityttyä alkuvuonna 2020 yrityksen omistajakaartiin Janne Majurin ja Markku Helinin rinnalle.

 

Korkea laatu

Toimitusjohtaja Harri Lokkila painottaa Kunnaksen Metallin tekemisen korkeaa laatua.
– Meille tulee tämän tästä tehtäväksi osia, joita muualla ei ole saatu tehtyä. Monesti on törmätty tilanteeseen, jossa tarjousvaiheessa olemme hävinneet työn, mutta lopulta se päätyy kuitenkin meillä tehtäväksi.

– Arvojemme mukaan emme tarjoa töitä, joita emme pysty toteuttamaan kilpailukykyisesti. Toimintamallimme on ollut alusta lähtien tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa. Yhteistyössä haemme eri vaihtoehtojen välillä parhaiten toimivaa ratkaisua ja kokonaistaloudellisesti edullisinta toteuttamistapaa. Kilpailukykymme muodostuu sitoutuneesta, joustavasta ja erittäin korkean ammattitaidon omaavasta kahdeksan hengen joukkueestamme. Heidän osaamisellaan kykenemme reagoimaan nopeasti asiakaskentän tarpeisiin. Myös oma suunnittelumme on yksi tärkeä palanen tekemisessämme. Asiakaskuntamme tukeutuukin monesti 35 vuoden kokemuksen omaavan suunnittelumme luomiin ratkaisuihin, kertoo Lokkila.

 

Vaikka töitä riittänyt, uusia hakusessa

Vaikka Kunnaksen Metallin tekeminen on projektiluontoista, liikevaihto on pysynyt lähivuodet melko tasaisesti 1,2 miljoonan euron kokoluokassa. – Keskittyminen asiakaslähtöiseen toimintamalliin on edesauttanut meitä menestymään. 50 vuotta jatkunut kannattava liiketoiminta perustuuu monipuoliseen osaamiseemme, hyviin asiakas- ja liikesuhteisiin aina komponenttien ja raaka-aineiden toimittajia myöten, valaisee Lokkila.

Kunnaksen Metalli Oy:n palvelurepertuaari muodostuu koneiden ja tuotantolinjojen valmistuksesta, työkaluvalmistuksesta ja alihankintakoneistuksista tarvittavine hitsaustöineen. Myös asennus ja kokoonpano kuuluvat yrityksen palveluihin. Pääpaino tekemisessä on yksittäiskappaleissa ja piensarjoissa. Tällä varsin monipuolisella konseptilla yritys palvelee yli sataa asiakasta, jotka edustavat laaja-alaisesti eri toimialoja.
– Vaikka työtilanne on pysynyt hyvällä tasolla ja asiakasmäärämme on ilahduttavan suuri, etsimme lisää muutamaa isoa asiakkuutta, joille etenkin nyt uuden DMG ­MORIn myötä on tilaa, sanoo Lokkila.

 

3-akselia muuttui viideksi

Uuden työstökoneen hankintaprosessissa Kunnaksen Metallin kiikarissa oli alunperin 3-akselikone, jossa olisi neljäs lisäakseli.
– Loppujen lopuksi perusteellisten vertailujen kautta päädyttiin 5-akseliseen DMG ­MORI:in. B-akseli ja pöydän tasossa oleva C-akseli tuovat mukanaan paljon lisää kilpailukykyä – myös tulevaisuuden yhä kasvavia vaatimuksia silmällä pitäen, arvioi Lokkila.

– Hienoa, että saimme myös hankintatuen tähän investointiin. Ilman tukea uuden koneen hankinnassa olisi luultavasti päädytty perinteiseen 3-akseliseen työstökeskukseen. Tämän investoinnin kohdalla kaikki loksahteli muutoinkin kohdilleen, sillä saimme koneen jo 3,5 kuukautta tilauksesta tänne Hollolaan. Myös asennus ja käyttöönotto sujuivat moitteetta, kiittelee Lokkila.

– Kartoitimme varmaankin kaikkien Suomessa koneita edustavien talojen tarjonnat. Näistä DMG MORI valikoitui selkeästi meille sopivaksi koneeksi. Yksi tärkeä seikka on koneen Heidenhain-ohjaus, joka on meille ennestään tuttu. 5-akseliseksi koneeksi DMG MORI DMF180-7 on lisäksi erittäin kompaktin kokoinen, eikä se näin syö turhia neliöitä meidän 800 m2:n toimitiloistamme. Kompaktista koostaan huolimatta sen liikealueet X-1800, Y-700 ja Z-700 mm ovat laajat ja rikastuttavat tarjontaamme myös isossa päässä.

– Halusimme mahdollisimman monipuolisen koneen ja DMG MORI:mme optiot riittävätkin meille pitkälle tulevaisuuteen. Tässä koneessa on mm. interpolaa­tiosorvaus ja b-akseli kääntyy +/–100°, C-akseli pöydän tasossa, probet, 0-pistekiinnitin ja tehokkaampi 15 000 rpm, 46/30 kW kara 200 Nm:n väännöllä.

– Miehet ovat meillä monitaitoisia ja huippuluokkaa, ja heillä on halu haastaa ja kehittää itseään. DMG:llä he pystyvät haastamaan itseään, mikä lisää edelleen työn mielekkyyttä. Koneistajamme ovat yllättyneet, kuinka hyviin tarkkuuksiin koneella ylletään. DMG MORI tuo myös lisää mahdollisuuksia suunnitteluun, arvioi Lokkila.

– Kaiken kaikkiaan olemme erittäin tyytyväisiä uuteen DMG MORI 5-akselikoneeseemme ja sen tuoma lisäarvo on myös markkinoilla huomattu. Vaikka emme ole varsinaisesti konetta vielä edes markkinoineet, LinkedIn-päivityksen ansiosta saimme jo heti näin alkumetreillä sen ansiosta uusia tarjouspyyntöjä. Ja lisää asiakkaita tällä lähdemme myös hakemaan, joten ottakaa reilusti meihin yhteyttä, niin katsotaan miten meidän kokemuksemme, osaamisemme ja palveluvalikoimamme voisi hyödyntää tekemistänne, rohkaisee Lokkila.

 

INFO

Kunnaksen Metalli Oy
Harri Lokkila, toimitusjohtaja
puh. 040 555 9548
www.kunnaksenmetalli.fi

DMG MORI -koneista:
DMG MORI Finland Oy Ab
Tomi Koskinen, Area Sales Manager
puh. 050 579 7805
fi.dmgmori.com